کد خبر:۶۹۶۵۷۲
وطن پور:

صادرات محصولات دانش بنیان ساماندهی می‌شوند/ اصرار دانشگاه‌های علوم پزشکی برای راه اندازی پارک علم و فناوری

مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت با اشاره به اصرار دانشگاه‌های علوم پزشکی برای اخذ مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری گفت: برای سال ۹۷ برنامه داریم صادرات محصولات دانش بنیان را ساماندهی کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وطن پور، مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت در برنامه گردهمایی مدیران فناوری و روسای مراکز رشد فناوری سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی که هم اکنون در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است، گفت: ما برای علم و پژوهش احترام بسیاری قائل هستیم منتهی به دنبال پژوهش‌هایی هستیم که بتوانند تاثیرگذار و برطرف کننده نیاز‌ها باشند از این رو مطالعات پژوهشی خود را به طرف تجاری کردن، اشتغال زایی جلو می‌بریم.

وی ادامه داد: همانند کره جنوبی که خلاق‌ترین اقتصاد دنیا را دارد باید علم و پژوهش ما نیز جایگاه خود را پیدا کند تا همچون کره جنوبی در زمره بهترین‌ها قرار بگیریم.

وطن پور با بیان اینکه تمامی مقالات و ایده‌ها به محصول تبدیل نمی‌شوند، گفت: در ثبت پتنت بین المللی عملا نتوانسته ایم جایگاه خوبی را داشته باشیم. در شرایطی که در حوزه سلامت توجه به محصول و تحقیقات محصول محور ارزش بالایی دارد. ما مجبوریم که از دانشگاه‌های نسل اول و دوم عبور کرده و به دانشگاه‌های نسل سوم فکر کنیم.

مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت با بیان اینکه ارائه مجوز راه اندازی مراکز رشد دارای مبنای مشخص است، ادامه داد: دانشگاه‌ها حداقل باید سه شرکت دانش بنیان ثبت شده فعال داشته باشند تا به آن‌ها مجوز راه اندازی مرکز رشد ارائه شود. این شرکت‌ها ارزیابی می‌شوند و در صورت فعال بودن و پویا بودن شرکت دانش بنیان دانشگاه اجازه راه اندازی مرکز رشد خود را دارد.

وی بیان کرد: ۹۱۲ شرکت دانش بنیان ثبت شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم که ۵۰ درصد این شرکت‌ها در مراکز رشد دانشگاه‌ها و بقیه در پارک‌های علم و فناوری مستقر هستند.

وطن پور عنوان کرد: متاسفانه دانشگاه‌های ما برای اخذ مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری اصرار دارند در صورتی که باید تعریف پارک علم و فناوری برای همه آن‌ها مشخص باشد نباید هر ساختمان را پارک علم و فناوری بنامیم همچنان که دانشگاه علوم پزشکی تهران ساختمانی را در امیرآباد به این امر اختصاص داده و از یک درب تابلوی مرکز رشد و از سمتی دیگر تابلوی پارک علم و فناوری را نصب کرده است تا زمانی که دانشگاه استعداد داشتن پارک علم و فناوری یا مرکز رشد را نداشته باشد نباید ساختمان و تابلویی را به این کار اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران تشکیل شده است، ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند خواسته‌های خود را در قالب شکل‌های حقوقی دنبال کنند. ما برای بین المللی سازی شرکت‌های دانش بنیان بسیار تلاش کردیم و هم اکنون توانسته ایم ۵۲ شرکت را که محصولات خود را صادر می‌کنند شناسایی کنیم. در این راستا برای سال ۹۷ برنامه داریم تا وضعیت صادرات محصولات دانش بنیان را ساماندهی کنیم.

مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت اظهار داشت: سرمایه صندوق‌های پژوهش و فناوری در اختیار دانشگاه‌ها سال ۹۳ حدود ۴ میلیارد تومان بود، اما هم اکنون این سرمایه به ۳۳ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی درباره آمایش اتاق‌های تمیز دانشگاه‌های علوم پزشکی تصریح کرد: ۱۴ واحد تکمیل و ۱۰ واحد در حال ساخت است. اتاق تمیز مانند ساخت اتاقی برای نگهداری اشیاء عتیقه نیست و وقتی ساخته و تکمیل می‌شود باید بهره برداری درستی از آن صورت گیرد. دانشجویان علوم پزشکی برای تکمیل اتاق تمیز خود اصرار دارند در حالی که بسیاری از آن‌ها بهره برداری لازم از آن اتاق نمی‌کنند و در نهایت با تغییر استاندارد‌های اتاق مجبور به تغییر آن می‌شوند.

وطن پور با اشاره به طرح‌های فناوری دفتر توسعه فناوری عنوان کرد: تعداد کل طرح‌های فناوری تا پایان سال ۹۶، ۱۷۱ طرح بوده است که از این میان طرح‌های در دست اجرا ۸۰ طرح است.

مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت با اشاره به نمونه‌هایی از تاثیر پروژه‌های فناوری در تجارت و اقتصاد بیان کرد: ۲۱ قلم تولید دارو‌های بیوتکنولوژی برای ما ۶۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی را به همراه داشته است. همچنین میزان حمایت برای تولید ماده اولیه داروی لتروزول ۵۰۰ میلیون ریال بوده که ۱۶۵ برابر ارزش افزوده ایجاد کرده است.

به گفته وی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دارای ۱۴ اتاق تمیز در اختیار هستند این در حالی است که مراکزی همچون انستیتو پاستور دارای ۵ اتاق و سازمان انتقال خون دارای یک اتاق تمیز است.

وی با بیان اینکه به طور کلی برای ۸۹ واحد فعال ۳۲ اتاق تمیز در اختیار قرار دارد، گفت: از میان ۳۴۱۷ شرکت دانش بنیان فعال در کشور ۹۱۲ یا همان ۲۸ درصد مربوط به حوزه سلامت است که توانسته است ۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال فروش داشته باشد البته میزان فروش صرفا محصولات دانش بنیان برای ۹۱۲ شرکت حدود ۸۲۰۰ میلیارد ریال است.

وی ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت تاکنون توانسته اند برای ۶۶۲۶ نفر اشتغال زایی ایجاد کنند و در ۵۲ مورد صادرات محصول داشته باشند.

به گفته وی ۱۰ شرکت برتر با فروش ۷۴۰ میلیارد تومان حدود ۴۲ درصد کل فروش شرکت‌های دانش بنیان سلامت را شامل می‌شود و اشتغال ۱۷۶۶ نفر حدود ۹ درصد کل اشتغال شرکت‌های دانش بنیان را تشکیل می‌دهد. همچنین ۱۰ شرکت برتر با ۶۲۶۲ نفر کارکنان شاغل ۲۸ درصد کل اشتغال شرکت‌های دانش بنیان سلامت را شامل می‌شود که فروش ۳۰۷ میلیارد تومان یا ۲۲ درصد کل فروش شرکت‌های دانش بنیان سلامت را تشکیل می‌دهد.

مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت درباره برنامه ریزی و سیاست گذاری فناوری‌های سلامت در شورای عالی فناوری وزارت بهداشت عنوان کرد: تدوین آئین نامه ارتباط دانشگاه با صنعت، تایید و تصویب فراخوان فناوری‌های سلامت برای پیشنهاد به فناوران، طرح آمایش فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، رتبه بندی و ارزیابی اطلاعات و زیرساخت‌های فناوری سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از جمله این برنامه‌ها هستند.

وی در خاتمه درباره برنامه‌های سال ۱۳۹۷ اظهار داشت: برگزاری ایده بازار، انتشار فراخوان فناوری‌های سلامت، نشست فناوری با دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور، پیگیری و ردیابی توانمندی‌های فناوری دانشگاه‌ها و آمایش کشوری، توجه به گردشگری سلامت به عنوان فناوری سلامت و ... از برنامه‌های دفتر توسعه فناوری برای امسال است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار