آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۹۹۵۳
در نشست خبری مطرح شد

CFT ادامه توطئه غرب علیه جمهوری اسلامی است/ قاعده نفی سبیل ما را از پذیرش کنوانسیون بازمی‌دارد

نشست خبری گزارش پیامد‌های حقوقی الحاق به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم موسوم به CFT در سازمان بسیج حقوقدانان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، عصر امروز با حضور رئیس بسیج حقوقدانان و دو تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران نشست خبری گزارش پیامد‌های حقوقی الحاق به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم موسوم به CFT دراین سازمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر بهرامیان، رئیس بسیج حقوقدانان با اشاره به اینکه CFT به اصرار دولت فردا در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد، گفت: کشور ایران قربانی تروریسم است و در این زمینه داعیه دارد. استعمار نوین حقوقی غرب تحت عنوان‌های مختلف درصدد هستند توطئه کرده و ما را محدود کنند که کنوانسیون CFT هم از همین دسته است.

بهرامیان با بیان اینکه غرب از حقوق بشر و تروریسم قرائت دیگری دارد، گفت: آیا با توجه به اینکه قرائت آن‌ها در این زمینه با ما برابر نیست این درست است که تحت قیومیت کنوانسیون CFT برویم؟

رئیس بسیج حقوقدانان افزود: در حالی که غرب کمک ما به کشور‌های مظلوم را کمک به تروریسم می‌داند ایا نباید در بررسی این کنوانسیون ببینیم چه قدر منافع ما تامین میشود؟ یا اینکه باید بررسی کنیم چه قدر این ضمانت وجود دارد که غرب به این کنوانسیون‌ها پایبند خواهد بود؟ چرا مجلس در این زمان کوتاه و به سرعت قصد دارد این کنوانسیون را تصویب کند.

بهرامیان در پایان گفت: اگر می‌دانیم که این کنوانسیون به نفع ما نیست باید خون بدهیم و اجازه ندهیم بر ما تحمیل شود.

در ادامه این نشست مدیر پژوهشکده حقوق بین الملل سازمان بسیج حقوقدانان طی اظهاراتی با اشاره به گزارش تهیه شده توسط این سازمان گفت: گزارشی در مورد پیامد‌های حقوقی پذیرش CFT توسط بسیج حقوقدانان تهیه شده که این گزارش شامل چند بخش می‌باشد.

وی در ادامه با طرح این سوال که مسئله ما در کنوانسیون CFT چیست؟ گفت: باید بررسی کنیم که آیا اقدام جنبش‌های آزادی بخش مشمول تعریف تروریسم می‌شود یا خیر.

وی با تاکید بر اینکه در این زمینه تصریحی در کنوانسیون وجود ندارد، گفت: با این ترتیب حتما بین کشور‌ها در مورد اقدام جنبش‌های آزادی بخش اختلاف وجود خواهد داشت.

مدیر پژوهشکده حقوق بین الملل سازمان بسیج حقوقدانان با بیان اینکه دولت در لایحه ارائه شده به مجلس باید حق شرط ارائه می‌کرد، گفت: این در حالی است که دولت اعلامیه تفسیری داده که دارای ایراد است.

وی با اشاره به موضوع برجام و ناکام ماندن این معاهده گفت: با توجه به اینکه قرار بود ابتدا تحریم‌ها برداشته شود و بعد سراغ کنوانسیون CFT برویم الان باید به این سوال پاسخ داده شود که چگونه آمریکایی که از برجام خارج شده در مورد CFT منفعت ما را در نظر خواهد گرفت؟

وی تاکید کرد: در این شرایط باید دولت و مجلس منتظر نتیجه برجام باشند و پس از آن در مورد کنوانسیون CFT تصمیم بگیرند تا به مشکلات ما بیشتر از این اضافه نشود.

مدیر پژوهشکده حقوق بین الملل سازمان بسیج حقوقدانان وجود سازوکار اجمالی CFT و نبود تضمین در مورد اینکه غرب ما را از لیست کشور‌های تحت تحریم خارج می‌کند را دو نکته حائز اهمیت و تامل در مورد CFT عنوان کرد.

وی همچنین شناخته شدن گروه‌های آزادی بخش به عنوان گروه‌های تروریستی، امکان تعرض CFT به حق شرط و طرح ادعا علیه مقامات کشور را از مهمترین مضرات پیوستن به کنوانسیون CFT دانست و تاکید کرد: این کنوانسیون مبهم است و تضمینی به ما نداده است.

وی در پایان به برخی منافع احتمالی این کنوانسیون اشاره کرد و گفت: حفظ پرستیژ جمهوری اسلامی ایران در دنیا، تغییر نگاه به ایران و امکان استفاده از ظرفیت قضائی در سطح بین المللی از منافع احتمالی این کنوانسیون است که البته به همه این موارد پاسخ داده شده است.

در ادامه نشست دکتر مومنی راد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اظهاراتی با بیان اینکه لایحه CFT در سال ۱۹۹۹ در سازمان ملل تصویب شد و سه سال بعد لازم الاجرا شد، گفت: امروز مجلس در برابر لایحه دولت در یک آزمون مهم قرار گرفته است.

وی با بیان مقدمه‌ای به انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ اشاره کرد و گفت: انقلاب ایران قرائتی جدید از اسلام به دنیا ارائه کرد این در حالی است که دنیا از نظم جهانی تعریف دیگری دارد و از سال هاست با جمهوری اسلامی در حال مبارزه است.

مومنی راد با بیان اینکه امروز عده‌ای می‌گویند باید کوتاه بیاییم تا مشکلات مان حل شود، گفت: آیا با توجه به این اختلاف مبنایی ایران با غرب می‌توان کنوانسیون CFT خوش بین بود؟

وی حقوق بشر را ابزار سلطه غرب علیه ایران دانست و افزود: تمام توطئه‌ها از اول انقلاب تا امروز بر این اساس شکل گرفته است آیا غرب نمی‌داند که تروریسم را چه کسی تامین می‌کند؟ بله می‌داند، اما آن‌ها از این طریق می‌خواهند با ما مقابله کرده و نظر خود را تحمیل کنند و ما نباید راضی شویم.

وی افزود: اگر غرب دنبال حقوق بشر است جنگ یمن و فلسطین را باید خاتمه دهد و بنده معتقدم پشت تمام این قضایا عربستان وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به بیان برخی مضرات ناشی از پذیرش کنوانسیون CFT پرداخت و گفت: با قبول این کنوانسیون دچار خود تحریمی شده و اسناد و اطلاعات کشورمان را در معرض بیگانگان و نظارت آن‌ها قرار می‌دهیم، همچنین از این طریق دست ما در حمایت گروه‌های مقاومت در دنیا کوتاه می‌شود.

در پایان این نشست دکتر فیروز اصلانی نیز که عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به بیانات کوتاهی پرداخت.

وی با بیان اینکه اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی در مورد نحوه پذیرش معاهدات بین المللی می‌باشد، گفت: طبق این دو اصول تمام معاهدات بین المللی باید به تصویب مجلس برسد که متاسفانه طی این سال‌ها دولت و مجلس در این مورد به رسالت خود عمل نمی‌کنند.

وی اصل سه بند ۱۶ قانون اساسی را مورد تاکید قرار داد و گفت: طبق این اصل حمایت از گروه‌های آزادی بخش به عهده جمهوری اسلامی گذاشته می‌شود و اگر ما کنوانسیون CFT را بپذیریم حتما در مورد کمک به نهضت‌های آزادی بخش دچار محدودیت خواهیم شد.

وی با بیان اینکه غرب می‌تواند حق شرط ما را نپذیرد، گفت: اگر آن‌ها حق شرط ما را نپذیرند دست آن‌ها در مورد نهضت‌های آزادی بخش باز خواهد بود، اما ما با توجه به مقوله نفی سبیل مجلس ما موظف است کنوانسیون را نپذیرد.

در پایان این خبر گزارش پیامد‌های الحاق به کنوانسیون CFT ضمیمه شده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار