به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، نشست تخصصی با حضور دانشجویان عراقی و ایرانی در راستای تقویت رابطه دوستی و برادری دو کشور مسلمان ایران و عراق در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد.
در این نشست، سعید شعرباف تبریزی، عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا (ع) گفت: در ابتدای پذیرش دانشجویان عراقی در دانشگاه انتظار بروز اختلاف زیادی بین دانشجویان ایرانی و عراقی از جنبههای اخلاقی، اعتقادی و فرهنگی داشتم، اما بعد از مدت کوتاهی متوجه شباهتهای زیاد در این زمینه شدم.
شعرباف تبریزی افزود: ارتباط بین مردم دو کشور خیلی پررنگ است و این ارتباط عمیق، دشمنان را آزار میدهد، پس سعی میکنند با فتنههایی مانند آتش زدن کنسولگری ایران در بصره یا اشاعه اکاذیب ضد زائران عراقی این ارتباط اقتصادی و سیاسی را تضعیف و نابود کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا (ع) با بیان این که دیپلماسی عمومی و نخبگانی بین دو ملت برای عبور از فتنهها مهمتر از دیپلماسی حکومتها است، افزود: مقام معظم رهبری در بیان عبرتهای عاشورا، مهمترین نکته حادثه عاشورا را انجام وظیفه خواص و نخبگان جامعه بیان کردهاند.
وی ادامه داد: در همه گلوگاههای تاریخی جهان اسلام، آنهایی که جامعه را جهت دادند خواص هستند. اکنون در هر دو کشور ایران و عراق، عوامی هستند که ضد کشور مقابل حرفهایی میزنند، اما این فقط درصد کمی از جمعیت است.
شعرباف تاکید کرد: اگر خواص و نخبگان عراقی با پول سعودی و نخبگان ایران با پولهای انگلیسی بلغزند و با زبان و رسانه و فضای مجازی، جامعه را با خود همجهت میکنند، این بهنفع هیچ کسی بهجز دشمن نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا (ع) در بیان تفاوت فتنه و جنگ گفت: در جنگ، شرایط راحتتر است، چون دوست و دشمن مشخص هستند، اما در فتنه، فضا غبارآلود است و معلوم نیست چهکسی دوست و چهکسی دشمن بوده، مانند آنچه در جنگ جمل گذشت.
امکانپذیر بودن تبادل نظر میان دانشجویان کشورهای اسلامی و اتباع برای رفع شبهات در مشهد
وی با بیان اینکه وظیفه نخبگان در این شرایط پاسخگویی بهشبهات جامعه است، یادآور شد: مشهد، جهانی کوچک است و این توان را دارد که عدهای را بهصورت منظم با حضور اتباع و دانشجویان کشورهای مختلف اسلامی که در این شهر ساکن هستند، دورهم جمع کرده، آنها با یکدیگر بهبحث و تبادلنظر بنشینند تا شبهاتی که دشمن ایجاد کرده، برطرف شود.
شعرباف با بیان این مطلب که اصل کلمه خاورمیانه اشتباه است، اضافه کرد: جهان استکبار خود را محور و مرکز دنیا فرض کرد و بعد شرق خود را به خاور میانه و خاور دور تقسیم کرد، در هر حال این منطقه، آینده دنیا را رقم میزند، نهفقط بهخاطر نفت یا موقعیت استراتژیک جغرافیاییاش، بلکه بهخاطر نیروی انسانی و جوانانی با اعتقادات خاص.
عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا (ع) بیان کرد: آمریکا با اسلام بهسبک مالزی مشکلی ندارد و فقط با آن جریانهایی بهجنگ و مخالفت برمیخیزد که در مقابل منافع اقتصادیشان در منطقه بایستند.
وی با مرور توافق بین ابرقدرتهای جهان بعد از جنگ دوم جهانی خاطرنشان کرد: همان طور که بعد از جنگ جهانی دوم کشورهای خاورمیانه را بین خود تقسیم کردند، امروز هم بهدنبال تجزیه کشورها هستند و میخواهند یک منطقه را به ۱۰ یا ۱۵ منطقه تبدیل کنند و این کار را از طریق ایجاد اختلاف بین قومیتها انجام میدهند.