نخستوزیر بریتانیا با انتشار مطلبی در یکی از روزنامههای این کشور گفت: با وجود موانع کنونی، احتمال اجرایی نشدن توافق خروج این کشور از اتحادیه اروپا وجود دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «ترزا می» نخستوزیر بریتانیا هشدار داد که ممکن است که پروژه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) اصلا اجرایی نشود.
وی با انتشار مطلبی در نشریه «میل آنساندی» گفت: به دلیل اقداماتی که قانونگذاران به منظور تضعیف طرح او در زمینه برگزیت صورت میدهند، احتمالا اصلا برگزیتی وجود نخواهد داشت.
در این مطلب آمده است: «پیام من به کشور در این آخر هفته ساده است: ما باید نگاههای خود را بر روی نتیجه خوب متمرکز کنیم. اگر چنین نکنیم، این خطر وجود دارد که اصلا برگزیتی وجود نداشته باشد. برخی از مردم پرسیدهاند که آیا طرح برگزیت ما نقطه آغازی برای رنجهای ما خواهد بود. بگذارید به روشنی بگویم که توافق برگزیت ما فهرستی طولانی از آرزوهایی نیست که مذاکرهکنندگان از میان آنها انتخاب کرده باشند. این برنامهای کامل است که مجموعهای از نتایج غیر قابل مذاکره را شامل میشود.»
این موضعگیری در شرایطی است که به تازگی سه نفر از مقامات برجسته بریتانیا در اعتراض به برنامه ترزا میدر زمینه ارتباط با اتحادیه اروپا و ارتباط بازرگانی با این ناحیه در پی برگزیت که قرار است ماه مارس آینده اجرایی شود، از سمت خود کنارهگیری کردند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا هم در جریان دیدار روز جمعه با نخستوزیر بریتانیا از طرح موردنظر وی انتقاد کرد. رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با روزنامه «سان» هم گفته بود که در زمینه برگزیت به ترزا میمشاوره داده، اما او نظرات ترامپ را نپذیرفته است.
طرحی که کابینه ترزا میهفته گذشته بر سر آن با وزرایش به توافق رسیده بود مورد انتقاد برخی از حامیان سرسخت برگزیت در دولت انگلیس قرار گرفت. این افراد که قطع تمامی پیوندهای لندن با نهادهای اروپایی و بازتعریف این روابط را خواستار هستند.
از این رو «دیوید دیویس» وزیر امور «برگزیت»، معاون او «استیو بیکر» (که رئیس «وزراتخانه خروج از اتحادیه اروپا» است) و «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس هفته پیش استعفا کردند. میهفته گذشته گفته بود طرح مورد توافق، ایجاد منطقه آزاد تجاری با اتحادیه اروپا را شامل میشود و این به معنای ماندن انگلیس در اتحادیه گمرکی اروپا با تعریفی جدید است؛ در این صورت، کالاهای اروپایی برای ورود به انگلیس، نیازی به پرداخت حقوق گمرکی نخواهند داشت و کالاهایی که قصد ورود به دیگر کشورهای اتحادیه اروپا را دارند، میتوانند از انگلیس وارد این قلمرو گمرکی ۲۸ کشوری شوند.
اگر این توافق تجارت آزاد میان انگلیس و اتحادیه اروپا منعقد شود، فقط مسئله عبور و مرور اتباع اتحادیه به انگلیس است که باید بررسی شود؛ البته این مسئله هم اختلاف چندانی با روزهای قبل از برگزیت نخواهد داشت، زیرا در حال حاضر هم انگلیس عضو پیمان «شنگن» نیست و هم اعضای برجسته اتحادیه، توافق دوجانبه لغو روادید با لندن دارند.