عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی گفت:علی رغم وجود قراردادی که سراسر به نفع شرکت توتال است، اما باز هم شاهد خروج این شرکت از این قرارداد پس از خروج آمریکا از برجام هستیم.
حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی، عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به خروج دومینو وار شرکتهای اروپایی از قراردادهای تجاری خود با ایران پس از خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: متاسفانه برخی از مسئولان به برجام بسیار دل بسته بودند و شاید برقراری ارتباط با آمریکا را یکی از آرزوهای دیرینه خود میدانستند.
وی افزود: این آقایان خود را به آب و آتش زدند تا این ارتباط برقرار شود، اما علی رغم تمامی تلاشها برای مذاکرات با ۱+۵ و انعقاد برجام که به نوعی همه چیز ملت را به آن گره زده بودند شاهد بودیم که رئیس جمهور آمریکا چگونه با ادبیات سخیف و رفتار زشت و ناپسند خود از این توافق نامه خارج شد و اعلام کرد که تحریمها علیه ایران را تشدید خواهد کرد.
موسوی لارگانی اظهارات اروپاییها مبنی بر باقی ماندن در برجام را یک بازی سیاسی و تقسیم کار میان سران این کشورها با آمریکا تلقی و تصریح کرد: گویا اروپاییها تصمیم گرفتند با آمریکا در برجام تقسیم کار کنند به این معنا که اروپاییها اعلام کنند ما بر سر تعهد خود با ایران در برجام باقی میمانیم و آمریکا نیز از این توافق نامه خارج شوند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی با تاکید بر اینکه اروپاییها گاهی به نعل میزنند و گاهی به میخ گفت: شاهد هستیم که اروپاییها برخی مواقع اعلام میکنند که در برجام میمانیم و آماده مذاکره با ایران هستیم و از سوی دیگر عنوان میکنند که می خواهند درباره مسائل موشکی و دفاعی ایران بحث و گفتگو کنند این در حالی است که آنها به خوبی میدانند مباحث دفاعی و موشکی ایران خط قرمز جمهوری اسلامی بوده و به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست.
موسوی لارگانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: قرارداد با پژوی فرانسه، توتال و ... از جمله مواردی بود که آقایان به عنوان دستاورد برجام از آن یاد میکردند، اما امروز شاهد هستیم که علی رغم اظهارات برخی مسئولان مبنی بر اینکه این شرکتها پس از خروج آمریکا و بر هم خوردن برجام باز هم در توافقات خود میمانند، اما شاهد هستیم که امروز این شرکت ها یکی پس از دیگری از این توافقات خارج می شوند.
موسوی لارگانی بیان داشت: برخی از این قراردادها مانند توتال از قرارداد ترکمنچای نیز برای ایران بدتر است چرا که در این قرارداد نفتی تنها 19 به عنوان سهم ایران در نظر گرفته شده و ۵۱ درصد از نفت استخراج شده به شرکت توتال و ۳۰ درصد دیگر به شرکت چینی که اجرا کننده کار است تعلق می گیرد نکته حائز اهمیت این است که برای چنین قراردادی مدت زمان 25 ساله تعیین کرده اند و این شرکت ها به راحتی می توانند در این سالها نفت ما را به تاراج ببرند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی افزود: علی رغم وجود چنین قراردادی که سراسر به نفع شرکت توتال است، اما باز هم شاهد خروج این شرکت از این قرارداد پس از خروج آمریکا از برجام هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین معتقدم که کشورهای اروپایی در حال حاضر براساس تقسیم کاری که با آمریکاییها انجام میدهند با وعده و وعیدهای خود به دنبال فرصت سوزی هستند تا بتوانند به اهداف از پیش تعیین شده خود دست یابند.