مردم چشم به راه هستند؛ مردم روستاهای محروم اسفراین آب ندارند. علاوه بر این مشکلات، بیماری سالک نیز به جان مردم روستا افتاده و امان آنان را بریده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ در ادامه فعالیت جهادگران خراسان شمالی، این بار نوبت به دانشجویان پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد رسید تا با آنان همراه شده و از فعالیتشان جویا شویم.
دانشجویان دانشگاه آزاد بجنورد که بناست ۱۰ روز را در روستای زرق آباد از توابع شهرستان اسفراین سپری کنند، با روحیهای قوی اقدامات جهادی خود را برای کاهش مشکلات مردم این منطقه انجام میدهند. دانشجویان بدون هیچ چشم داشتی تمام انرژی خود را پای حل مشکلات مردم این روستا گذاشته اند.
یکی از مشکلات اساسی مردم این منطقه بیماری سالک است. بیماری که امان مردم را بریده و باعث آزاد و اذیت مردم شده؛ ماجرا از آن قرار است که پشههای خاکی در منطقه رشد کرده و با گزش مردم به ویژه کودکان باعث بیماری سختی در این منطقه شده است.
مردم زرق آباد در تنگنای بیماری/ از پشت میز مشکلات حل نمیشود امین ریحانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو،. گفت: خدا را شاکریم که دوباره این توفیق حاصل شد تا در بین محرومان به خدمت بپردازیم. ما در این اردو به روستای زرق آباد از توابع شهرستان اسفراین آمده ایم. اقدامی که در این اردو گروه جهادی شهید فیروز حمیدی زاده بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد انجام داده، مبارزه با پشه سالک و پیگیری مشکلات مردم این منطقه است. متاسفانه پشههای خاکی در این منطقه وجود دارد که از موشهای صحرایی و زبالهها و مخروبههای روستا به وجود آمده است. این مشکل در روستاهای زرق آباد، کلاته آباد، مهرآباد، علی آباد و بسیاری از روستاهای این منطقه وجود دارد.
ریحانی ادامه داد: به گفته مردم این روستا پشههایی که موجب بیماری سالک میشوند، امان مردم را بریده است و با توجه به طولانی بودن مدت درمان این بیماری، مردم آسیب بیشتری میبینند. پس از شناسایی که انجام دادیم، متوجه شدیم مشکل واقعا در این منطقه حاد است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد خاطرنشان کرد: توزیع پشه بند، سم پاشی و عملیات جونده پوشی موقت از جمله اقداماتی است که باید در این روستا انجام می شد. باید اقداماتی دیگر نیز مانند فرستادن کارشناس به منطقه برای جلوگیری از این بیماری و آموزش مقابله با آن، توزیع پشه بند و سم پاشی به صورت مداوم، جمع آوری مخروبهها از روستا، چون منبع اصلی این پشهها هستند، جمع آوری زبالهها و کثیفیها از روستا و از بین بردن موشهای صحرایی در این منطقه انجام شود.
وی افزود: گروه جهادی دانشگاه آزاد با همکاری نماینده بنیاد برکت استان، جلسات متعددی با فرمانداری، استانداری، بخشداری و معاونت دانشگاه علوم پزشکی گذاشته است تا بتواند با همکاریاین مسئولان بیماری سالک را ریشه کن کند؛ البته گاهی مسئولان مربوطه به این منطقه آمده اند؛ اما یا نتوانسته اند کاری انجام دهند و یا اقدامات مقطعی شکل گرفته است. امیدواریم با همت جهادگران بتوانیم مسئولان را پای کار بکشانیم تا از رنج مردم مناطق محروم کاسته شود.
ریحانی تاکید کرد: در این دوره حدود ۱۵ تا ۲۰ دانشجوی جهادگر به مدت ۱۰ روزدر منطقه حضور دارند تا با شناسایی دقیقتر بتوانیم مشکلات را حل کنیم. ما در این مدت به شناسایی مخروبهها و محلهای رشد این پشه ها، دعوت از کارشناسان به منطقه برای پیشگیری از این بیماری و آموزش به مردم روستا مشغول هستیم.
این دانشجوی جهادگر در پایان گفت: این مردم هیچ گناهی ندارند که در معرض این بیماری باشند. باور کنید با نشستن پشت میز هیچ کاری به سرانجام نمیرسد. رهبر انقلاب فرموده اند کشور به سامان نمیرسد؛ مگر با کار جهادی. پس مسئولان بیایند و از این یاران گمنام جهادگر یاد بگیرند تا عاقبت به خیر شوند.
عیار دانشجوی بسیجی در اردوی جهادی مشخص میشود حسام قزوینی، دانشجوی جهادگر دانشگاه آزاد بجنورد ضمن توضیح اقدامات جهادگران در روستا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: ما سعی کردیم در این مدت گزارش کاملی از مشکلات تهیه کنیم تا بتوانیم به صورت جدیتر به مقابله با این بیماری بپردازیم. دانشجویان علاوه بر روستای زرق آباد، به روستاهای اطراف نیز رفته و از انجا نیز گزارشاتی تهیه کردند.
قزوینی ادامه داد: این پشه خطرات زیادی دارد. ابتدا از حیوانات موذی مانند موشها تغذیه می کند؛ سپس بعد از نیش زدن کودکان مشکلات زیادی به وجود میآید. دوره درمان این نیش زدگی شش ماه طول می کشد. جای نیش زدگی زخم شدید شده و زخم همواره سرباز است. این پشهها در شهریورماه بسیار گستردهتر میشوند.
این جهادگر درخصوص فعالیت خود نیز گفت: من از سال ۹۴ در انواع اردوهای جهادی شرکت کرده ام و هدفم نیز صرفا رضای خداوند بوده است. فضای صمیمیت و دوستانهای که بین بچهها به وجود میآید، من را بیشتر ترغیب میکند. به نظرم یک بسیجی باید اردوی جهادی اش را همیشه برود. معتقدم اردوی جهادی است که معیار دانشجوی بسیجی را معین میکند.
وی افزود: مسئولان باید کمک کنند. محرومیتها زیاد است. ما میتوانیم مقدمات را فراهم کنیم. مردم چشم به راه هستند. این مردم حق زندگی دارند. مردم روستاهای محروم آب ندارند. روستایی بود که سد کنارش بود؛ اما آب خوردن نداشت. مسئولان باید چارهای بیندیشند. باید کاری انجام دهند.
قزوینی گفت: دانشجویان دیگر نیز به این اردوها بیایند. این را نیز بگویم که گاهی میشنوم که میگویند اردوی جهادی که میروند پول می گیرند. ناراحت نمیشوم از این حرف؛ اما این سخنان درست نیست.
ابراهیم تمدنی، دیگر دانشجوی جهادگر نیز گفت: هدف کلی از اردوهای جهادی خودسازی است. اینکه غرور و تکبر فرد در این اردوها شکسته میشود، نکته بسیار مثبتی است.