هنرمندان بخش سه تارنوازی دوازدهمین جشنواره موسیقی جوان در حالی آثار خود را در معرض رقابت قرار دادند که برخی از داوران این بخش نسبت به کاهش ارتباط عاطفی با ساز هشدار دادند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی جشنواره، تعدادی از هنرمندان جوان شرکت کننده در بخش موسیقی دستگاهی ایران دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان روز دوشنبه دوازدهم شهریور ماه در چارچوب مسابقه سه تار آثار خود را در حضور هیات داوران متشکل از حسین علیزاده، داریوش پیرنیاکان، مسعود شعاری و بهداد بابایی ارایه دادند و در این روز سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد به عنوان مهمان ویژه در این روز به تالار رودکی تهران آمدند.
در گروه سنی الف. که به دو بخش تقسیم شده بود ابتدا ایلیا بازیاری، علی چراغی، محمدحسین رجبی و محمدحسین سجادی در گروه سنی الف. ۱ و سپس سیدمحمد حسان امامی، امید جوراب بافان، یونس ذوالفقاری، پرهام شیروانیون، محراب قلعه جوقی، ریحانه کدخدایی و حافظ کریمی در گروه سنی الف. ۲ به اجرای برنامه پرداختند.
در گروه سنی ب. نیز محمدجواد احمدزاده، عبدالله جهانسری، کیمیا ذاکریان، آلاء زارعی دهقی، محمدرضا علوی هریس، مهرداد گل محمدی و محمد امین مولایی آثار خود را در حضور هیات داوران اجرا کردند.
بخش سوم برنامه این روز متعلق به پنج شرکت کننده در رده سنی ج. بود. این گروه سنی باید به طور کامل به دستگاه راست پنجگاه، پیش درآمد راست پنجگاه، رنگ راست پنجگاه و چهار مضراب راست پنجگاه مسلط میبودند، و داوران بر همین اساس از آنان خواستند تا بنوازند. در این بخش رضا ابراهیمی کلاریجانی، رضا اسدی، پویا خسروی، کاوه صفاریان و حمیدرضا عبادی هنرمندان شرکت کننده را تشکیل میدادند.
واکنش معاون هنری وزارت ارشاد و هیات داوران درباره یک جشنواره
سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری مسابقه سه تار دوازدهمین جشنواره موسیقی جوان با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد موسیقایی بیان کرد: جشنواره ملی موسیقی جوان یکی از ارزشمندترین رویدادهای هنری است و از این جهت مایه افتخار است که جوانان موسیقی اصیل ایرانی، کلاسیک و همچنین موسیقی نواحی را دنبال میکنند. این موسیقیها بخش اعظم شناسنامه شنیداری ما را تشکیل میدهند و من هرگاه در طول جشنواره به تماشای اجراها آمدم از این که فرزندان امروز ایران و هنرمندان فردا با این کیفیت به فراگیری رشتههای هنری ایرانی مشغول هستند و به این موضوع اهتمام میورزند بسیار خوشحال شدم..
بهداد بابایی عضو هیات داوران بخش سه تار نیز توضیح داد: شرکت کنندگان به واسطه استعداد و توانایی که دارند میدرخشند. هرچه گروه سنی افزایش پیدا میکند احساس میشود که ارتباط عاطفی شان با ساز به میزان تمریناتشان در حال کاهش است، اما ردههای سنی پایین عملکرد بهتری دارند.
بهروز همتی دیگر داور حاضر در بخش سه تار هم اضافه کرد: شرکت کنندگان نسبتا سطح قابل قبولی داشتند. البته نسبت به ساز تار یک مقدار سطح پایین تری داشتند. خوشبختانه تعداد شرکت کنندگان در ساز سه تار خوب بود، ولی در مقایسه با ساز تار، گروه ب. و ج. در مرتبه پایین تری قرار داشتند. ضمن اینکه من فکر میکنم برنامه ریزی جشنواره امسال نیز بسیار عالی انجام شده بود.
مسعود شعاری عضو دیگر هیات داوران بخش سه تار هم درباره پیشرفت نوازندگان حاضر در جشنواره گفت: از نظر من سن رشد و پیشرفت نوازندگان در حال کاهش است و این مساله جای امیدواری دارد، اما از لحاظ کیفی احساس میکنم که باید روی بالا بردن کیفیت آثار تمرکز کرد. هنرجویان در ردههای سنی پایین زودتر به هنر و البته موسیقی علاقمند میشوند، چون موسیقی هنری است که باید نسبت به آن تعمق داشت. به نظر من این تعمق هنوز در نوازندگان شکل نگرفته و حتی در موسیقی دستگاهی من احساس میکنم که بچهها کارها را حفظ میکنند، اما هنوز درک عمیقی از دستگاهها و گوشهها ندارند.
داریوش پیرنیاکان هم درباره اجراهای این دوره گفت: از اجراها بسیار راضی بودیم و نسبت به سالهای گذشته گروههای ب. و ج. بهتر بودند.