به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گروه جهادی دانشجویی جهادگر بسیجی مرحوم عباس دبیقی دانشگاه پیام نور یاسوج در کاری خداپسندانه و نوع دوستانه به مدت 12 روز در روستای گنجگان از توابع شهرستان بویراحمد مستقر شدند.
این گروه جهت تکمیل خانه یک خانم بی سرپرست به همراه 3 فرزند یتیمش وارد این روستا شدند. تکمیل کارهایی از این خانه از قبیل: دیوار کشی حیاط، ساخت سرویس بهداشتی، سفید کاری،کاشی کاری و سرامیک کاری خانه، برق کاری و لوله کشی به عهده این گروه بود.
ورود این گروه به روستا و مراسم افتتاحییه همراه شد با ورود گروه خادمین امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به استان و پیچش نسیم جهاد همراه با نسیم پرچم مطهر رضوی در این روستا که با استقبال چشمگیر اهالی روستا همراه شد.
همچنین در کنار کار عمرانی فعالیت های آموزشی، فرهنگی- مذهبی، اجتماعی و اشتغال زایی هم داشتند.برگزاری کلاس آموزشی زبان و ادبیات فارسی، ریاضی، زبان انگلیسی، کلاس های قرآن و احکام و اخلاق خردسالان و بزرگسالان، آموزش شعر و بازی به کودکان، تشکیل گروه های سرود دختران و پسران، تشکیل گروه تئاتر پسران.
فعالیتهای فرهنگی–مذهبی گروه جهادی عباس دبیقی در روستای گنجگان عبارت بودند از قرائت زیارت عاشورا در گلزار شهدای روستا، برگزاری نماز جماعت در مسجد ورستا با اهالی روستا، برگزار جشن میلاد امام رضا (علیه السلام)، برگزاری مراسم شبی با شهدا.
برگزاری برنامه ی زیبای جشن یکمین سالگرد ازدواج زوج جوان این گروه همراه با میلاد امام رضا(ع) توسط اعضای گروه جهادی بدون اطلاع خود زوجین و بریدن کیک و دادن هدیه یادگاری به زوج بسیجی جهادگر از دیگر اقدامات جالب اعضای این گروه جهادی بود.
در بحث اشتغال زایی بانوان گروه جهادی به زنان و دختران این روستا بافت کلاه، شال و رومیزی، نمد دوزی، کریستال سازی، چرم دوزی، عروسک سازی را آموزش دادند.
از جمله فعالیت های اجتماعی گروه جهادی بسیجی دانشگاه پیام نور یاسوج پخش فیلم «نفس» با موضوع اجتماعی برای اهالی روستا که با استقبال خوب مردم همراه بود. همچنین می توان به برنامه های ذیل اشاره کرد:
-هماهنگی و حضور مشاوران اجتماعی و خانواده در روستا و برگزاری جلسات مشاوره عمومی و خصوصی برای اهالی روستا.
-حضور نیروی متخصص هلال احمر در اردو و آموزش امداد و نجات و کمک های اولیه به روستائیان.
-طرح جمع آوری زباله های روستا و پاک سازی محیط با هدف فرهنگ سازی بین اهالی.
-بازدید و سرکشی از خانه های اهالی روستا و خصوصاً خانواده های کم بضاعت و تهیه و توزیع مواد غذایی برای این خانواده ها توسط خیرین و جمعیت هلال احمر.
هماهنگی گروه جهادی مرحوم عباس دبیقی با سازمان بسیج کشاورزی و حضور کارشناسان کشاورزی در روستا و بررسی مشکلات باغی این روستا و مشاوره به باغداران به عقد تفاهم نامه جهت همکاری مستمر توسط مهندسین اداره کشاورزی و کشاورزان انجامید.
یکی از مهمترین اقدامات گروه جهادی عباس دبیقی پیگیری و رایزنی جهادگران با مسئولان استانی است که باعث حضور هیئتی از استانداری و مدیران ادارت استان در روستای گنجگان و مشاهده مشکلات و معضلات این روستا از نزدیک توسط این مدیران و بیان مشکلات روستا توسط گروه جهادی در حضور مسئولین، تصویب مطالبات مردم در جلسه و قول پیگیری و انجام مصوبات جلسه توسط مدیران مربوطه شد.
در نهایت گروه جهادی جهادگر بسیجی مرحوم عباس دبیقی دانشگاه پیام نور مرکز یاسوج در روز هفتم مردادماه مراسم اختتامیه حضور خود را در روستای گنجگان بویراحمد برگزار کردند. از جمله برنامه های اختتامیه می توان به جشن تکلیف دختران همراه با دادن هدیه به این دختران آسمانی، برگزاری جشنواره و مسابقه غذاهای سنتی زنان روستا و انتخاب چهار غذا بر اساس امتیاز دهی داوران و اهدای جوایز نقدی و غیر نقدی به این برندگان، برگزاری نمایشگاه اشتغال از دستاوردهای زنان روستا که در این مدت آموزش دیده بودند، برپایی نمایشگاه نقاشی کودکان و دعوت از خانواده ها به جهت بازدید از نقاشی های فرزندانشان، اهدای جایزه به اعضای گروه های سرود دختران و پسران، گروه تئاتر پسران، نفرات برتر کلاس ها، بهترین نقاشی، بهترین نامه به امام زمان (عج) اشاره کرد.
اهالی و بزرگان روستا در پایان با تشکر از حضور دانشجویان در روستای خود این حرکت جهادی دانشجویان را یادآور فضای انقلاب سال 57 و فعالیت ها و مدیران دهه 60 دانستند و اذعان داشتند: ما خیال می کردیم دیگر چنین روحیه ای وجود ندارد؛ اما می بینیم که هنوز این جوانان انقلابی و مخلص در ایران اسلامی هستند.
این جملات روستائیان دانشجویان را به یاد سخنان رهبر معظم انقلاب در 20 فروردین 97 که در دیدار با جمعی از مدیران کشوری داشتند، انداخت که با اشاره به روحیه انقلابی در دهه شصت فرمودند: «آیا آن احساسات و رفتارهای تحسین برانگیز را به یاد دارید؟ آیا آن بی اعتنایی به مال دنیا و اهتمام به خدمت رابه یاد دارید؟ اشکال کار این است که گاهی آن ارزش ها فراموش می شود.» و از کوتاهی که در حق مستضعفان کشور شده است ابراز ناراحتی کردند.
تشکر یکی از اهالی روستا از گروه جهادی و در پایان گریه پسران و دختران و اهالی روستا در زمان خداحافظی گروه جهادی از روستایشان و اصرار کودکان و زنان روستا برای ماندن بیشتر جهادگران در روستا فضایی محبت آمیز و صمیمانه را ایجاد کرد که خود دانشجویان را نیز به گریه واداشت.
به امید آنکه همه مدیران و آحاد مردم روحیه جهادی را در خود زنده کنند و ایران اسلامی را بسازند و همه در راستای اهداف امام (ره) و انقلاب حرکت کنند تا پیاده سازی تمدن نوین اسلامی و ظهور حضرت صاحب الزمان(عج) شود.