کد خبر:۶۸۸۱۳۶
براساس ادعای محققان؛

استفاده از فیبر‌های حساس باعث ایجاد حس لامسه در ربات‌ها می‌شوند

محققان سوئیسی فیبر‌های بسیار حساس و نازکی تولید کردند که مدعی شدند می‌تواند به عنوان اعصاب ربات‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش کروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مطمئنا برخی از ربات‌ها عملکرد بهتری نسبت به انسان‌ها دارند. به عنوان مثال ربات‌ها بدون اینکه نیازمند اکسیژن باشند، قادرند به زیر آب‌های عمیق بروند، اما ربات‌ها احساس "لامسه" ندارند.

محققان "موسسه پلی تکنیک فدرال لوزان" (EPFL) در سوئیس، کابل‌های فیبری فوق‌العاده نازک و انعطاف پذیری تولید کردند که الکترود در آن‌ها تعبیه شده است.

تولید این کابل‌های رسانا به این معنی است که "پلاستیک" می‌تواند سیگنال‌های الکترونیکی را در پاسخ به "لمس" ارسال کند؛ که این امکان دقیقا مشابه با عملکرد رشته‌های عصبی انسان است.

"فابین سورین" رهبر این مطالعه می‌گوید: دستگاه تولیدی آن‌ها انتخابی ایده آل برای اعصاب رباتیک خواهد بود.

این "عصب" یک فیبر نوری پر از الکترود است. تیم تحقیقاتی در ابتدا از یک توده حجیم از پلاستیک استفاده کردند سپس به این توده حرارتی بالا دادند و آن را کشیدند تا تبدیل به طنابی نازک و انعطاف پذیر شود.

البته قبل از کشیدن این طناب باریک، الکترود‌ها را درمکان‌های مد نظرشان تعبیه کردند.

محصول نهایی مشابه با یک نوار پلاستیکی فوق العاده باریک بود. چون این نوار بسیار نرم و انعطاف پذیر است، می‌تواند با خم شدن مفاصل ربات نیز عمل کند.

سورین گفت: این محصول می‌تواند با لایه‌های مختلفی از الکترود ساخته شود؛ بنابراین می‌تواند در پاسخ به فشار‌های متعددی مورد استفاده قرار گیرد.

اگر ربات‌ها پا به پای همتایان انسانی خود کار می‌کنند، بنابراین نیاز است که مواد بیشتری برای توسعه آن‌ها به کار گرفته شود. این فیبر‌ها می‌توانند در حجم وسیعی تولید شوند. فقط بسته به این دارد که مهندسان از چه مقدار پلاستیک در تولید آن‌ها استفاده می‌کنند.

پتنت این فناوری از پیش به ثبت رسیده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار