یک تحقیق دانشمندان روس نشان داده باکتریهایی که از فضا به زمین برمی گردند نسبت به آنتی بیوتیکها مقاومتر هستند و خطری برای زمین به حساب میآیند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشمندان روس هشدار دادهاند باکترهایی که به فضا ارسال شده و بازگشتهاند، اکنون خطری برای حیات انسان روی زمین به حساب میآیند. در همین راستا باید اقداماتی برای محافظت انسان از آنها انجام داد.
یک آزمایش دانشمندان روس به نام Biorisk نشان داد میکروارگانیسمهای مختلف از زمین توانستهاند در شرایط نامساعد فضایی روی ایستگاه فضایی بینالمللی زنده بمانند. این آزمایش در ژانویه ۲۰۰۵ میلادی در بخش روسی این ایستگاه انجام شد. طی این آزمایش ۶۸ ارگانیسم مختلف از جمله باکتریها، حشرات، حیوانات مهره دار و گیاهان مختلف بررسی شدند.
باکتریهای جهش یافته پس از بازگشت به زمین مقاومت و خشونت زیادی نسبت به آنتی بیوتیکها نشان میدادند. تخم سخت پوستان و تخم ماهی آفریقایی toothcarp (نوعی ماهی کوچک از گونه اندمیک) به مدت ۲.۵ سال روی سطح خارجی ایستگاه فضایی بین المللی زنده ماندند و نطقههای آنها پس از بازگشت به زمین احیا شدند.
در این گزارش آمده است: ارگانیسمهای زنده میتوانند در فضا زنده بمانند. علاوه بر آن میکروارگانیسمهایی که از فضا باز میگردند خطر به حساب میآیند.
محققان روس قصد دارند با استفاده از نتایج این تحقیقات اقداماتی برای محافظت از زمین در برابر تهدیدها طراحی کنند.