آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۴۶۶۳
یادداشت دانشجویی |

کشاورزی در معرض تحقیر!

با ابلاغیه جدید وزارت جهاد کشاورزی وارد کنندگان برنج می‌توانند تا ۳۱ شهریور به واردات برنج اقدام کنند و بعد از این تاریخ واردات ممنوع خواهد شد!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حسین غریبی، *این روز‌ها به زمان برداشت محصول برنج نزدیک می‌شویم، ولی در عوض اینکه کشاورز خستگی چند ماهه خود را بعد از برداشت به دَر کند، تازه اوج گرفتاری هایش شروع می‌شود.

یعنی درست در زمانی که برنج محلی وارد چرخه بازار می‌شود، واردات افزایش می‌یابد. برای مثال در سال ۹۶ که کشاورزان گیلانی به گفته مسئولان جهاد کشاورزی گیلان بهترین برداشت برنج را داشتند و معاون بهبود تولیدات سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با ایرنا بیان کرد تولید برنج در این استان در سال زراعی جاری بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است، در همان سال طبق ارقام مرکز آمار میزان واردات رسمی برنج در گمرکات جمهوری اسلامی ۷۶ درصد نسبت سال ۹۵ افزایش داشته است.

این مسئله نشان می‌دهد که هنوز دولت هیچ اقدام موثری در جهت جلوگیری از واردات بی رویه برنج از خود نشان نداده است و با ابلاغیه جدید وزارت جهاد کشاورزی وارد کنندگان برنج می‌توانند تا ۳۱ شهریور به واردات برنج اقدام کنند و بعد از این تاریخ واردات ممنوع خواهد شد!

خرید تضمینی برنج گروه دو (سپیدرود و گوهر) که در گیلان کشت می‌شوند سال ۹۶ مبلغ ۳۴۴۸۲ ریال بوده و قیمت همین برنج گروه دو در سال ۹۷ که بخشنامه آن در تاریخ ۵ اردیبهشت ۹۷ توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده است همان ۳۴۴۸۲ ریال می‌باشد.

از طرفی قیمت تضمینی گندم که کالای استراتژیک کشور است همچنان مطابق سال ۹۶ کیلویی ۱۳۰۰۰ ریال می‌باشد.

تقریبا هیچکدام از قیمت‌های تضمینی محصولات کشاورزی در سال ۹۷ حتی یک ریال نیز افزایش پیدا نکرده است مگر اندک محصولاتی مانند چغندرقند آن هم به میزان ۳۱ ریال!
(آماده) مواظب باشید کشاورزی تحقیر نشود
 
یعنی دولت به خود اجازه نداده که حتی مقداری درخور توجه به قیمت تضمینی خرید محصولات کشاورزی سال قبل اضافه کند در صورتی که قیمت ضروریات زندگی به طور سرسام آوری افزایش پیدا یافته است برای مثال لبنیات که جزو ضروریات هر خانه‌ای است ۳۲% افزایش پیدا کرده است.

 دولت تصور کرده که چرخه کاشت و داشت و برداشت تقریبا هیچ هزینه‌ای ندارد و تمام پولی که برای خرید تضمینی به کشاورز پرداخت می‌کند صرف زندگی او می‌شود و از طرفی کشاورز نیز منتظر است تا پولی دستش بیاید و صرف هزینه‌های چرخه کشاورزی کند. به راستی اگر کشاورز تمام هزینه‌های چرخه کشاورزی را پرداخت کند چیزی دستش را می‌گیرد؟

اگر از تمام این موضوعات نیز بگذریم لیست قیمت‌های تضمینی خرید دولت نباید بعد از زمان کشت محصول دست کشاورز و رسانه‌ها برسد بلکه باید قبل از کشت بدست کشاورز برسد تا کشاورز تصمیم بگیرد چه اقلام کشاورزی را باید کشت کند تا بعد بتواند آن را به دولت بفروشد در صورتی که این موضوع در ایران بالعکس است یعنی دولت بعد از کشت ابلاغیه می‌زند تا کشاورز در عمل انجام شده قرار بگیرد.

تنها اقدام مناسب دولت در سال ۹۷ ابلاغ خرید توافقی برنج هاشمی است که اگر به طور کامل محقق بشود می‌تواند گام مهمی در جهت کوتاه کردن دست دلالان برنج در استان گیلان باشد.

علیرضا شعبان نژاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بیان کرده خرید توافقی برنج رقم بومی هاشمی شالیکاران گیلانی از ۲۱ مرداد ۹۷ آغاز شده و قیمت خرید توافقی هر کیلوگرم برنج هاشمی با کمتر از ۸ درصد شکستگی ۹ هزار و ۸۲۸ تومان تعیین شده است وی ادامه داد ۱۶ مرکز خرید اتحادیه تعاون روستایی در گیلان تا آذرماه برنج هاشمی تولیدی کشاورزان را به قیمت توافقی می‌خرند.

ولی با تمام این اوصاف کشاورزان نیاز بیشتری به حمایت دارند که اگر کشاورزان نباشند ایرانی وجود ندارد.

اگر صحبت‌های رهبری را درباره کشاورزان برای مسئولان بازخوانی کنیم شاید به اهمیت کشاورز و کشاورزی پی ببرند:

مواظب باشید کشاورزی تحقیر نشود؛ کشاورزی بسیار حایز اهمیت و دارای عزت است. ارزشی هم که در شرع مقدس اسلام شنیده‌اید که برای قشر کشاورز بیان شده است، ناشی از اهمیت این کار است. شما چه میکنید؟ شما با استفاده از نعمت خدادادىِ زمین و آب، گنجینه‌های الهی را - که در ذرات هست، در خاک هست، به وسیله‌ی نور خورشید و عوامل طبیعی این گنجینه‌ها بارور میشود - استخراج میکنید، تا انسان‌هایی که روی این زمین زندگی میکنند، زنده بمانند. اگر غذا نباشد، زندگی نیست؛ و شما غذای انسان‌ها را تأمین میکنید؛ لذا عظمت و ارزش این کار یک ارزش طبیعی و شبیه ارزش ذاتی است.

 امروز کشور ما که مورد سوءنیت و کینه‌ورزی قلدر‌های دنیاست؛ علت این کینه‌ورزی هم این است که این کشور حاضر نیست زیر بار قلدری قلدر‌ها برود  بیش از همیشه به امنیت غذایی احتیاج دارد، تا برای نانش، برای خوراک روزمره‌اش، برای روغنش، برای گوشتش محتاج کشور‌های دیگر نباشد؛ محتاج کسانی که میتوانند در مقابل این عطیه، شرف او را مطالبه کنند، نباشد؛ امنیت غذایی برای کشور ما خیلی مهم است.

باید کشور به دیگران اصلاً محتاج نباشد و مردم کشور بدانند که شما قشر کشاورز و دامدار با غیرت خود، با ایمان خود، با همت خود، غذای آن‌ها را تأمین میکنید و مردم محتاج این نیستند که از دیگران درخواست کنند؛ هم پول بدهند، هم منت بکشند، هم دایم تَه دلشان نگران باشد که اگر یک مشکلی به خاطر یک مسأله‌ی سیاسی و ... پیش آوردند، چه کنیم. کشاورز ایرانی برای ملت ایران امنیت غذایی را تأمین میکند؛ این، افتخار بزرگی است؛ قدر خودتان را بدانید. من این را عرض میکنم برای این که در سرتاسر کشور، جوانان مناطق کشاورزی که گاهی جاذبه‌ی مشاغل دیگر آن‌ها را به خود جذب میکند، بدانند که ارزش و کرامت و تأثیر این شغل از اکثر مشاغل دیگر، در زندگی جمعی ملت‌شان، بالاتر است و جای گسترش هم دارد.

بیانات مقام معظم رهبری در جمع کشاورزان در تاریخ ۱۴/۱۰/۱۳۸۴

محمد حسین غریبی-عضو سابق جنبش عدالتخواه دانشگاه گیلان
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار