یک مقام وزارت خزانهداری آمریکا که به آنکارا سفر کرده بامداد شنبه مدعی شد که ایران دوست یا متحد ترکیه نیست.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «مارشال بیلینگسلی»، دستیار وزیر خزانهداری آمریکا در امور مربوط به تأمین مالی «تروریسم» که روز جمعه با مقامهای ترکیه درباره تحریمهای ایران گفتگو کرد درباره تجارت میان آنکارا و تهران هشدار داد.
به نوشته واشنگتنپست این مقام آمریکایی رایزنیهایش با مقامهای ترکیهای را «مثبت» توصیف کرد و مدعی شد میان دو طرف «هیچ خصومتی» وجود نداشته است. بیلینگسلی با نمایندگان برخی از شرکتهای ترکیهای هم دیدار کرد.
وزارت خارجه ترکیه هم بعد از این رایزنیها با صدور بیانیهای ایران را کشور همسایه و شریک منطقهای مهم برای آنکارا توصیف و تصریح کرد این کشور کماکان اوضاع پیرامون این تحریمها را رصد خواهد کرد.
در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: «دستگاههای مرتبط در ترکیه تلاش میکنند این کشور را از تاثیرات منفی این اقدامات (تحریمها) دور نگه دارند».
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
ترامپ سرانجام سهشنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشتماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.
مقامهای آمریکایی اخیراً گفتهاند برای برخی از کشورها معافیتهای تحریمی صادر خواهند کرد تا به تدریج مراودات خود با ایران را کاهش دهند.
مقام وزارت خزانهداری آمریکا درباره اینکه آیا ترکیه از معافیتهای تحریمی آمریکا برخوردار خواهد شد یا خیر گفت: «در مقطع فعلی، در جایگاهی نیستم که بگویم ما [برای ترکیه]معافیت یا استثنا قائل میشویم یا خیر.»
وی در ادامه تأکید کرد: «این بار، تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا بسیار بسیار با جدیت و بسیار بدون ابهام اجرا خواهند شد. فکر میکنم دولت ترکیه موضع ما در این خصوص را میداند.»
او ادامه داد: «ما مطمئناً درباره تلاش برای تجارت با ایران با طلا بسیار بسیار نگران میشویم». مقام آمریکایی اضافه کرد آمریکا «خرید مقادیر زیاد طلا در ترکیه» را رصد خواهد کرد.
مقام وزارت خزانهداری آمریکا در واکنش به بیانیه ترکیه که ایران را کشور همسایه و شریک منطقهای مهم خوانده بود گفت: «ایران ممکن است همسایه ترکیه باشد، اما دوست یا متحدش نیست.»
با سلام. به زودی با اقدام تحریمی آمریکا علیه ترکیه اقتصاد مقروض ترکیه به شدت آسیب خواهد دید و ارزش لیر با افت شدیدی مواجه خواهد شد. به تبع این افول اقتصادی بر ایران به عنوان همسایه ترکیه اثر گذاشته و واردات از ترکیه افزایش و صادرات به ترکیه کاهش خواهد یافت و درآمد ایران کاهش می یابد.
منطقه آسیب های شدیدی از اختلاف های مذهبی و قومی خورده است که این اختلاف ها به ضرر مردم منطقه و به نفع امپریالیسم آمریکا و صهیونبسم بوده که عقب ماندگی کشور های اسلامی را مشاهده کنند و کشور های اسلامی را درگیر جنگ فرسابشی کنند پادشاه عربستان و امارات کودتاه در ترکیه را از طرف غرب کلید زدند با پول مسلمانان مردم سوریه و یمن را آواره کردند و آمریکا که نقش اصلی درکودتای ترکیه را دارد در حالی که عامل اصلی کودتا (گولن ) را تحویل ترکیه نمی دهد چگونه دم از دوستی می زند
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.