طارق کعب، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: زلزله غرب کشور و عملکرد ضعیف ستاد مدیریت بحران در هماهنگ کردن جریان کمکرسانی، اتفاق هشداردهندهای است و بیم تکرار آن وجود دارد. اگر مدیریت بحران از آمادگی کامل برای مواجهه با زلزله برخوردار بود، میتوانست در همان چند ساعت اول وقوع زلزله که به عنوان زمان طلایی برای امدادرسانی شناخته میشود، نقش تعیینکنندهای داشته باشد و از وقوع تلفات بیشتر جلوگیری کند، اما این سازمان به دلیل عملکرد ضعیف در بحران و عدم اثبات کارآمدی خود، نتوانست رهبری مدیریت بحران را در دست بگیرد.
وی افزود: طبیعی است که وقتی سازمانی میخواهد به یک منطقه بحرانزده کمک کند، ولی میبیند که ستاد مدیریت بحران در آن منطقه از علم کافی برای مدیریت بحران برخوردار نیست، ترجیح میدهد خودش اقدام کند و با ستاد مدیریت بحران هماهنگ نباشد، چون میترسد که زمان و انرژیاش هدر برود و خروجی کار هم مطلوب از آب درنیاید.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه افزود: پس از وقوع زلزله، مسئولان و مدیران استانی دچار یک غافلگیری دست کم چند ساعته شدند. شاید یکی از مهمترین دلایل این غافلگیری کوتاه مدت، اما مهم، اطلاع رسانی نادرست اولیه در باره کانون زلزله بود؛ که به اشتباه سلیمانیه عراق عنوان شد. به نظر میرسد مسئولان ابتدا تصور کردند که با توجه به دور بودن کرمانشاه از کانون زلزله، خسارت جدی به استان وارد نشده و همین موضوع سبب تاخیر در آغاز عملیات امداد و نجات شد. به نظر شما چرا چنین اتفاقی رخ داد و آیا با توجه به وجود وسایل ارتباطی متعدد و امکان اطلاع رسانی سریع از تمام نقاط استان، چنین رخدادی پذیرفته شده است؟
کعب گفت: ضعف مدیریت بحران موجب تجمع مردم، سختی تردد، کمبود آب آشامیدنی، توزیع نامطلوب کمکهای مردمی، سر درگمی هلال احمر در منطقه و طرح این سئوال که اگر زلزله مشابهی صورت گیرد واقعا چه تدابیری به کار میرود که این مشکلات تکرار نشود، شد؛ از آنجا که خود رئیس جمهور میگوید این دولت، دولت آزادی بیان است، چه دلیلی برای ضعف مدیریت بحران در منطقه وجود دارد؟
وی خاطرنشان کرد: مشکلات استان فراتر از استانهای دیگر است و این نیاز به توجه بیشتر مسئولین در این زمینه دارد. مشکلات عدیده استان لازمه اش خستگی ناپذیری مسئولین و کم خوابی آنان است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه بیان داشت: وضعیت أسف بار بیکاری، تعطیلی شهرکهای صنعتی، وضعیت کوله بران، عدم استفاده ازجوانان تحصیل کرده استان، پلمپ چاه ها، نامطلوب بودن معیشت مردم و فراوانی حاشیه نشینی از مسائل و مشکلاتی است که در جامعه وجود دارد.
کعب تصریح کرد: استاندار میگوید مدیران استان بر خلاف تمام دنیا برای کار نکردن دور هم جمع میشوند و حضور ایشان در خط مقابله با کم کاری مسئولین قابل تقدیر است، ولی کافی نیست.
وی در ادامه گفت: وضعیت نامطلوب کشاورزی و عدم استفاده درست از پتانسیل استان در زمینه کشاورزی، از بین بردن جنگل-های بلوط برای تهیه و فروش زغال، عدم پوشش شبکههای صدا و سیما در بسیاری از مناطق که موجب روی آوردن مردم به ماهواره شده است، از عمده مشکلاتی است که ما در استان با آن روبرو شده ایم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه بیان داشت: گاهی از طرف بخش استانداری به اشخاص که در حال خدمت رسانی هستند فشار وارد می شود که ظواهر امر، دلیل آن را منتقد بودن آنها نسبت به عملکرد دولت نشان میدهد، در صورتی که شخص رئیس جمهور دولت را دولت آزادی بیان مینامد.
کعب در ادامه تصریح کرد: وضعیت کشور شرایطی ایجاد کرده است که باید مسئولان کمتر بخوابند و بیشتر کار کنند. ما در استان با بیش از ۱۷۲ هزار بیکار، رتبه اول را در کشور داریم و هر سال بیش از ۷ هزارو ۵۰۰ نفر به آن اضافه میشود.