دبیر اولین جشنواره استارت آپ دانش آموزی ایدآموز گفت: طرحهای کارآفرینی برگزیده دانش آموزی در صورت داشتن شرایط مناسب وارد بازار کار و صنعت خواهد شد.
بهزاد عباسی دبیر اولین جشنواره استارت آپ دانش آموزی ایدآموز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص برگزاری اولین دوره جشنواره کارآفرینی و استارت آپ دانش آموزی در این دانشگاه گفت: تیم ارتباط با مدارس دانشگاه علم و صنعت جشنوارههای مختلفی برگزار کرده است و توانستیم ارتباط بین مدارس و دانشگاه را به خوبی برقرار کنیم.
وی افزود: با توجه به تفکرات و رویکردهای دانش آموزی که از گذشته بوده، فضای کارآفرینی دانش آموزی و یا اقتصاد دانش بنیان را در حوزه دانش آموزی خالی دیدیم، برای سال اول نیز برای دو گروه دختران و پسران به استعداد ۱۰۰ نفر از شهر تهران و اطراف تهران در این جشنواره انتخاب شدهاند.
عباسی ادامه داد: معمولا دانش آموزانی که وارد دانشگاه میشوند یک مقدار دید کار و کارآفرینی ندارند و با این رویکرد که در یک دانشگاه تحصیل و پس از گذراندن واحدهای درسی، مدرک تحصیلی بگیرند وارد حوزه دانشگاهی میشوند و پس از فارغ التحصیلی با مشکل بزرگی به نام بیکاری مواجه خواهند شد و ممکن است مدتها به دنبال شغل مناسب باشند.
دبیر اولین جشنواره استارت آپ دانش آموزی ایدآموز تصریح کرد: با همین تفکر بود که تصمیم گرفتیم دانشآموزان متوسطه اول و دوم را متناسب با توانمندیهایشان با حوزه کار و کارآفرینی آشنا کنیم و یکی از بهترین حوزهها که امکان کار در آن وجود داشت، بحث استارت آپها بود.
عباسی در رابطه با علت پرداختن به موضوع ایدههای دانش آموزی در حوزه کارآفرینی گفت: حدود یک سالی است که بر روی محتوای بومی سازی شده کشور و معضلاتی که در صنایع و اقتصاد دانش بنیان وجود دارد مطالعه کردهایم و در این جشنواره با توجه به سن دانش آموزان محتوا به صورت بازی ارائه شده است.
وی ادامه داد: البته این بازی به معنای یک رقابت سبک نیست بلکه رقابت دانش آموزان باید در حوزه ایده پردازی در مورد صنایع و مشکلات صنعت باشد. هر تیم دانش آموزی باید مشکلات یک استان را انتخاب کنند و معضلات صنایع در آن استان را مورد بررسی قرار دهند و با توجه به مشکلاتی که وجود دارد شروع به ایده پردازی برای حل مشکل نمایند.
دبیر اولین جشنواره استارت آپ دانش آموزی ایدآموز تصریح کرد: یکی از ویژگیهای خوب این طرح این است که ذهن دانش آموزان را هدایت میکنیم به سمت مشکلات واقعی که برای حل آن نیاز به کمک داریم.
وی درخصوص استفاده از ایدههای برتر دانش آموزان در دنیای واقعی گفت: ممکن است دانش آموزان ایدهای ارائه کنند که الان مورد نیاز جامعه و حال فعلی کشور نباشد، اما این ایدهها میتوانند در آینده به کار بیاید.
عباسی ادامه داد: ایدههایی که دانش آموزان در صنایع مختلف ارائه میکنند داوری میشود. این داوریها چند معیار امتیازدهی دارد و داوران از دو منظر کاربردی بودن ایده و به تناسب توقع از سن یک دانش آموز مورد بررسی قرار میدهند؛ اگر دانش آموز یک ایده خوب ارائه دهد نشان میدهد که این دانش آموز چقدر ذهن خلاقی در فضای کارآفرینی و ایدهپردازی دارد.
دبیر اولین جشنواره استارت آپ دانش آموزی ایدآموز در پاسخ به این سوال که آیا ایدههای دانش آموزان وارد فاز اجرایی خواهد شد یا خیر تصریح کرد: باید دید ایدهای که دانش آموز میدهد در فضای بازار کار و مارکتینگ جواب میدهد یا نه؟ ممکن است ایده خوب باشد، اما در فضای بازار بازدهی و خروجی مناسبی نداشته باشد.
عباسی افزود: موارد ذکر شده معیارهایی است که اساتید دانشگاه روی آن تمرکز میکنند؛ همچنین مربیان علمی و افرادی که به دانش آموزان در ایده دادن و تضمین ایده کمک میکنند را دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه بر عهدا دارند، زیرا دانش آموزان تخصص علمی لازم را برای بهره وری ایده خود ندارند و دراین بخش است که بچههای دانشگاه علم و صنعت برای کمک به این دانش آموزان در کنارشان قرار میگیرند.
وی در خصوص تجلیل از ایدههای برتر دانش آموزی گفت: تجلیل از ایدههای برتر در دو بخش است بخش گروهی و انفرادی، در بخش تیمی به سه تیم برتر جوایز نقدی یک و نیم میلیون، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعلق میگیرد.
عباسی افزود: در کنار آن دانش آموزانی که ایدههای شاخص داشته باشند تسهیلات خدمت سربازی برای آنها در نظر گرفته میشود و با هماهنگیهای انجام شده ویژه پسران میتوانند از امریه و کسری خدمت استفاده کنند. همچنین اگر داوران و مربیان علمی تشخیص دهند از بین دانش آموزان شرکت کننده در این جشنواره دانش آموزان توانمند حضور دارند، از دانش آموز دعوت میشود تا در دوره یک ساله کارآفرینی که برگزار میشود به صورت رایگان شرکت کنند.
دبیر اولین جشنواره استارت آپ دانش آموزی ایدآموز عنوان کرد: در طرح اولیه این جشنواره، تهران به صورت پایلوت بوده با ظرفیت ۱۰۰ نفر برگزار میشود، زیرا ما روی بحث کیفیت تاکید داریم و مایل بودیم که با تعداد نفرات کمتر و با کیفیت بالاتر طرح اجرا شود و سعی خواهیم کرد در مراحل بعدی جشنواره را از نظر تعداد دانش آموزان و استانها به صورت گستردهتر برگزار کنیم.