آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۶۶۸۵

«خانه ما» باید به سراغ زندگی مسئولین هم برود

تهیه کننده مسابقه رئالیتی‌شو «خانه ما» گفت: به نظر من به جای ساخت فیلم‌های تبلیغاتی برای کاندیداها باید به سراغ سبک زندگی آنها برویم که موضوع بسیار مهمتری است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست نقد و بررسی مجموعه مسابقه «خانه ما» صبح امروز -سه شنبه ۶ شهریور ماه- با حضور حسین افشار تهیه کننده، احسان عمادی و امین کفاش زاده کارگردان، اسلامی طراح و نمایندگان رسانه‌های جمعی در خانه مستند انقلاب اسلامی برگزار شد. 

بنابر این گزارش در این مراسم افشار توضیحاتی درباره شیوه ساخت مستند مسابقه «خانه ما» ارائه داد و گفت: فصل ششم این مجموعه تولید شده که قرار است در زمستان پخش شود و برای فصل ۷ نیز فراخوان داده‌ایم. به نظر من امروز به واسطه اتفاقات و تصمیمات مسئولین باید روی خانواده مسئولان نیز تمرکز داشته باشیم و در این باره مستند بسازیم. 

وی ادامه داد: امروز خانواده تاثیر گذاری بسیاری دارد و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. 

در ادامه افشار در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه آیا شما پیشنهاد و مذاکراتی در این باره با خانواده مسئولان داشته‌اید که آنها را هم وارد چرخه تولید مستند خانه ما کنید؟ عنوان داشت: شوخی کردم! در حقیقت آنها برای ما تصمیم می گیرند و نه ما برای آنها. متاسفانه این شامل حال همه جناح‌ها می‌شود و اصولگراها و یا اصلاح طلب‌ها و حتی جناح‌های دیگر این اجازه را نمی‌دهند. 

وی ادامه داد: به نظر من جای ساخت فیلم‌های تبلیغاتی برای کاندیداهای ریاست جمهوری باید به سراغ سبک زندگی آنها برویم. مسئولی که خانواده‌اش را درست اداره نمی‌کند نمی‌تواند ممکلت خود را هم اداره کند. الان سوال فرزندت کجاست مطرح شده که خیلی خوب است و نشان می دهد که سبک زندگی چه بوده و به کجا رسیده است.

همچنین  در ادامه‌‌ این نشست «امین عمادی» یکی از کارگردانان مستند خانه ما گفت: کارگردانی مشترک یک کار استرس‌زا و نگران کننده است. خواسته یا ناخواسته این استرس در من به‌وجود می‌آمد اما در عمل این کار یکی از لذت بخش‌ترین تجربه‌های کاری من شد؛ چون در این چهار فصل، نقشه راه و مسیر از صفر به وجود آمد چراکه کسی این مسیر را نرفته بود.

این کارگردان ادامه داد: در خانه ما به عنوان یک تجربه نادر، تجربیات انسان‌ها تبدیل به دانش می‌شد. در بخش کارگردانی نیز اتفاقاتی رخ داد و باعث شد بدون اینکه به کار لطمه‌ای وارد شود مسیر اصلی پیدا شود. ویژگی مثبت مستند خانه ما یک ویژگی نادر است چون به خانواده و فرهنگ ایرانی نزدیک می‌شود چراکه ما به لحاظ فرهنگی و رسانه‌ای در این عرصه با محدودیت روبر هستیم.

عمادی خاطر نشان کرد: تصور مردم برای چنین برنامه‌هایی این است که خانواده‌ها باید جلوی دوربین حرف‌های گنُده بزنند، در حالی که چنین تصویری در این مستند به خاطر شرایط و استرس خاصی که به وجود می‌آورد، به هم خورد. و خود واقعی آدم‌ها به نمایش گذاشته شد.

وی تاکید کرد: در این برنامه از ستاره‌ و سلبریتی‌ خاصی استفاده نمی‌شود. آدم‌های معمولی که ویژگی خاصی دارند وارد کار می‌شوند؛ که همین مسئله باعث شده بعد از پنج فصل، این برنامه مخاطب خود را پیدا کند و دیده شود. خانه ما در جذب مخاطب روند رو به رشد داشته تا آموزش غیر مستقیم از یک زندگی خانوادگی را در یک برنامه تلویزیونی ارائه دهد.

اسلامی ایده‌پرداز مستند خانه ما نیز در ادامه گفت: در طول این برنامه از خانواده‌های زیادی شنیده‌ایم که اذعان می‌‎کردند ما امیدی برای انتخاب شدن در این برنامه را نداریم چراکه چیز جذابی برای گفتن نداریم. فکر می‌کنم بخش جذاب برای گروه انتخاب همین بخش انتخاب خانواده‌ها است.

وی افزود: در طول تولید شش فصل مستند خانه ما، همواره خانواده‌ها را درگیر ماموریت‌های روزانه خودشان کردیم. ماموریت‌هایی که هر خانواده طی هر ماه با آن روبرو است. چیزهای مثل خرید، مهمانی رفتن، سفر و تهیه غذا. اما در فصل بعدی تلاش می‌کنیم خانواده‌ها را در موقیعت‌هایی قرار دهیم که خاص‌تر است قرار دهیم. چیزی مثل ازدواج و مسائلی که هر روز و همواره برای یک خانواده قابل تکرار نباشد و تجربه زیادی از آن نداشته باشند. ما در سری‌های بعدی خانه ما چالش‌های عمیق‌تر و راهبردی به همراه جذابیت بیشتر را خواهیم داشت.

همچنین امین کفاش‌زاده یکی از کارگردان این مستند در ادامه با بیان اینکه رئالیتی شو یک ژانر جوان در ایران و جهان است، اظهار داشت: هر کسی به عنوان کارگردان وارد این عرصه می‌شود حتماً برایش سوال پیش می‌آید که این کار مستند یا داستانی است؟ در حالی که در رئالیتی شو جذابیت فیلم دراماتیک و دارای فیلمنامه وجود دارد.

وی گفت: در پروسه یک ماه با یک خانواده یک‌سری رفتارها در برخی شخصیت‌ها بروز و ظهور می‌کند که آن‌ها را به یک گونه پتختگی می‌رساند. این رفتار در بین روابط پدر و مادر خانواده نیز وجود دارد و نشان داده می‌شود. آن‌ها یک بار دیگر در کنار خانواده بودن را درک می‌کنند، که برای من جذاب بود.

محسن مرادی مدیر تولید مستند خانه ما نیز در ادامه گفت: سری تبریز مستند خانه ما در زمستان پخش خواهد شد. برای پخش در عید نوروز نیز اواسط اسفند کار را آغاز می‌کنیم و سری شیراز برای تابستان خواهد بود.

وی درباره ساعت پخش مستند خانه ما افزود: سه‌شنبه‌ها از ساعت 22 در شبکه نسیم، جمعه‌ها ساعت 10 در شبکه مستند خانه ما پخش می‌شود. خوشبختانه برنامه بازپخش هم خواهیم داشت.

حسین افشار تهیه کننده مستند خانه ما در پاسخ به سوالی گفت: فکر می‌کنم اتفاقی که هیچ وقت رخ نمی‌دهد و ربطی به اصولگرایی و اصلاح‌طبی نیز ندارد نشان دادن زندگی مسوولین است. آدم بودن مسوولین در خانه آن‌ها مشخص می‌شود.

وی به شعار این مستند اشاره و تصریح کرد: ما در خانه ما می‌گوییم «خانه ما، شهر ما» مسوولی که خانواده‌اش را درست نمی‌تواند تربیت کند، چگونه یک جامعه را تربیت می‌کند! این حرف یک حرف سیاسی محسوب می‌شود اما ربطی به هیچ گروه و جناحی ندارد. کاش بی‌پروا و بی‌پرده رئالیتی‌شو فرزندان مسوولین ساخته شود تا بتوانیم جهان، نوع نگاه، اعتقادات و نوع فرهنگشان را نشان دهیم.

تهیه کننده مستند خانه ما تاکید کرد: خانواده گویای آن چیزی است که آن فکر می‌کند. درخانه ما سعی کردیم به زندگی مردم عادی نزدیک شویم. جذابیت گاهی ریتم درونی و بیرونی دارد. خانه ما درون مایه پُرکششی دارد. جوانانی که داستان و قصه دوست دارند مستند خانه ما برایشان جذاب است.

افشاری تاکید کرد: خانه ما از سلبریتی‌ها استفاده نمی‌کند بلکه مردم را چهره می‌کند. این مستند سبک زندگی ایران و اسلامی را نشان می‌دهد چون شرکت کنندگان ایرانی هستند و طبیعتاً برنامه با این فرهنگ عجین خواهد شد. با سفر به مناطق مختلف ایران به سمت خرده فرهنگ‌های ایرانی و اسلامی می‎رویم.

وی درپایان گفت: اپلیکشین‌های مختلفی برای خانه ما طراحی شده است. «خانه بخت ما» شعبه‌هایی از خانه ما خواهند شد اما قرار نیست به دفتر ازدواج تبدیل شود بلکه فقط پرونده‌هایی را به خانه ما اضافه می‌کند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار