کد خبر:۶۹۷۱۵۲
در چین؛

استفاده از نانوفتوکالیست‌ها برای حذف باکتری و بوی بد از مترو‌های شلوغ آغاز شد

شهر بیجینگ استفاده از نانوفتوکاتالیست‌ها برای حذف باکتری و بوی بد از مترو‌های پر ازدحام و شلوغ را آغاز کرد و با این روند ۸۰ درصد باکتری‌ها از بین می‌روند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهر بیجینگ استفاده از نانوفتوکاتالیست‌ها برای حذف باکتری و بوی بد از مترو‌های پر ازدحام و شلوغ را آغاز کرد. لیو چانگ از مدیران متروی شهر بیجینگ در این رابطه می‌گوید که نانوفتوکاتالیست‌ها توسط پرسنل این مترو روی صندلی، سقف و پنجره‌های قطار‌ها اسپری می‌شود. این کار از ماه ژوئن آغاز شده و انتظار می‌رود تا ۶۴ قطار در خط ۶ مترو این شرکت به این کاتالیست‌ها مجهز شوند.

فتوکاتالیست‌ها می‌توانند با استفاده از نور، واکنشی را کاتالیز کنند. این کار مشابه فرآیندی است که در کلروفیل گیاه روی می‌دهد. در گیاهان، کلروفیل با جذب نور خورشید و دی‌اکسید کربن اقدام به تولید اکسیژن و گلوکز می‌کند.

با استفاده از فناوری نانو، نانوفتوکاتالیست‌هایی ساخته می‌شوند که بی‌رنگ و بی‌بو بوده و قادرند ترکیباتی نظیر تولوئن و فرمالدئید را تجزیه کنند؛ این ترکیبات می‌توانند سرطان‌زا باشند. در حال حاضر از فتوکاتالیست‌ها برای تصفیه‌ هوا در ساختمان‌ها و خودرو‌ها استفاده می‌شود.

خط ۶ مترو شهر بیجینگ روزانه میزبان تقریباً یک میلیون مسافر است که این مسافران از شرق به غرب جابه‌جا می‌شوند. در این بین ۲۶ ایستگاه و ۶ ایستگاه جابه‌جایی خط وجود دارد.

با افزایش دما، بوی نامطبوع در مترو بیشتر می‌شود. منشاء این بو‌ها می‌تواند تعرق باشد که نارضایتی مسافران را در پی داشته‌است. در حال حاضر سامانه‌های خنک‌کننده مترو امکان زدایش بوی بد را ندارند.

بررسی‌های مختلف نشان داده که استفاده از فتوکاتالیست‌ها می‌تواند هوای داخل مترو را بهبود و میزان باکتری‌ها را ۸۰ درصد کاهش دهد. براساس اظهارات لیو، این فتوکاتالیست‌ها می‌توانند تا سه ماه مؤثر باشند. قرار است در آینده‌ نزدیک این روش برای خطوط دیگر نیز استفاده شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار