یک روزنامه آلمانی با اشاره به تصمیمات ناگهانی ترامپ و خروج وی از توافقات مهم بین المللی از جمله برجام نوشت که ترامپ به خطری امنیتی و اقتصادی برای اروپا تبدیل شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی نوشت: "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا با لغو توافق هستهای با ایران به یک خطر امنیتی برای اروپا تبدیل شده است. وی همچنین با صدور تعرفههای گمرکی علیه محصولات فولاد و آلومینیوم اروپا همچنین تبدیل به یک خطر اقتصادی برای این اتحادیه میشود. اتحادیه اروپا نمیتواند این وضعیت را تحمل کند.
نویسنده در ادامه به یک جمله دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اشاره کرد که گفته بود اتحادیه اروپا خلق شده تا آمریکا را در به دست آوردن پول ضرب و شتم کند و در ادامه نوشت: دقیقا این مرد در کاخ سفید با اروپاییان ماند رقیب و نه به عنوان متحد رفتار میکند.
در ادامه این مطلب آمده است که این جمله آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان مبنی بر اینکه آمریکا دیگر شریک مطمئنی برای ما نیست دیگر منسوخ و قدیمی شده است و حالا وضعیت خیلی بدتر از این است. ترامپ با لغو توافق هستهای با ایران به یک خطر امنیتی برای اروپا تبدیل شده است. وی علاوه بر این با تصویب تعرفههای گمرکی علیه محصولات فولاد و آلومینیوم این اتحادیه به خطری اقتصادی برای این اتحادیه هم تبدیل میشود.
"دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه بی آنکه پیام توئیتری بنویسد و یا شخصا اظهار نظری کند این بار "ویلبور راس"، وزیر تجارت خود را جلو فرستاد و از این طریق اعلام کرد که از روز (جمعه) بر روی تمام واردات فولاد از اتحادیه اروپا و همچنین کانادا و مکزیک که تا به حال از این جریمهها معاف بودند یک تعرفه گمرکی ۲۵ درصدی و برای آلومینیوم ۱۰ درصدی وضع خواهد کرد.
واشنگتن در ماه مارس این کشورها را از پرداخت تعرفههای گمرکی به صورت موقت معاف کرده بود. این معافیت در ساعت ۶ بامداد اول ژوئن (۱۱ خرداد) به وقت اروپای مرکزی به پایان رسید.
حالا باید اروپا پاسخی روی این شرایط بیابد و این واکنش باید فراتر از اعلام مجازات روی محصولاتی مانند آب پرتقال، کره و بادام زمینی و شلوار جین از ایالات متحده باشد.
خیلی زمان باقی نمانده است. در روزهای کمی مرکل، ماکرون و یونکر در نشست سران "جی هفت" در کانادا با مردی چشم در چشم خواهند شد که در چند هفته گذشته خیلی چیزها و توافقات را در هم شکسته است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: ترامپ کمی بعد از ورودش به کاخ سفید در اولین مذاکره تلفنی با دونالد تاسک، رئیس شورای اروپایی این سوال را مطرح کرد که نفر بعدی چه کسی است؟ این جمله او اشاره به این داشت که بعد از انگلیس مطمئنا به زودی کشورهای دیگر هم این اتحادیه در حال فروپاشی را ترک خواهند کرد. پس از آن هم وی هرگز اروپاییها را در آرامش نگذاشت و همچنان متمایل به چپ میشد.
در عرض همین ماههای اخیر ترامپ به اصطلاح متحدان خود را با سه تصمیم ناگهانی شوکه کرده است؛ یکی با به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، با لغو توافق هستهای با ایران و اخیرا هم با وضع تعرفههای گمرکی علیه محصولات فولاد و آلومینیوم اروپا.
البته پاسخ اروپا به این شرایط نمیتواند به گونهای باشد که آمریکا را به عنوان دشمن رفتار کند و این مسئله کاملا واضح و مشخص است. وابستگیهای اروپا به آمریکا برای این منظور بسیار بزرگ است و البته مناسبات دوستانه بین اروپا و آمریکا هم اجازه این کار را نمیدهد. اما اینکه صبر کنیم تا طوفان دونالد ترامپ در صورت خوش بینانه در دو سال و نیم و در بدبینانهترین حالت در شش سال و نیم آینده تمام شود هم درست نیست. اتحادیه اروپا باید پاسخ دهد. این پاسخ در کوتاه مدت سخت و مشخص و در دراز مدت باید هوشمندانه و استراتژِیک باشد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: البته اروپا در دراز مدت نمیتواند و نباید از ایالات متحده دور شود. با این حال ترامپ این اتحادیه را در برابر یک آزمون بلوغ قرار میدهد. اروپا میتواند از نظر سیاست خارجی، دیپلماسی و نظامی خود را برای یک دنیای به صورت روزافزون غیر قابل پیش بینی، زمخت و با ائتلافهای در حال تغییر آماده و سازگار کند.
اما اینکه آیا اگر اتحادیه اروپا دست روی دست بگذارد میتواند این کار را انجام دهد، و یا حتی بدتر از آن با صعود پوپولیسم و جدایی اتحادیه اروپا جای تعجب نخواهد داشت اگر این اتحادیه توسط آمریکا، چین و روسیه تحت فشار شدیدی قرار گیرد. در این صورت برخورد با شریک سرسختی مانند دونالد ترامپ غیر ممکن خواهد بود.