معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد مرگ و میرها ناشی از ۴ بیماری غیر واگیر قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و تنفسی است، گفت: یکی از راههای کاهش این بیماریها استفاده از خدمات پرستاران در جامعه است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مریم حضرتی دربخش صبح و سلامت برنامه «صبح بخیر ایران»، اظهارداشت: پرستاران ۶۵ درصد نظام سلامت را تشکیل میدهند، و به عنوان بزرگترین گروه نظام سلامت هستند وبه همین جهت نقشهای زیادی در آموزش، پژوهش و بالین و جامعه دارند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با بیان اینکه متاسفانه پرستاران بخصوص در ایران بیشتر در بالین دیده شده اند، افزود: در برنامه ششم نوسعه نقش پرستاران جامعه و ارایه خدمات آنها توصیه شده است به این معنی که باید زمینه برای حضور پرستاران و خدمات آنها به جامعه فراهم شود.
وی با اشاره به گسترش بیماریهای غیر واگیر و افزایش سرسام آور هزینههای درمان، گفت: از این رو تمام جوامع به دنبال کاهش هزینهها هستند. در ایران نیز حدود ۸۰ درصد مرگ و میرها ناشی از ۴ بیماری غیر واگیر قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و تنفسی هستند که یکی از راههای کاهش این بیماریها و هزینههای آن استفاده از خدمات پرستاران در جامعه است.
حضرتی ادامه داد: جمعیت ایران به سمت سالمندی در حرکت است و تا ۳۰ سال آینده کشور پیری خواهیم داشت و کشور سالمند و پیر مشکلات خاص خود را دارد و باید از امروز به فکر سلامت جامعه باشیم تا دوران سالمندی موفق و سالمی را داشته باشیم.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، گفت: پرستاران سلامت جامعه در سه سطح پیشگیری (آموزش خود مراقبتی)، حمایتی تسکینی و بازتوانی در مراکز جامعه سلامت و کلینیکها ارایه خدمت میکنند.
وی یکی از برنامههای پرستاری جامعه نگر را خدمات پرستاری در منزل عنوان کرد و از تصویب پوشش بیمهای مراقبت در منزل خبرداد و افزود: طرح آزمایشی پوشش بیمههای مراقبت در منزل به زودی آغاز میشود و پس از شش ماه و گرفتن نتیجه مطلوب، انشالله همگانی خواهد شد.
حضرتی با بیان اینکه ۳۰ سال است که پرستاری سلامت جامعه تربیت میکنیم از آمادگی معاونت پرستاری برای توسعه پرستاری جامعه نگر خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر ۱۹۰ دانشکده پرستاری، ۲ هزار هیات علمی و صدها مدرس پرستاری داریم.
معاون پرستاری وزیر بهداشت همچنین به کمبود شدید نیروی پرستار در کشور اشاره کرد و گفت: در حال برنامه ریزی برای جبران کمبود نیرو هستیم.