کد خبر:۶۸۸۱۵۲
فتحی مظلوم در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

پذیرش FATF موجب سلب اختیار ایران در حمایت از جبهه مقاومت خواهد شد

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی مازندران گفت: در صورت پذیرش کنوانسیون TF، سایر کشور‌ها قادر خواهند بود که اقدامات ایران در حمایت از جبهه مقاومت را نقض کنوانسیون محسوب کرده و به شورای امنیت سازمان ملل گزارش دهند.
پذیرش FATF موجب سلب اختیار ایران در حمایت از جبهه مقاومت خواهد شد
محمدرضا فتحی مظلوم دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مازندران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، گفت: در بهبه‌ای که وزارت خزانه‌داری آمریکا به اتاق جنگ اقتصادی علیه ملت ایران تبدیل شده و دیپلمات‌های آن دم از تغییر رژیم در ایران می‌زنند، برخی تصمیم‌گیران و تصمیم سازان عرصه سیاسی کشور نه تنها در جهت مقابله با این جنگ اقتصادی قدم برنداشته‌اند، بلکه جاهلانه یا شاید آگاهانه به پیاده نظام دشمن تبدیل شده‌اند.

محمدرضا فتحی مظلوم  بیان کرد: وضعیت نابسامان اقتصادی امروز کشور نیز بیش از آنکه محصول تحریم‌های اقتصادی خارجی باشد، نتیجه طناب پوسیده اعتماد همین افراد به استکبار است که گویی چشم از عقل و علم و تجارب تاریخی نظیر برجام پوشیده‌اند. دیروز مجلس به برجام رای مثبت داد و امروز در برابر لوایحی قرار دارد که بخشی از برنامه دشمن برای در تنگنا قراردادن ایران است.
 
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی مازندران مطرح کرد: با هدف برطرف شدن موانع همکاری بانک‌های خارجی با ایران در شرایط پسابرجام، ایران از اواخر سال ۹۴ روابط خود با این نهاد بین‌المللی را گسترش داد و «برنامه اقدام» پیشنهادی FATF را با تعهد سطح بالای سیاسی توسط برخی از مقامات ارشد دولتی از جمله وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت پذیرفت. اما این معاهده اشکالاتی اساسی دارد که از سوی دولت پاسخی برای آن‌ها ارائه نشده است.

وی با اشاره به مشکلات اساسی این معاهده گفت: اساسی‌ترین مسئله درباره لایحه الحاق به کنوانسیون TF، مغایرت با اصل ۱۵۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. این کنوانسیون هرگونه اقدامی که از سوی مردم یک کشور در راستای مقابله با استعمار یا اشغال خارجی صورت بگیرد را از مصادیق تروریسم استثنا نکرده است؛ بنابراین الحاق به این کنوانسیون، در عمل موجب سلب اختیار جمهوری اسلامی در حمایت از جبهه مقاومت خواهد شد.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: از طرفی بر اساس معاهده وین، امکان استثناگذاری بر مفاد کنوانسیون‌ها تنها در صورتی امکان پذیر است که این مهم در خود کنوانسیون محدود نشده و یا مغایر هدف کنوانسیون نباشد.

فتحی مظلوم  تاکید کرد: در ماده ۱۹ این معاهده برای تنظیم حق شرط آمده است؛ یک کشور هنگام امضاء، تنفیذ، قبولی، تصویب یا الحاق به یک معاهده میتواند تعهد خود نسبت به آن معاهده را مشروط کند مگر در صورتیکه؛ الف، معاهده، حق شرط را ممنوع کرده باشد.ب، معاهده مقرر کرده باشد که حق شرط فقط در موارد خاص که شامل تعهد مورد بحث نیست، مجاز است. ج، در غیر موارد مشمول بند‌های «الف» و «ب»  وقتی که حق شرط با هدف و منظور معاهده مغایرت داشته باشد.
 
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی مازندران خاطر نشان کرد: باید توجه داشت که در کنوانسیون تامین مالی تروریسم؛ هدف اصلی، تعریف یکسان تروریسم در دنیا می‌باشد. پس هیچ حق شرطی که این هدف را نقض می‌کند، مورد قبول نیست.

وی افزود: دولت حتی در صورت استفاده از حق شرط، قادر به استثنا کردن نهضت‌های آزادی بخش از مصادیق تعریف تروریسم بر اساس تعهدات بین المللی نخواهد بود و سایرکشور‌ها میتوانند نسبت به حق شرط ایران اعتراض کنند.

این فعال دانشجویی: در صورت پذیرش کنوانسیون TF، سایر کشور‌ها قادر خواهند بود که اقدامات ایران در حمایت از جبهه مقاومت را نقض کنوانسیون محسوب کرده و به شورای امنیت سازمان ملل گزارش دهند.

فتحی مظلوم در ادامه مطرح کرد: بر اساس قطعنامه ۱۳۷۳ که ذیل فصل هفت شورای امنیت سازمان ملل مصوب ۲۰۰۱ می‌باشد، عدم اجرای تعهدات این کنوانسیون از سوی کشور‌های متعهد، میتواند کشور ناقض را هدف تحریم‌های فصل هفتم شورا قرار دهد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی مازندران  مطرح کرد: دشمنان قسم خورده ایران، خود بر جنگ اقتصادی همه جانبه علیه ملت شریف ایران اذعان دارند، به نحوی که معاون مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در خزانه داری آمریکا درباره نقش FATF در تحریم‌های آمریکا می‌گوید: برای قراردادن ایران درتنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است.
 
وی گفت: جامعه علمی و دانشگاهی کشور بار‌ها با ارائه نظرات تخصصی خود، ابعاد پنهان قرارداد‌هایی همچون برجام و FATF را برای مسئولان مشخص و اعتراض خود را نسبت به اینگونه وابستگی به بیگانگان ابراز کردند، اما مورد بی‌توجهی مسئولین قرار گرفتند.

این فعال  دانشجویی تاکید کرد:  جنبش دانشجویی انقلابی از تمامی نمایندگان ملت انتظار توجه به نظرات کارشناسان و بنا بر ماده ۴۴ آئین نامه داخلی مجلس، تشکیل کمیسیون ویژه برای بررسی این لایحه استعماری را دارد. مردم امین نظام هستند؛ با افشای رأی خود به این لوایح، اعتماد از دست رفته مردم در خسارت محض برجام را دوباره بدست آورید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار