نشریه «نیویورکر» گزارشی درباره وجود یک سند در کاخ سفید منتشر کرده که نشان میدهد مشاوران ترامپ همان نگاهی را درباره مقامهای دولت سابق آمریکا دارند که پیشتر از سوی یک شرکت اطلاعاتی اسرائیلی مطرح شده بود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نشریه «نیویورکر» میگوید به سندی دست یافته که نشان میدهد که مشاوران «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گروهی از مقامهای دولت سابق این کشور را مسئول «حملات سازماندهیشده» علیه ترامپ میدانند و به این گروه از افراد لقب «اتاق پژواک» دادهاند. گزارش نیویورکر از شواهد تازهای حکایت دارد که احتمال ارتباط میان دولت ترامپ و یک شرکت اطلاعاتی اسرائیلی را بیش از پیش تقویت میکند.
به نوشته نیویورکر این سند که تاریخ نگارش آن به اوایل سال ۲۰۱۷ باز میگردد و بین مقامهای کاخ سفید توزیع شده، شبیه به تحلیلهایی است که افسران اطلاعات نظامی آمریکا درباره جریانهای شورشی خارجی انجام میدهند، با این تفاوت که این بار شبکه مورد اشاره، از دستیاران «باراک اوباما» رئیسجمهور سابق آمریکا تشکیل شده است.
این سند با بیان این ادعا که «زیرساخت ارتباطی» مورد استفاده دولت اوباما برای تبلیغ توافق هستهای و طرح خدمات درمانی اوباما، اکنون از کاخ سفید به بخش خصوصی منتقل شده، عنوان کرده است: «اینها وفاداران اوباما هستند که احتمالا جزء افرادیاند که مسئولیت هماهنگی این موج تهاجمی روزانه و هفتگی را بر عهده دارند». این یادداشت «بن رودز» معاون مشاور امنیت ملی اوباما را «مغز متفکر» و «کالین کال» مشاور امنیت ملی «جو بایدن» معاون اوباما را «مسئول عملیات» احتمالی این «اتاق جنگ مجازی» توصیف کرده است. هم رودز و هم کال این اتهامات را رد کردهاند.
این سند تاریخ و امضا ندارد و مقامهای دولت ترامپ که از وجود این سند مطلعند، درباره اینکه این سند داخل یا خارج از کاخ سفید نوشته شده، اظهارات متناقضی مطرح کردهاند. به گفته این مقامها، این سند اوایل سال ۲۰۱۷ در کاخ سفید توزیع شده و ممکن است که تعداد صفحات نسخه اصلی آن بیش از آن چیزی باشد که در اختیار نیویورکر قرار گرفته است. یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده است.
به نظر میآید که بسیاری از جزییات حاضر در یادداشت مذبور، برگرفته از اطلاعاتی باشد که توسط شرکت اسراییلی «بلک کیوب» تهیه شده است. نشریه «آبزرور» پیش از این گزارش داده بود که این شرکت اطلاعاتی اسرائیلی در تلاش است تا علیه رودز و کال «اطلاعات مخرب» جمعآوری کند. در اسنادی که نیویورکر از این شرکت به دست آورده هم مقامهای دولت سابق آمریکا با عنوان «اتاق پژواک» توصیف شدهاند. در آن اسناد ادعا شده که این «اتاق پژواک» در تلاش است تا از طریق روابط خود با رسانهها، دولت ترامپ را تضعیف کند. در یکی از آن اسناد آمده بود: «این ظن وجود دارد که رودز و کال در حال بهرهگیری از امتیاز دسترسی و اطلاعاتشان برای فشار به دولت مستقر باشند.»
هرچند بلک کیوب ارتباط با دولت ترامپ را تکذیب کرده و یک فرد نزدیک به این شرکت مدعی شده عملیات اطلاعاتی علیه رودز و کال به سفارش یک مشتری فعال در صنعت ترابری انجام شده، اما اسناد به دست آمده از این شرکت و کاخ سفید نشان میدهد که میان مشتری ناشناس بلک کیوب و بخشهایی از دولت ترامپ، اشتراک منافع وجود دارد.
اتهامات علیه رودز و کال اولین بار در وبسایت «بریتبارت» متعلق به «استیو بنن» راهبردنویس وقت ترامپ و دیگر پایگاههای محافظهکار منتشر شد. عبارت «اتاق پژواک» برای اولین بار توسط خودِ رودز در گفتگو با مجله تایمز در می ۲۰۱۶ به کار گرفته شد. مشاور امنیت ملی وقت دولت آمریکا در آن مصاحبه گفت: او از رسانهها برای ایجاد حمایت عمومی از توافق هستهای با ایران استفاده میکند و برای این کار به گروهی از خبرنگاران متکی است.
تمرکز اسناد شرکت بلک کیوب بر ارتباط ۹ روزنامهنگار آمریکایی با هیأت مذاکرهکننده هستهای آمریکا است. از این افراد در این سندها با عنوان «عوامل بن رودز» یاد شده است. «جفری گلدبرگ» ستوننویس نشریه «آتلانتیک»، «مکس فیشر» خبرنگار روزنامه «نیویورکتایمز» و «آندرا میچل» خبرنگار شبکه «ان. بی. سی» از جمله این خبرنگاران هستند. گلدبرگ این ادعا را رد کرده و گفته است: «در شهری که دارد در تئوریهای احمقانه توطئه غرق میشود، این یکی از احمقانهترین تئوریهای توطئهای است که دهان به دهان میچرخد.»
این شرکت بر ۶ خبرنگار «نزدیک به رودز» هم متمرکز شده تا از آنها اطلاعات مخرب درباره رودز و کال به دست آورد. یکی از این افراد «تریتا پارسی» است که به نوشته نیویورکر، بلک کیوب صحبتهایش را به صورت مخفیانه ضبط کرده است. این شرکت برای دست آوردن اطلاعات مخرب درباره رودز و کال، به هویتهای جعلی به همسران آنها نزدیک شده است.
مشاوران ترامپ در سند سال ۲۰۱۷ مدعی شدهاند که مقامهای دیگری از دولت اوباما هم در این اتاق پژواک عضو هستند. «جیک سالیوان» مشاور سابق هیلاری کلینتون و بایدن به عنوان یکی از رهبران اتاق پژواک معرفی شده است. «تامی ویتور»، «ند پرایس»، «جُون فاورو»، «جُون فاینر»، و «دن فیفر» همگی از اعضای دولت سابق آمریکا هستند که این سند از آنها با عنوان «افسران عملیاتی احتمالی» این اتاق پژواک یاد کرده است.
رودز و کال عبارات «شبکه»، «رهبران عملیاتی»، و «اتاق مجازی جنگ» را بیاساس خوانده و آن را نقشه دولت ترامپ برای محکوم و محو کردن منتقدان و توجیه تئوری توطئههای «دولت پنهان» خواندند.