نماینده دانشجویی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه جندی شاپور گفت: کمیته ناظر بر انتخابات در خصوص تخلف رخ داده در انتخابات نشریات در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نامهای به معاونت فرهنگی وزارت بهداشت ارسال کرد.
محمد صابر قربانی، نماینده دانشجویی عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: با توجه به اهمیت نشریات در حوزه فرهنگ و تاثیرگذاری آن در اجتماع، باید افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، فارغ از نگاه حزبی و سیاسی و به دور از تعصبات حزبی، در این عرضه فعالیت کنند و دغدغه اصلی اجتماع را ارزیابی و آن را در نشریاتشان منعکس کنند تا مخاطبان عام و خاص با دیدن مشکلات جامعه، رصد درستی از وضعیت داشته باشند و از طرفی، افراد مسئول در حوزه مربوطه نیز با دیدن مشکلات اصلی، به دنبال راه کار برای حل مشکلات جامعه باشند.
نماینده دانشجویی عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه افزود: باید افراد فعال در این حوزه، نگاههای حزبی و سیاسی را کنار گذاشته و به دور از تعصبات حزبی فعالیت کنند، اما متاسفانه شاهد هستیم برای ثبت نام افراد در نشست خانه نشریات وزارت بهداشت، در دانشگاه علوم پزشکی اهواز تخلفاتی رخ داده است که نیاز است حتما به آنها رسیدگی شود.
وی در ادامه افزود: هر سال نشست کانون نشریات به صورت مشترک برگزار میشود. روال کار بر این است که دانشگاههایی که در استانهای مجاور قرار دارند در بخش نشریات تجمیع شده و یک قطب به حساب میآیند. در حال حاضر ده قطب در کشور داریم که تمامی دانشگاههای نزدیک با هم یک قطب به حساب میآیند.
قربانی تصریح کرد: نشریات خانه مطبوعات از هر قطب دو نماینده انتخاب و کارها را انجام میدهند. در واقع از میان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی ۵ کاندید انتخاب و دو نفر نماینده قطب میشوند. اینها مشخص میکنند که چه کسانی حق رای و حق کاندید شدن دارند و برای آن قوانینی را تعیین میکنند. در واقع کارشناسان دانشگاهها براساس قوانین وزارت خانه و قوانین مصوب شده مشخص میکنند چه کسانی دارای حق رای هستند.
نماینده دانشجویی عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: امسال این رای گیری از ۹ تا ۱۱ مرداد در تبریز برگزار میشود. براساس قوانین وزارت خانه نشریاتی که قبل از بهمن ۹۶ شروع به فعالیت کردند، باید دو شماره تحویل میدادند و نشریات بعد از بهمن یک شماره برای حق رای میفرستادند، اما این اتفاق در دانشگاه اهواز با تخلفاتی انجام شده است.
وی تصریح کرد: برخی از نشریات از لابیهایی استفاده کردند و با تخلف در انتخابات شرکت کردند؛ به طور مثال یکی از نشریات اصلاح طلب که هیچ شمارهای هنوز منتشر نکرده بود، با یکی از مدیران در وزارت خانه صحبت کرد و همان روز خبری را از یکی از سایتها کپی و بلافاصله آن را منتشر کرد و آن را به عنوان شماره اول نشریه اش معرفی کرد تا به این طریق بتواند در انتخابات شرکت کند.
نماینده دانشجویی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه جندی شاپور ادامه داد: حتی نشریه دیگری داریم که سردبیر در سرمقاله این نشریه دانشجویی از این که اولین شماره مصادف با ۱۸ تیر شده است، اظهار خوشحالی کرده است؛ اما نکته جالب اینجاست که تاریخ نشریه اول تیر خورده است؛ زیرا مهلت ثبت نام تا ۱۶ تیر اعلام شده بود و به همین ترتیب و با این تخلفات دانشجویانی که حق رای نداشتهاند، توانسته اند در این رای گیری شرکت کنند. اینها دلیلی شد که ما نامهای خطاب به معاونت فرهنگی وزارت بهداشت بنویسیم و از دکتر فراهانی بخواهیم به این تخلفات رسیدگی کند.
قربانی در ادامه اضافه کرد: در قسمتی از این نامه آمده است: «متاسفانه شاهد هستیم که افرادی عموما از یک طیف سیاسی علی رغم عدم تایید صلاحیت از جانب کارشناس دانشگاه در مرحله اول ثبت نام، طی هماهنگی با برخی افراد در وزارت بهداشت، در عرض چندین ساعت نشریاتی یک صفحهای را تحت عنوان نشریه در زمانی بعد از موعد قانونی (در تاریخ بعد از ۱۶ تیر) به کارشناس نشریات دانشگاه تحویل داده اند؛ با این ادعا که تاریخ انتشار این نشریات قبل از موعد قانونی بوده است و به جهت این که از یک طیف سیاسی خاص بوده اند و همچنین با افراد مسئول در خانه نشریات وزارت بهداشت هماهنگ کرده اند، این افراد قادر به ثبت نام در نشست خانه نشریات شده و حق سایر نشریات فعال، پایمال شده است. از طرفی، شاهد حضور برخی افراد از دانشگاه علوم پزشکی اهواز در نشست هستیم که دارای حق رای هم هستند؛ اما شرایط ابلاغ شده از سمت وزارت بهداشت را برای شرکت در نشست ندارند.
وی در ادامه افزود: در ادامه این نامه به عدم دخالت سیاسی کاری در بحث نشریات اشاره کردیم و نوشتیم «وقتی در حوزهای مثل نشریات - که حوزهای تقریبا صنفی – اجتماعی است - وزارت بهداشت به گونهای عمل کند که شائبه سیاسی کاری در آن به وجود آید، طبیعتا در سایر بخشهای وزارت بهداشت هم چنین ذهنیتی تقویت بیشتری پیدا می کند و شما بیشتر مستحضر هستید که وجود چنین نگرشی چه آسیبی به اعتماد دانشجویان نسبت به وزارت خواهد زد.»
نماینده دانشجویی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه جندی شاپور گفت: «از آن جایی که نگاه حزبی و تعصبات سیاسی همواره آسیب اصلی برای جمهوری اسلامی بوده است و در موقعیت حساس کنونی کشور نیازمند شایسته سالاری به جای حزب گرایی هستیم؛ لذا لازم میدانیم اعتراض خود را نسبت به عملکرد معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه جندی شاپور اهواز، مدیر فرهنگی دانشگاه جندی شاپور اهواز و همچنین افراد دخیل در نشست خانه نشریات که از سمت وزارت جهت این امر گزینش شده اند، اعلام میکنیم و خواهشمندیم حتما نسبت به این تخلفات رسیدگی فرمایید تا حقی از دانشجویان فعال در حوزه نشریات ضایع نشود و خانه نشریات که باید جایی جهت رسیدگی به مشکلات صنفی و اجتماعی کشور باشد تبدیل به محلی جهت سیاسی کاری احزاب و گروههای سیاسی نشود. به امید روزی که سیاسی کاری و حزب گرایی جای خود را به شایسته سالاری بدهد.»
نماینده دانشجویی عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم وزارت بهداشت به این تخلفات رسیدگی کند و اجازه ندهد بی قانونی بر نشریات رخنه کند.