آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۶۲۱۳
حلیمیان در گفتگوی تفصیلی با دانشجو:

کسب مقام دوم در مسابقات رنکینگ کشوری بازگشت خوبی بعد از ۶ سال دوری بود/ کم‌توجهی مسئولان به موفقیت‌های جوانان

ورزشکار موفق رشته تیر و کمان گفت: بار‌ها برای موفقیت‌های جهانی جوانان ورزشکار کشور فریاد شادی زدیم؛ اما نمی‌دانیم چرا مسئولان از کنار این موفقیت‌های ارزشمند با بی‌تفاوتی می‌گذرند؟!

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، بارها به خاطر کسب عنوان‌های جهانی ورزشکاران و جوانان فعال در عرصه‌های مختلف برای کشور در سطح جهانی فریاد شادی زده ایم و امید «خواستن توانستن است» در وجود هر یک از ما شعله ور شده است؛ اما نمی دانیم چرا مسئولان از کنار این موفقیت‌های ارزشمند با بی‌تفاوتی می‌گذرند که این خود گله‌مندی ورزشکاران را بدنبال داشته است.

 

امروز به سراغ سیده ویدا حلیمیان، ورزشکار موفق رشته تیر و کمان رفتیم که درباره موفقیت‌های او بشنویم.

 

دانشجو: از چه سالی فعالیت‌های ورزشی خود را شروع کرده‌اید؟

دانشجویی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد در رشته مدیریت راهبردی هستم و از سن پايين فعاليت در رشته‌های مختلف ورزشی را شروع كردم؛ اما از سال ٨٢ وارد رشته تيراندازی با كمان شدم.

 

دانشجو: دلیل علاقه شما به فعالیت‌های ورزشی چیست؟

خود و خانواده ام علاقه‌مند به ورزش بودیم. من در اوقات فراغت تابستان‌ها حتما به كلاس‌های مختلف ورزشی می‌رفتم و از سال ٨٠ با توجه به علاقه شديدی كه به رشته‌های تيراندازی داشتم، در كلاس‌های اوقات فراغت تيراندازی با تفنگ ثبت نام كردم و نزديك به ٢ سال به اين رشته ادامه دادم كه با تيروكمان آشنا شدم و به دليل جذابتر بودن تيروكمان، تيراندازی با تفنگ را كنار گذاشتم. به این ترتیب فعاليت خود را در رشته تیروکمان  ادامه دادم و به دليل سال‌ها فعالیت در اين رشته، عضویت در تيم ملی، علاقه زياد و همچنین کسب موفقيت‌های بيشتر در آينده تصميم به ادامه تحصیل در رشته تربيت بدنی گرفتم.

 

دانشجو: در خصوص رشته تیر و کمان توضیح دهید.

رشته تیر و کمان سال‌هاست که در کشور فعالیت خود را شروع کرده است. این رشته قبلا زیر نظر فدراسیون تیراندازی با کمان بود؛ اما از سال ۸۲ فدراسیون مستقلی تشکیل شد که این موضوع توجه و پیشرفت این رشته ورزشی را به همراه داشت؛ با وجود اینکه فداراسیون رشته تیر و کمان از سال ۸۲ تشکیل شده؛ اما در همین مدت کم فعالیت های بسیار خوبی انجام داد.

 

دانشجو: در خصوص رشته کامپوند نیز توضیح دهید.

کامپوند رشته جدیدتری است که برای شکار استفاده می شود و به این دلیل مخالفانی نیز داشت که آن را از شرکت در مسابقات جهانی باز می‌داشت؛ اما بعدها با تغییر شرایط مسابقات، این رشته از تیر و کمان نیز توانست به مسابقات آسیایی راه پیدا کند. ریکور رشته سنتی تیر و کمان است؛ البته تجهیزات و تکنولوژی به روزی دارد. قبلا این دو رشته از تیر و کمان در مسافت ۷۰ متری برگزار می‌شد؛ اما حالا رشته کامپوند با هدف کوچکتر و در مسافت ۵۰ متری برگزار می‌شود.

 

دانشجو: از چه سالی وارد تیم ملی و مسابقات جهانی شده‌اید؟

در سال ۸۶ عضو اصلی تیم ملی کامپوند زنان کشور شدم و در مسابقات آسیای و جهانی شرکت کردم که ثمره آن کسب شش مدال جهانی بوده است. در سال ۲۰۱۰ مدال طلای مسابقات دانشجویان جهان شن‌ژن چین را بدست آوردم و در سال ۲۰۱۲ جزو هشت تیراندازه برتر دنیا و به فینال فینالیست‌ها دعوت و در این مسابقات چهارم شدم. از موفقیت های دیگر کسب نقره تیمی مسابقات دانشجویان چین بود، با  بدست آوردن نقره تیمی مسابقات جام جهانی ۲۰۱۰ ایتالیا، ایران را برای اولین بار صاحب مدال کردیم. همان سال در مسابقات فکیس جهانی چین توانستم اولین مدال نقره فیکس را برای کشور کسب کنم.

 

دانشجو: دلیل موفقیت شما چیست؟

برای هر موفقیت دلایل متعددی می‌تواند وجود داشته باشد که از جمله این دلایل پشتکار، دلسرد نشدن و علاقه است، توجه و حمایت خانواده از اهمیت بسزایی در ایجاد موفقیت دارد، خانواده‌ام در شرایط سخت من را مورد حمایت قرار می‌دادند که این موضوع را از عوامل مهم موفقیت خود می‌دانم و همیشه به دوستان و جوانان توصیه می‌کنم که در انجام کارهای خود صبور باشند که به نتیجه دلخواه خود برسند.

 

دانشجو: ورزشکاران رشته تیر وکمان چه مقدار مورد حمایت قرار می‌گیرند؟

حمایت برای کسی که حرفه‌ای این رشته را دنبال می‌کند، کم است و باید مسئولان حمایت های بیشتری کنند، این رشته بر خلاف تصور نیاز به تمرین زیادی دارد و حداقل در هر روز باید دوباره تمرین کرد. رشته تیر و کمان پرهزینه است؛ چرا که تجهیزات این رشته در ایران موجود نیست و از خارج وارد می شود، این رشته مانند فوتبال درآمدزا نیست و اسپانسر هم ندارد، با این وجود ورزشکاران به این رشته علاقه دارند و آن را ادامه می‌دهند. رشته تیر وکمان در کنار حمایت مادی به حمایت‌های معنوی  مسئولان نیاز دارد؛ اما این حمایت از سمت مسئولان استانی و کشوری که تاثیرگذار هستند، کمتر دیده شده است. این رشته‌ای است که خانم‌ها راحت‌تر می‌تواند آن را انجام دهند، پس باید کاری کرد که زنان بیشتر به این رشته جذب شوند. 

 

دانشجو: چه حسی در هنگام کسب مدال و پیروزی به شما دست می‌دهد؟

هنگام ایستادن بر سکوی قهرمانی به خصوص در مسابقات بین‌المللی احساس غرور و افتخار دارید و انرژی خوبی به دست می آید و دیگر خستگی زمان مسابقه را حس نمی‌کنید.

 

دانشجو: سطح برگزاری مسابقات رنکینگ چگونه بود؟

چند سالی که است مسابقات رنکنیگ برای این که سطح رکورد تیراندازها را بالا ببرند، در حال برگزاری است و دومین دوره از آن امسال در تهران برگزار شد که از سطح خوبی برخودار بود و تعداد شرکت کننده بیشتری داشت. با توجه به اینکه مدت شش سال از این رشته دور بودم؛ اما توانستم با کسب مقام دوم مسابقات کمان رنکنیگ روی سکو بروم و باید بگویم این بازگشت خوبی برای من بود.

 

از سال ۹۱ فعالیت‌های ورزشی خود در رشته تیر و کمان را کنار گذاشتم و ترجیح دادم تمرکزم بیشتر بر روی درس باشد؛ چرا که این رشته تمرین زیادی را می‌طلبید و  من نمی‌توانستم درس و ورزش کامپوند را هم زمان با هم انجام دهم. به این خاطر تصمیم گرفتم که  یک مدت از این رشته دور باشم.

 

با کسب مقام دوم در مسابقات کمان رنکینگ کشوری بعد از شش سال برگشت خوبی به مسابقات داشته‌ام، هیچ کس توقع نداشت که من بعد از این مدت دوری دوباره روی سکو قهرمانی قرار بگیریم و این برای خودم من هم یک مقدار غیر منتظره بود؛ اما تلاش خود را در تمرینات کردم و امیدوار بودم. خوشحالم که موفق شده‌ام و توانستم ثابت کنم که هنوز توانایی کسب قهرمانی در مسابقات را دارم.

 

در مدتی که از رشته تیر و کمان دور بودم، به پیشنهاد یکی از اساتید تیراندازی با تپانچه را شروع کردم و با تیم دانشگاه فردوسی مشهد، موفق به کسب عنوان‌های مختلف در دو دوره از مسابقات کشوری دانشجویان شدیم و در مسابقات منطقه برای المپیاد امسال سهمیه کسب کردیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار