جانشین سازمان پدافند غیرعامل گفت: میزان تجهیزات صدام برای نابودی تمام رزمندگان ما کافی بود لذا اگر تلاش رزمندگان نبود، تعداد شهدای ما افزایش مییافت و بسیاری از افراد توسط دشمن شیمیایی میشدند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هفدهمین نشست "شنبه های انقلاب" با موضوع "بررسی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای فناوری اطلاعات و فضای مجازی" در موزه ارتباطات برگزار شد.
زارعی جانشین پدافند غیرعامل کشور در این نشست گفت: ما در دانشگاهها بیش از ۶۰ سال است که دارای رشته برق بوده و برای بکارگیری تجهیزات قبل از انقلاب، نیروهای داخلی استفاده کردیم و صنایع مخابراتی ما که در مسائل نظامی بکار برده میشد عمدهترین بخش ما بود؛ لذا سطح اشتباه ما قبل انقلاب کم بود و ما جزیی از ناتو بوده و تجهیزات ما از کشورهای خارجی استفاده میشد. وی افزود: ابتدای انقلاب که با جنگ تحمیلی مواجه بودیم سعی کردیم به تجهیزات خودمان تکیه کنیم، ما در صنعت امکانات زیادی نداشتیم و امکانات مخابراتی ما بسیار محدود بود. فلذا به ندرت ارتباطات خوبی شکل میگرفت. ما در چنین شرایطی انقلاب کردیم.
زارعی گفت: ما در زمان جنگ سلاح انفرادی و وسایل ارتباطی چندانی نداشتیم، اما در کمتر از ۶ ماه تعداد قابل توجهی از نیازمندیها را از دشمن گرفتیم و تمام تجهیزات رزمندگان در اقلام غنیمتی بعدی بدست میآمد. وی ادامه داد: یکی از استراتژیهای صدام در زمان جنگ دفاع متحرک بود یعنی همزمان حمله، دفاع نیز میکردند و این بخاطر امکانات قابل توجه آنها بود.
وی تصریح کرد: تشکیل یگان الکترونیک در کشور برای اولین بار باعث شد طیف الکترومغناطیسی دشمن را کشف کنیم، ما سایتهای الکترومغناطیسی را از شمال غرب تا دهانه خلیج فارس ایجاد کردیم تا دشمن را رصد کنیم و اطلاعات دشمن را رصد کردیم و در سال ۶٥ سعی کردیم با مودمهایی که ساختیم گفتار را به متن تبدیل کرده و دشمن نتواند، به این اطلاعات دسترسی پیدا کند. وی گفت: میزان تجهیزات صدام برای نابودی تمام رزمندگان ما کافی بود لذا اگر تلاش رزمندگان نبود، تعداد شهدای ما افزایش مییافت و بسیاری از افراد توسط دشمن شیمیایی میشدند. رادار راضی یکی از رادارهایی بود که توانستیم علیه دشمن استفاده کنیم و بعد از جنگ رادارهای نظامی ما پیشرفت چشمگیری کرد.
زارعی خاطرنشان کرد: جنگ، گنج بود و ما نتوانستیم هنوز این دارایی بزرگ را لمس کرده و استفاده کنیم، ابعاد تخصصی جنگ با عظمت تر از سایر قسمت های جنگ بود و جنگ سرشار از ایثار و خودباوری بود که امروز اینها را باید یاد گرفته و به دیگران انتقال داد. وی گفت: شبکه رمزکننده ای که در اختیار صدام بود توسط رزمندگان ما با تلاش و زحمت بسیار رمزگشایی می شد و امروز باید قدر این ها را دانست. ۱۲ گردان جنگ الکترونیک دست صدام بود تا ژاندارمری و سپاه و بسیج کشور ما را زیر نظر بگیرند و تمام اطلاعات ما را بدست می آوردند ما اینها را کشف کرده و نقشه آنها را بهم میزدیم. ما رشد زیادی را در جنگ در صنعت و اقتصاد داشتیم اما بعد از جنگ اشتباهاتمان زیاد شد و سرعت رشدمان کاهش یافت.