رئیس دانشگاه صنعتی اراک گفت: به دلیل حلقههای طرح و توسعه و فناوری و واحدهای «آر اند دی» و سایر نهادهای مرتبط، نوسازی در بستر طبیعی خود اتفاق نیفتاده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی، محسن نجفی، رئیس دانشگاه صنعتی اراک روز گذشته در جلسه شورای اداری استان مرکزی که با حضور معاون رئیس جمهور در اراک برگزار شد، گفت: استان مرکزی در پنج دهه گذشته با دهها میلیارد تومان سرمایه گذاری در مسیر توسعه، به یکی از قطبهای صنعتی کشور تبدیل شده است.
نجفی ادامه داد: پس از گذشت زمان در مسیر صنعت شاهد عدم توازنهای زنجیره پیشین و پسین تولید در کنار کارخانجات استان هستیم.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: امروز سوای مشکلات عامهای که کشور با آن درگیر است، وقتی عمیق مشکلات صنعتی استان مرکزی را کنکاش کنیم، میبینیم که نوسازی در بستر طبیعی خود اتفاق نیفتاده، آن هم به دلیل اینکه حلقههای طرح و توسعه و فناوری و واحدهای آر اند دی و سایر نهادهای مرتبط، به صورت طبیعی به تناسب قدرت صنعتی استان شکل نگرفته است.
وی اظهار داشت: همین مورد باعث شده که بخشی از نیروهای متخصص ما زمینه به کارگیری و ماندگاریشان در استان ضعیف شود.
نجفی دومین مشکل را نیز، مشکلی تحت عنوان تقابل مطرح کرد و افزود: منظور از این مساله، تقابل توسعه صنعتی و بخش زیست محیطی است که این مساله خیلی ساده قابل حل است؛ چراکه توسعه صنعتی ما اجتنابناپذیر است.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: مشکلی که به آن اشاره شد، فقط خاص استان مرکزی نیست. خساراتی که ناشی از عدم توجه به این دو عنصر نصیب میشود بحث ملی دارد؛ چراکه استان مرکزی صنعتیترین استان کشور است و به لحاظ وزن اقتصادی و همچنین اقتصاد صنعتی در کشور مخصوصا صنایع سنگین و صنایع استراتژیک نقش کلیدی دارد و به همین جهت بایستی به دو مقوله تقابل توسعه صنعتی و بخش زیست محیطی و ساختار تکنولوژی به روز و جدید توجه شود؛ چراکه در استان مرکزی بعد از این حجم بالای سرمایه گذاری صنعتی و موقعیت استراتژیکی که از نظر جغرافیایی در کشور دارد، توسعه صنعتی باید اتفاق بیفتد.