پردازش تلفیقی داده‌ها درتصویربرداری مغز امکان‌پذیر شد
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۲۴۵۰
حسین زاده:

پردازش تلفیقی داده‌ها درتصویربرداری مغز امکان‌پذیر شد

مجری یک طرح تحقیقاتی در حوزه علوم شناختی گفت: با پردازش تلفیقی داده‌های مدالیته‌های مختلف تصویر برداری مغزی، می‌توان تصاویر مغزی متعدد را به صورت واحد مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
پردازش تلفیقی داده‌ها درتصویربرداری مغز امکان‌پذیر شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، غلامعلی حسین زاده عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و مجری این طرح تحقیقاتی تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی اظهار کرد: این روش، بر روی داده‏های واقعی از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و افراد سالم مورد بررسی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در این طرح پژوهشی یک روش دارای چند متغیر برای تلفیق تصاویر اناتومی و داده‌های کارکردی حالت استراحت توسعه یافته و بر مبنای همبستگی کانونی بین داده‌های می‌تواند مناطقی از مغز که بر اثر بیماری دارای تغییرات شده را مشخص کرد.

حسین زاده همچنین بیان کرد: تصویربرداری کارکردی تشدید مغناطیسی، تصویربرداری تانسور انتشار، و تصویربرداری اناتومی نمونه‌های از مدالیته‌های مختلف تصویربرداری مغز و اعصاب هستند و هر مدالیته می‌تواند بخشی از تغییرات در ساختار و کارکرد مغز در اثر بیماری‌های مغزی (مانند اسکیزوفرنی و یا الزایمر) را آشکار نماید و در قسمتی از معاینه استفاده شود.

به گفته وی، کارآیی روش پیشنهادی توسط داده‏های شبیه‏سازی شده مورد بررسی قرار گرفته و نشان می‌دهد که روش پیشنهادی نسبت به شیوه‌های موجود در تشخیص الگوی شبیه‏سازی شده (از تغییرات ساختاری و کارکردی در اثر بیماری) دارای دقت بیشتری است.

این محقق بیان کرد: همچنین روش داده محور چند مدالیته پیشنهادی می‌تواند برای بررسی‌های کمی و معاینه دقیق اثرات ناشی از بیماری‌های مغزی مورد استفاده قرار گیرد و بویژه انکه در تشخیص‌های زودهنگام بر سلامت جامعه تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد..

عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: نتایج این تحقیق در مقاله‌ای در ژونال IEEE Transactions on Medical Imaging به چاپ رسیده است.

معاون پژوهش و فن آوری آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با بیان اینکه ستاد توسعه علوم و فن آوری‌های شناختی متولی پیشبرد و توسعه علم و فن آوری‌های شناختی در کشور است، همچنین گفت: نگاشت مغز (نقشه برداری مغز) یکی از زمینه‌های بسیار کاربردی در حوزه علوم و فن آوری‌های شناختی محسوب می‌شود.
به گفته وی "نگاشت مغز " یکی از زمینه‌های چند رشته‌ای (multi disciplinary) است که مجموعه‌ای از تکنیک‌ها برای تصویربرداری و اندازه گیری سیگنال از کارکرد مغز و تحریک آن و انالیز سیگنال‌ها و تصاویر مربوطه را در بر می‌گیرد و محققان می‌توانند با کمک این تکنیک‌ها و ابزار‌های نگاشت مغز، ضمن شناخت کارکرد مغز در کاربرد‌های کلینیکی به درمان‌های دقیق‌تر بیماران بپردازند.

حسین زاده با اشاره به اینکه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز به همت و حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری‌های شناختی
و به منظور پاسخگویی به بخشی از نیاز‌های پژوهشی و فن آوری کشور در زمینه‌ی ایجاد زیرساخت تصویربرداری و تحریک مغزی برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فن آوری‌های شناختی راه اندازی شده است.

وی اضافه کرد: این آزمایشگاه در حال حاضر دارای پیشرفته‌ترین تجهیزات شامل دستگاه MRI سه تسلا (مجهز به تمامی تکنیک‌های تصویربرداری کارکردی، ساختاری، اسپکتروسکوپی)، آزمایشگاه الکتروانسفالوگرافی EEG (شامل تقویت کننده‌های متنوع و تقویت کننده سازگار با MRI)، تجهیزات تحریک فراجمجمه‌ای الکتریکی و مغناظیسی مغز (TMS و TCS)، تجهیزات طیف نگاری نزدیک مادون قرمز (fNIRS)، و آزمایشگاه‌های پردازش سیگنال و تصویر است.

پربازدیدترین آخرین اخبار