یک روزنامه آمریکایی در تحلیلی به مقایسه روشهای دولت فعلی و قبلی این کشور در قبال ایران پرداخته و نتیجه گرفته هر دو دولت سیاست تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران را دنبال میکردهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، نشریه «والاستریتژورنال» در یادداشتی با عنوان «قمار ایران ترامپ» تأیید کرده «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا و «باراک اوباما»، رئیسجمهور پیشین این کشور هر دو سیاست تغییر در رفتار ایران را در دستور کار داشتهاند، هر چند با روشهایی متفاوت به دنبال دستیابی به آن هستند.
والاستریتژورنال با اشاره به اقدام ترامپ برای خارج کردن آمریکا از توافق هستهای با ایران نوشته است: «اکنون که آمریکا از توافق هستهای خارج شده، سوال بعدی که به سمت دولت هجوم میآورد این است که هدف آمریکا بایستی تغییر در رفتار ایران باشد یا سرنگونی نظام این کشور.»
مطابق این گزارش، «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید قبل از پیوستن به کابینه ترامپ موضع مشخصی در این مورد داشت. او میگفت: «رفتارها و اهداف حکومت ایران تغییر نخواهند کردو بنابراین، تنها راه حل تغییر دادن خود حکومت است.»
در ماه میسال ۲۰۱۸، «رودی جولیانی»، وکیل ترامپ هم در جمع خبرنگاران گفت که رئیسجمهور آمریکا به سیاست تغییر نظام ایران متعهد است.
«والاستریتژورنال» در ادامه، نوشته دولت پیشین آمریکا هم به سبک و سیاق خاص خودش، همین سیاست تغییر نظام در ایران را دنبال میکرده است. رسانه آمریکایی مینویسد: «دولت اوباما هم به سبک تدریجگرایانه خودش به دنبال تغییر حکومت در ایران بود.»
روزنامه آمریکایی در ادامه به اظهاراتی از اوباما در مصاحبه سال ۲۰۱۵ با رادیو ملی آمریکا اشاره کرده که نشان میدهد رئیسجمهور پیشین آمریکا تقویت برخی جریانها و گروههای خاص در ایران را راه تغییر ماهیت نظام جمهوری اسلامی میدیده است.
به نوشته والاستریتژونال، اوباما در آن مصاحبه با تقسیمبندی جریانهای سیاسی مخالف و موافق با دخالتهای آمریکا در امور ایران به دو دسته «تندرو» و «میانهرو» گفت: «من فکر میکنم برخی تندروها در داخل ایران هستند که فکر میکنند مخالفت با ما، تلاش برای نابودی اسرائیل یا خرابکاری در جاهایی مثل سوریه، یمن یا لبنان کار درستی است؛ و فکر میکنم آدمهای دیگری داخل ایران هستند که فکر میکند انجام این کارها مضر است. این امکان وجود دارد که اگر ما این توافق هستهای را امضا کنیم، جریانهای میانهروتر در داخل ایران را تقویت میکنیم.»
رسانه آمریکایی خاطرنشان کرده یک ماه بعد، «رابرت گیتس» که در دوره اول اوباما وزیر دفاع او بود اهداف این سیاست را به صورت ملموستری بیان کرد. او در مصاحبه با شبکه خبری سیبیاسنیوز گفت: «دنبال کردن توافق هستهای بر این امید رئیسجمهور استوار است که ظرف یک دوره ۱۰ ساله بعد از رفع تحریمها، ایرانیها به یک بازیگری سازنده در جامعه بینالمللی تبدیل میشوند و به موازات رشد اقتصادشان از ایدئولوژی، حکومت مذهبی، اصول انقلابی و دخالتهایشان در نقاط مختلف منطقه دست خواهند کشید.»
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب قبل و بعد از توافق هستهای بارها با تشریح همین سیاستهای دولت آمریکا درباره «نفوذ» دشمن هشدار دادند.
به عنوان مثال، ایشان در یک سخنرانی در تاریخ ۲۵ شهریورماه سال ۱۳۹۴ فرمودند: «اگر چنانچه ما بیدار باشیم، امید آنها ناامید خواهد شد. آنها منتظر نشستهاند که یک روزی ملّت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران خوابش ببرد؛ منتظر این هستند. وعده میدهند که ده سال بعد، ایران آن ایران نیست و دیگران هم که دیگر کاری نمیکنند! تصوّرشان این است. نباید گذاشت این فکر و این امید شیطانی در دل دشمن پا بگیرد؛ باید آنچنان پایههای انقلاب و فکر انقلابی در اینجا مستحکم باشد که مُردن و زنده بودن این و آن و زید و عمرو، تأثیری در حرکت انقلابی این کشور نگذارد؛ این وظیفهی اساسی نخبگان سپاه و همهی نخبگان انقلابی این کشور است.»