به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سومین جایزه جهانی گوهرشاد در باغ و موزه ملی ملک برگزار شد.
این برنامه یا حضور دکتر سروری مجد دبیر جشنواره و سرکار خانم رکن آبادی مدیرکل زنان و امور اجتماعی مجمع جهانی اهل بیت حضور یافته و به ایراد سخنانی پرداختند.
دکتر سروری مجد در رابطه با این جشنواره گفت: آستان قدس رضوی با هدف ترویج معارف قران و اهل بیت و جریان سازی فرهنگی در خصوص خدمات بانوان و مطالبه گری از غرب در خصوص زنان جایزه جهانی گوهرشاد را از سال 95 راه اندازی کرد
وی خاطر نشان کرد:در هر دوره از هشت بانو که چهار نفر ایرانی و چهارنفر از سایر کشورها هستند، تجلیل می شود. تا با نام مبارک امام رضا این فرایند شکل بگیرد.سرامدیو انقلابی بودن، در کنار نیکوکاری بانوان نسبت به جامعه در این جشنواره مورد بررسی قرار میگیرد.
سروری مجد در ادامه گفت:ایثار و شهادت، مقاومت و بیداری اسلامی، اموز اموزشی، فرهنگی، وقف و خیریه، امور عمرانی و امور کار افرینی از جمله محورهای مورد توجه این جشنواره بوده و در این دوره نیز مورد توجه واقع شده است.مطالبه گری از غرب این است که بانوان ضمن همسرداری و خانه داری و تربیت فرزند می توانند اثاری ماندگار در سطخ جهان را خلق کرده و به نمایش بگذارند.
وی تصریح کرد:همایش های علمی همزمان با این حشنواره ها برگزار می شود، که اولین همایش در خصوص تاثیرات فرهنگی بانوان مسلمان در طول تاریخ در اردیبهشت ماه گذشته در مشهد مقدس برگزار شد.
سروری مجد خاطر نشان کرد:نوع آوری امسال شبکه سازی بانوان نیکوکار است تا بتوانند ارتباطات خود را در سطح جهان افزایش دهند. در این زمینه سایتی پنج زبانه که مختص این جشنواره هست در دسترس کاربران است. این سایت شامل معرفی بانوان اثر گذار از معصومین تا زنان قرآنی و اهل بیت آمده است، همچنین معرفی وکتب سایر بانوانی که در دوره معاصر اثرگذار بوده اند امده است.
وی افزود:این سایت به صورت دو طرفه بوده و کاربران می توانند اطلاعات خود در خصوص هر یک از بانوان فرهیخته جهان اسلام را برای قرار گیری در سایت را ارسال کنند.در این جشنواره امکان چاپ و انتشار کتاب فراهم شده است، که این مهم در مرکز اسناد آستان قدس رضوی در حال انجام است و نخستین کتاب آن به عنوان اسناد بانو گوهرشاد منتشر شده است.همچنین با کمک موسسه به نشر زندگی نامه این شخصیتها به صورت رمان و داستان در دسترس کودکان قرار گرفته است و این امر ادامه پیدا خواهد کرد.
سروری مجد با اشاره به اینکه از دیگر اقدامات این بانوان تلاش برای جانشین پروری و انتقال زیرساختها به دورترین نقاط حتی روستاها است،گفت:در این اقدام آستان قدس رضوی اقدام به جمع آوری کتب و کامپیوتر های بدون مصرف در منازل و انتقال آن به روستاها کرده است. که این مهم به اشاعه فرهنگ نیکوکاری بذ اساس آموزه های دین مبین اسلام می شود.
سروری مجد در رابطه با جزئیان این مراسم گفت: مراسم روز چهارشنبه در تالار قدس حرم رضوی برگزار خواهد شد و سه شنبه شب نیز شب شعر بانو گوهرشاد با حضور شعرای نامی از ساعت 17:30 در تالار مجاور باب الجواد حرم رضوی برگزار خواهد شد.
وی اظهار داشت:استعلاماتی برای شناخت بانوان از بسیاری از شخصیت های حقوقی مانند مجمع جهانی تقریب، صدا و سیما، کمیته امداد و غیره گرفته شده است، تا بانک اطلاعاتی جامعی از این بانوان فراهم شود. از رسانه ها نیز میخواهیم در این زمینه ما را یاری کنند.
سروری مجد درپایانگفت:کمیته علمی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه از جمله کمیته های این جشنواره است. در کنار آن کمیته انتخاب با حضور 17 نفر از افرادی که توانایی داوری دارند به سنجش آثار و شخصیت ها می پردازند. یکی از این افراد سر کار خانم رکن آبادی هستند که در ادامه توضیحات ایشان ارائه خواهد شد.
در ادامه این نشست خانم رکن آبادی از داوران جشنواره گفت: کار نیکوکاری در این جشنواره صرفا مادی نیست و حتی امور فرهنگی و اجتماعی را نیز در بر میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: به سهم خودم سعی کردم نهایت تلاش را برای شناسایی بانوان سرآمد، خیر و نیکوکار را شناسایی کنم، آنهایی که در قلمرو بین المللی در حال فعالیت هستند و.سعی میکنند از کوچکترین ظرفیت برای بزرگترین اثرگذاری استفاده کنند.
رکن آبادی افزود:مثلا فردی از کشور کنیا که دختربچه ای بوده و از جنگ اوگاندا نجات پیدا کرده بوده، امروز زنی نیکو کار و الگو شده است. وی در حالی که منلقب شده و اشک میریزید می گوید باور نمی کنم من ک روزی از خطر مرگ در اوگاندا می گریختم امروز به عنوان یکی از چهار زن برتر جهان انتخاب شده ام و این از جمله اثرگذاری ها و القای خودباوری این جشنواره است.
وی در پایان تصریح کرد:افراد انتخابی به دقت و با مستند در کمیته بررسی می شوند و به صرف رزومه و معرفی اکتفا نمیشود. البته این بانوان با بیان اینکه ما برای کارهای خود با خدا معامله کرده ایم حاضر به معرفی خود نبوده اند، لکن در جلسات متعدد آنها را قانع کردیم که این جشنواره و این معرفی نشان دهنده موفقیتهای زنان و بانوان مسلمان در سراسر جهان است و این کار به انحا مختلف می تواند مقابله خوبی با اقدامات خصمانه غرب باشد.