رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با اشاره به جمعیت ۸۰ هزار نفری پزشکان عمومی کشور گفت: ۴۰ هزار نفر از این پزشکان در فضای طبابت کشور گم شدهاند و سراغ رشتههای غیرتخصصی رفتهاند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس کامیابی در اولین نشست اقتصاد سلامت با موضوع «وضعیت و دورنمای طب عمومی در اقتصاد سلامت» اظهارداشت: هویت پزشکان عمومی مدتها است که در نظام سلامت گم شده است و معلوم نیست این قشر از پزشکان در حوزه مدیریتی و تصمیم سازی در نظام سلامت دارند.
وی با طرح این موضوع که پزشک عمومی در شروع سطح بندی نظام سلامت و قبل از انقلاب جایگاه خودش را داشت افزود: متاسفانه در آن زمان با کمبود پزشک عمومی مواجه بودیم. اما الان شرایط به گونهای است که پزشکان عمومی ما به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند.
کامیابی با اشاره به جمعیت ۸۰ هزار نفری پزشکان عمومی کشور ادامه داد: پزشکان عمومی به نوعی در گذشته هم بسترساز و مدیر بودند، اما در حال حاضر با محدودیتهایی در حرفه پزشکی عمومی مواجه هستیم.
وی افزود: در قیاس با گذشته تکثر رشتههای تخصصی و فوق تخصصی را شاهد هستیم. در حالی که پزشکان عمومی در سطح تشکیلات ستادی با محدودیت مواجه هستند.
کامیابی گفت: یک زمانی پزشکان عمومی بهترین کارشناسان حوزه سلامت بودند، اما در حال حاضر با محدودیتهایی برای آنها در تجویز دارو و آزمایش در سطح یک خدمات مواجه شده اند.
رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با عنوان این مطلب که ۴۰ هزار نفر از ۸۰ هزار جمعیت پزشک عمومی کار طبابت انجام نمیدهند، افزود: این افراد برای معیشت خودشان سراغ گرایشهای غیرتخصصی رفته اند.
وی با انتقاد از اینکه سیاستهای ما در زمان اجرا بسیار متفاوت است، افزود: در پیش گرفتن سیاستهای ابن الوقت خیلی بد است.
وی همچنین به افزایش تفاوتهای درآمدی پزشکان عمومی با سایر پزشکان بعد از اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: قدرت خرید پزشک عمومی در درون جامعه پزشکی کاهش یافته است. در حالی که تفاوت ۲ تا ۳ برابری درآمدهای جامعه پزشکی قابل قبول است، اما بعد از اجرای طرح تحول سلامت این فاصله زیاد شده است.