کد خبر:۶۹۶۸۹۵
مبارک قدم در تشریح پروژه افتتاح راه آهن استان آذربایجان غربی

تمام طرح توسعه ریلی متکی بر توان داخلی است/ این طرح منطقه آزاد ارس و ماکو را به یکدیگر متصل خواهد کرد

مدیر کل راهسازی استان آذربایجان غربی گفت: طرح توسعه ریلی تماما متکی بر توان داخلی بوده است و از آنجا که استان آذربایجان غربی دارای ۵ پایانه مرزی است لذا نیازمند ظرفیت مسافری و باری بالایی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو ابراهیم مبارک قدم مدیر کل راهسازی استان آذربایجان غربی در خصوص افتتاح راه آهن ارومیه گفت: استان آذربایجان غربی یکی از مرزی‌ترین استان‌ها در حوزه شمال غربی است که با ترکیه، عراق و کشور نخجوان همسایه است.

وی با بیان اینکه پروژه راه آهن مراغه و ارومیه هم بخشی از اجرای طرح جامع حمل و نقل بود گفت: پیش بینی ما این است که در صورت آمادگی ترکیه قطار ارومیه تبریز در فاز اول امکان بندی ریلی با موفقیت افتتاح شود.

مبارک قدم ادامه داد: پروژه مراغه ارومیه ۱۸۲ کیلومتر است و با توجه به ویژگی‌های ترانزیتی استان این راه آهن در ظرفیت جابه جایی بار و مسافر نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

مدیر کل راهسازی استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تاکنون ۸۴ کیلومتر از این پروژه به بهره برداری رسیده است گفت: از ویژگی‌های این پروژه آن است که میاندوآب و مهاباد در جنوب به این شبکه متصل می‌شود که فاصله مهاباد تا نقده ۲۳ کیلومتر راه آهن و نقده تا ارومیه ۷۵ کیلومتر خط ریلی است.

وی ادامه داد: با مساعدت رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور و حمایت وزارت راه ۵۰ درصد پیشرفت پروژه در سه سال اخیر محقق شد و ۹۸ کیلومتر ریل گذاری در طی سه سال اخیر به پایان رسیده است.

مبارک قدم افزود: پل‌های مسیر و تقاصل‌های غیرهم سطح اجرا شده و بزرگترین ایستگاه راه آهن در ارومیه به بهره برداری رسیده است. این ایستگاه تشکیلاتی ۱۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا دارد و ساختمان‌های جنبی آن مانند مسجد براساس اصول معماری ایرانی اسلامی طراحی شده است تا مسافرینی که از خارج ایران با قطار به کشور سفر می‌کنند با فرهنگ ایرانی اسلامی نیز آشنا شوند.

مدیر کل راهسازی استان آذربایجان غربی ادامه داد: البته ریل گذاری در ایستگاه راه آهن هنوز به طور کامل تمام نشده است.

وی ادامه داد: هم چنین اتصال ایستگاه به جاده ارومیه اشنویه از دیگر ویژگی‌های این پروژه است و پیشرفت کل ایستگاه به غیر از ریل گذاری بیش از ۸۲ درصد است و ساختمان‌ها نیز بالغ بر ۹۵ درصد پیشرفت داشته است.

وی ادامه داد: آنچه در دستور کار وزارت راه است برقی کردن قطار تهران مشهد، تبریز ارومیه و تبریز تهران است در این خصوص زیرساخت‌ها در برخی نقاط انجام شده و آن قسمت‌هایی که قابلیت دو خط شدن را دارند این امر مهیا شده است.

مبارک مقدم تصریح کرد: طرح توسعه ریلی تماما متکی به توان داخلی بوده است.

وی در خصوص جزییات این طرح نیز گفت: تردد مسافری با احداث و افتتاح این خط ریل بالغ بر ۸ و نیم میلیون نفر است و ظرفیت جابه جایی کالا ۱۲ میلیون خواهد بود.

مبارک مقدم ادامه داد: این استان دارای ۵ پایانه مرزی مهم است و از این رو ظرفیت مسافری و باری استان بالاتر از این ارقام خواهد بود.

وی تصریح کرد: این راه اهن می‌تواند علاوه بر اتصال ریلی ترکیه ایران منطقه آزاد ارس و ماکو را به یکدیگر متصل کند.

مبارک مقدم افزود: براین اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته مبنی بر این است که یک روز در هفته قطار مسافربری از تبریز به وان ترکیه تردد داشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار