آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۹۵۷۶
کدام شهر، کدام دانشگاه؟

دانشگاه علوم پزشکی بجنورد؛ دانشگاهی با امکانات تخصصی پزشکی/ سرانه‌های مناسب رفاهی در این دانشگاه

رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی بجنورد در سال ۸۴ تنها کارشناسی پرستاری و کاردانی مامایی بود؛ اما هم اکنون دانشگاه با ۲۲ رشته تحصیلی به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
حسین اکبری

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-حسین اکبری؛* بعد از تقسیم استان خراسان بزرگ به سه استان و تاسیس استان خراسان شمالی، سرپرستی دانشکده پرستاری و مامایی و بهداشت و درمان استان در سال ۸۴ به حالت مستقل در آمد. پس از آن در سال ۸۴ موافقت قطعی وزارت بهداشت با تاسیس دانشکده علوم پزشکی استان اعلام و این دانشکده به صورت رسمی افتتاح شد.

در سال ۸۷ موافقت قطعی تاسیس آموزشکده بهداشت و موافقت اصولی تاسیس دانشکده پزشکی استان اعلام شد و با آموزشی شدن بیمارستان‌های امام علی (ع) و امام رضا (ع) بجنورد موافقت گردید و سرانجام موافقت قطعی ارتقای دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه نیز در همین سال اعلام شد. با تصویب شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دانشکده استان به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی تغییر عنوان یافت و به این ترتیب شاهد وجود دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی هستیم.

رشته‌های این دانشگاه در سال ۸۴ تنها کارشناسی پرستاری و کاردانی مامایی بود و با تحولات سریع صورت گرفته و ارتقای دانشگاه رشته‌ها ابتدا به ۸ رشته‌ مامایی، پرستاری، بهداشت عمومی، مبارزه با بیماری ها، اتاق عمل، بیهوشی و بهداشت خانواده و پزشکی افزایش یافت و هم اکنون دانشگاه با ۲۲ رشته تحصیلی با نام‌های پرستاری، مامایی، هوشبری، اتاق عمل، کاردانی فوریت‌های پزشکی (بجنورد)، کارشناسی ناپیوسته فوریت‌های پزشکی، پزشکی، علوم آزمایشگاهی، دندانپزشکی، پرستاری سالمندان (ارشد)، زیست فناوری پزشکی (ارشد)، آموزش بهداشت (ارشد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)، کارشناسی بهداشت محیط (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی بهداشت عمومی (پیوسته و ناپیوسته)، بهداشت حرفه‌ای (پیوسته و ناپیوسته)، فوریت‌های پزشکی و پرستاری (شیروان)، فوریت‌های پزشکی (مانه و سملقان) و mph (پزشک خانواده) در دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی، بهداشت، پرستاری و مامایی بجنورد و مجتمع آموز عالی سلامت شیروان و مرکز فوریت‌های پزشکی مانه و سملقان فعال است.

هم اکنون تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه ۱۵۸ نفر و تعداد دانشجویان ۱۴۴۷ نفر و با احتساب دانشکده اسفراین تعداد دانشجویان ۱۷۲۱ نفر است. این دانشگاه با ۷ معاونت درمان، بهداشت، غذا و دارو، آموزش، تحقیقات و فناوری، دانشجویی و فرهنگی و توسعه مدیریت و منابع، ۶ شبکه بهداشتی و درمانی در شهرستان‌های شیروان، فاروج، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم و مرکز بهداشت بجنورد، ۹ بیمارستان و یک مرکز درمان بستر در شهرستان راز و جرگلان؛ جمعیت استان خراسان شمالی را تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی قرار داده است.

سرانه‌ها
دانشگاه علوم پزشکی بجنورد دارای پنج خوابگاه است که می‌تواند دانشجویان را در خود جای دهد. طبق آمار سرانه خوابگاهی به ازاری هر دانشجو در سال ۹۶ در این دانشگاه مبلغ ۲۲۵۰۰۰۰ تومان بوده است. همچنین در بخش امکانات ورزشی، سرانه ورزشی به ازای هر دانشجو ۴۳۰۰۰ تومان در سال برآورد شده است که به نسبت رقم مناسبی به شمار می‌آید.


فعالیت فرهنگی و علمی
این دانشگاه از حیث فعالیت‌های جانبی در شرایط مناسبی به سر می‌برد. دانشگاه علوم پزشکی بجنورد دارای ۲ تشکل اسلامی با نام‌های بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی، ۱۲ کانون فرهنگی با نام‌های خیریه شهر نور، هلال احمر، شعر و ادب، هنر‌های نمایشی، عفاف و حجاب، محیط زیست، قرآن و عترت، فعالیت‌های جهادی و...، ۱۲ انجمن علمی با نام‌های پرستاری، مامایی، هوشبری، اتاق عمل، پزشکی، طب سنتی، فناوری سلامت و...، ۲۲ نشریه دانشجویی با نام‌های افق، کلام، دانشجوی روز، نبض، آروین، تدبیر سلامتی، ماه، تلخند، بصیرت و... و شورای صنفی دانشجویان است.

دانشکده بهداشت
این دانشکده در سال ۱۳۸۷ راه اندازی شد و در حال حاضر در ۳ رشته کارشناسی بهداشت عمومی، بهداشت محیط و بهداشت حرفه‌ای در مقطع پیوسته و ناپیوسته دانشجو می‌پذیرد. حوزه فعالیت دانشکده بهداشت در زمینه آموزش وپژوهش و مبتنی بر توسعه ارتقای سلامت می باشد.

 

این دانشکده وظیفه تعلیم، تربیت و تأمین دانش آموختگان برتر، توانمند و متعهد در رشته‌های بهداشتی جهت نظام سلامت کشور را بر عهده دارد. آموزش دانشجویان با جدیدترین شیوه‌های تدریس و منطبق بر استاندارد‌های نوین آموزش، با تخصیص بهینه امکانات، تجهیزات، منابع، تکنولوژی دانشگاهی و مراکز بهداشتی درمانی، با حداقل هزینه و نیز ارتباط با مراکز علمی داخل و خارج از دانشگاه انجام خواهد شد.



از جمله نقاط قوت این دانشکده می‌توان به وﺟﻮد اﻋﻀﺎی ﻫﯿﺌﺖ ﻋﻠﻤﯽ ﺗﻤﺎم وﻗﺖ و دارای اﻧﮕﯿﺰه ﺑﺎﻻ، وﺟﻮد ﮐﻤﯿﺘﻪﻫﺎی ﻋﻠﻤﯽ و ﺗﺨﺼﺼﯽ در داﻧﺸﮑﺪه، اراﺋﻪ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺗﻮﺳﻂ اﻋﻀﺎی ﻫﯿﺌﺖ ﻋﻠﻤﯽداﻧﺸﮑﺪه در داﺧﻞ و ﺧﺎرج از ﮐﺸﻮر و وﺟﻮد و دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﻓﻦآوری آﻣﻮزﺷﯽ اشاره کرد.

دانشکده پرستاری و مامایی
افتتاح ساختمان جدید دانشکده پرستاری و مامایی به دست مقام عالی وزارت بهداشت در سال ۹۰ و به وسعت پنجاه و شش هزار متر مربع و مجهز به تمامی امکانات آزمایشگاهی، آموزشی، کتابخانه و رایانه، مرکز مهارت‌های بالینی و... جزو امکانات فضای آموزشی این دانشکده است.

این دانشکده دارای امکانات آموزشی از جمله دیتاپروژکتو، نمایش فیلم و ... هجده کلاس با ظرفیت پنجاه تا یکصد نفر و مساحت تقریبی دو هزارو پانصد مترمربع و آمفی تئاتر با ظرفیت یکصد و سی نفر، سیستم‌های مورد نیاز آموزش مجازی نظیر خرید و نصب دستگاه و نرم افزار Bluetooth learning و mobile learning، کتابخانه، مرکز کامپیوتر، واحد سمعی بصری و آزمایشگاه‌هایی مجهز به کاملترین امکانات موردنیاز شامل آزمایشگاه انگل شناسی، آزمایشگاه میکروبشناسی، آزمایشگاه بیوشیمی، آزمایشگاه ایمنی شناسی، آزمایشگاه فیزیولوژی و هماتولوژی، آزمایشگاه بافت شناسی و پاتولوژی و آزمایشگاه مرکزی تحقیقات و کشت سلولی است.



دانشکده دندانپزشکی بجنورد
دانشکده دندانپزشکی بجنورد از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را با تعداد ۱۰ عضو هیئت علمی آغاز و از بهمن ماه ۱۳۹۱ اولین گروه دانشجویان دوره دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی به تعداد ۲۸ نفر را پذیرش کرد. این دانشکده با وسعت ۳۰۰ متر مربع در بخش آموزشی و درمان هم اکنون فعال است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار