کد خبر:۶۹۴۲۹۳
حسینی در گفتگو با دانشجو:

استفاده از فناوری سبب بهبود کیفیت فرآورده‌های گیاهان دارویی می‌شود

عضو کارگروه تخصصی بذر و اندام‌های تکثیری گیاهان دارویی گفت:استفاده از فناوری نه تنها می‌تواند هزینه تمام‌شده تولید گیاهان دارویی را برای کشاورز کاهش دهد بلکه موجب افزایش عملکرد و کیفیت محصول تولیدی نیز می‌شود.

 ناصر حسینی عضو کارگروه تخصصی بذر و اندام‌های تکثیری گیاهان دارویی ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی  در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: استفاده از فناوری نه تنها می‌تواند هزینه تمام‌شده تولید گیاهان دارویی را برای کشاورز کاهش دهد بلکه موجب افزایش عملکرد و کیفیت محصول تولیدی نیز می‌شود که این اتفاق درنهایت در کاهش قیمت و افزایش تأثیر فراورده‌های گیاهان دارویی و رضایت عمومی نقش به سزایی دارد.

ناصر حسینی عضو کارگروه تخصصی بذر و اندام‌های تکثیری گیاهان دارویی ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی بیان کرد: خام فروشی ارزش‌افزوده زیادی ندارد، ولی به‌هرحال جزئی از چرخه تولید محصول است که باید به آن توجه زیادی شود، اما می‌توان با استفاده از فناوری نوین در این بخش از چرخه تولید، به مرحله‌ای رسید که ماده اولیه ارزان با حاشیه سود قابل‌قبول تولید شود. اگر هزینه کاشت، داشت، برداشت و هزینه کارگری پایین‌تر و عملکرد بالاتر باشد، درنهایت می‌توان در مراحلی، چون عصاره و اسانس گیری و تولید محصولات وابسته به قیمت نهایی ارزان‌تر دست پیدا کرد که این امر در رونق بازار مؤثر است.

وی بیان کرد: علاوه بر مکانیزاسیون در بخش کاشت داشت و برداشت، استفاده از کود‌ها و عوامل بیولوژیک نظیر برخی از باکتری‌ها، قارچ‌ها و جلبک‌ها موجب حاصل خیزی خاک شده، افزایش مقاومت گیاه به خشکی را افزایش داده و در افزایش جذب عناصر و به بالطبع افزایش عملکرد و مواد مؤثره نقش مهمی دارد. همچنین تهیه نشا و قلمه‌های اصلاح‌شده که از نظر ژنتیکی توان رشد و تولید مواد مؤثره بالایی را دارند همراه با سایر موارد ذکر شده در نهایت می‌تواند منجر به افزایش عملکرد، کاهش هزینه تولید و حاشیه سودی قابل‌قبول برای کشاورز شود و موجب می‌شود تا تولید کننده بتواند مواد اولیه را با قیمت پایین‌تری برای سایر بخش‌ها فراهم کند و بخشی از مشکلات صادرات محصولات خام و فراورده‌ها که مربوط به قیمت و کیفیت است برطرف شود.

این عضو هیئت‌علمی گروه گیاهان دارویی دانشگاه اراک ادامه داد: باید در هر مزرعه بیش از دو یا سه محصول مناسب با شرایط محیطی آن ناحیه کشت نشود و این امر امروزه با استفاده از روش‌های مدلینگ که با نرم‌افزار‌های توانمند انجام می‌شود با ارائه بهترین پیشنهاد‌ها قابل‌حل است. چراکه دیگر مانند گذشته با آزمون‌وخطا و صرف منابع مالی و زمانی زیاد، منطقه مناسب برای کشت محصولات انتخاب نمی‌شود. درعین‌حال می‌بایست توسط بخش خصوصی و یا ترویج جهاد کشاورزی به کشاورزان آموزش موردنیاز در راستای مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت و پیش فراوری هر محصول آموزش داده شود تا بتواند در نهایت منجر به تولید محصول با کیفیت، استاندارد و با قیمت مناسب شود. از مباحث مهم دیگری که در کیفیت محصول اثر چشم‌گیری دارد نحوه خشک کردن و انبارداری و بسته‌بندی در مزرعه است که متاسفانه توجه زیادی به آن نمی‌شود.

عضو کارگروه تخصصی بذر و اندام‌های تکثیری گیاهان دارویی ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) را برای ارتباط بیشتر تولیدکننده و خریداران و هم‌چنین فناوران مؤثر دانست و گفت: سالانه نمایشگاه‌های موضوعی بسیاری در این راستا برگزار می‌شود، اما در این رویداد به دلیل وسعت و اطلاع‌رسانی همه صنف‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و طبق تجربه نشان داده است که می‌توان به دستاورد‌های بهتری رسید.

وی افزود: همچنین برای کشاورزان فعال در عرصه گیاهان دارویی که محصولات خوب و مرغوبی تولید می‌کنند، اما شناخته‌شده نیستند جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) فرصتی فراهم می‌کند این کشاورزان با بازار بیشتر آشنا شده و به صنعتگران متصل شوند.

چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) به همت ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه ۹۷ در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار