از آنجایی که پارک کردن خودرو در خیابانهای شلوغ و پرتردد به معضلی دردسرساز برای رانندگان تبدیل شده است، تعدادی از جوانان کشور در اقدامی سازنده استارتآپی برای پارک آنلاین خودرو طراحی کردهاند.
این، گزارش بیست است. هدیه ما که در انتهای یک روز شلوغ و پرکار، شما را به خواندن یک گزارش خبری، از یک موضوع مهم علمی-دانشگاهی دعوت میکند. روزهای زوج از صفحه «دانشگاه» و روزهای فرد از صفحه «استانها» با گزارش20 در کنار شما خواهیم بود. این، قرار ثابت ما با شماست: از شنبه تا پنجشنبه، راس ساعت هشت شب، خبرگزاری دانشجو، گزارش بیست.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی – بدون شک برای هر رانندهای اتفاق افتاده که در خیابان یا کوچه پسکوچههای شهر به دنبال جای پارک باشد و دقایق زیادی را برای این کار صرف کند، درخیلی از موارد رانندگان به اجبار چندین فرسخ دورتر از محل مورد نظرشان پارک و مسافت طولانی را پیاده طی میکنند. نبود جای پارک در خیابانهای شلوغ و پر رفتوآمد یا حتی کوچههای تنگ برخی محلههای شهر تبدیل به معضلی حساس برای رانندگان شده است، به گونهای که در برخی موارد آنها پیادهروی و استفاده از وسایل نقلیه را به رانندگی کردن ترجیح میدهند.
اما باید به تمام رانندگان این مژده را بدهیم که دیگر دوران دنبال جای پارک گشتن به سر آمده و نیروهای جوان و خلاق کشور در اقدامی نوآورانه و استارتآپی، اپلیکیشن اشتراک، جستجو، رزرو و پارک آنلاین را طراحی کردند به همین خاطر دیگر پیدا کردن جای پارک در شهرهای شلوغ مثل تهران خیلی سخت و دردسرزا نیست.
بیپارک راهی نو برای رزرو آنلاین پارکینگ رحیم خانیزاد بنیانگذار و مدیرعامل استارتآپ «بی پارک» (اپلیکیشن رزرو آنلاین پارکینگ) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره این استارتآپ بیان کرد: «BiPark» بعنوان اپلیکیشن رزرو آنلاین پارکینگ خودرو در تهران و شهرهای بزرگ از امسال فعالیت خود را آغاز کرده است و به وسیله آن رانندگان میتوانند نزدیکترین جای پارکها را شناسایی کنند.
وی با بیان اینکه اپلیکیشن «بی پارک» قصد دارد از تمام ظرفیتهای مختلف شهر برای پیدا کردن جای پارک برای کاربران و رانندهها استفاده کند، ادامه داد: علاوه بر جاپارکهای معمولی در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ پارکینگ عمومی در تهران و حومه از طریق «بیپارک» قابل دسترسی است. با اپلیکیشن «BiPark» ضمن گرفتن جای پارک میتوانید جای پارک خود را بصورت پولی یا رایگان به اشتراک گذارید.
خانیزاد اظهار داشت: کاربران میتوانند هر نوع جای پارک از قبیل پارکینگ عمومی و اختصاصی، کنار خیابان یا کوچه، جلوی درب منزل یا مغازه را بعنوان جای پارک معرفی و توسط آن کسب درآمد کنند، البته اگرجای پارک بصورت پولی ثبت شود فرد ثبتکننده باید تا رسیدن ماشین در محل پارک رزرو شده بماند و به او تضمین دهد.
جای پارک خود را به اشتراک گذارید و کسب درآمد کنید وی تاکید کرد: برای پارکینگهای رایگان تضمین داده نمیشود و فقط از طریق اپلیکیشن معرفی میشوند، اما پارکینگهای پولی تضمینی هستند به این ترتیب که شخص ثبتکننده جای پارک با ماشین یا موتور خود در محل منتظر ماشینی که جای پارک را رزرو کرده میماند، البته در سیستم اجازه رزرو پارکینگ به افرادی که از کاربر مورد نظر دور هستند، داده نمیشود.
مدیرعامل استارتآپ «بی پارک» با اشاره به کاربری راحت اپلیکیشن توضیح داد: با ورود به نرمافزار کاربران میتوانند مطابق نقشه ضمن مشاهده انواع جای پارکینگها، جای پارک مناسب خود را پیدا کنند.
خانیزاد با بیان اینکه برای راحتی کاربران، جاپارکهای ثبت شده در نقشه با رنگهای مختلف نشان داده شدهاند، ادامه داد: رنگ مشکی نشانه جای پارک رایگان، رنگ قرمز نشان جای پارک پولی، رنگ آبی نشانه پارکینگهای عمومی هستند که با کلیک روی هر رنگ اطلاعات جاپارک اعم از قیمت و مسیریابی به طرف آن نمایش داده خواهد شد.
وی ضمن ابراز امیدواری از همکاری شهروندان برای برطرف ساختن مشکل جای پارک در شهرهای شلوغ و پرجمعیت بیان کرد: با کلیک بر روی علامت افزودن میتوانید با معرفی و ثبت جاپارک کسب درآمد کنید.
مدیرعامل استارتآپ «بی پارک» درباره دیگر ویژگیهای اپلیکیشن عنوان کرد: علاوه بر موارد فوقالذکر امکان رزرو سریع و مدت دار، پرداخت آنلاین هزینه پارک، مشاهده فضاهای ممنوعه پارک خودرو و ... از طریق نرمافزار وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری برای کسب درآمد از جاپارکهای درب منازل و ... مشکلی را ایجاد نمیکند، گفت: شهرداری روی بخشهای تحت مالکیت خود مثل مکانهایی که پارکومتر نصب شده است، حساسیت دارد لذا ما چنین مکانهایی را لحاظ نمیکنیم. د. رحال حاضر حدود ۴ میلیون جای پارک وجود دارد که شهرداری تنها روی یک میلیون مکان ادعا میکند.
به گفته خانیزاد، تاکنون «بیپارک» جلسات مختلفی را به منظور همکاری مشترک با شهرداری برگزار کرده است.
«ایکاشها» را دریابید
تمامی کارشناسان همواره برای راهاندازی هر نوع کسب وکار و منبع درآمدی توصیه میکنند که بهترین ایدهها را از «ایکاشها» بگیرید مثلا برای همین پیدا کردن جای پارک بارها با رانندگانی مواجه شدیم که با گفتن عبارت ساده «ای کاش» آرزو میکنند راهی برای رفع این مشکل پیدا شود.
همین جرقههای کوچک و سازنده تاکنون باعث شده استارتآپها و کسبوکارهای نوپای زیادی به جریان افتد و عده زیادی از دانشآموختگان و افراد تیزباهوش مشغول به کار شوند بنابراین بهتر است اگر به دنبال راهاندازی فعالیتی نوین و درآمدزا هستین به پیرامون و ای کاشهای اطرافیانتان به خوبی دقت کنید.
من دیدمش به نظرم یه مقداری هم مشارکت شهروندی رو می طلبه!
با تشکر از سازندگانش.