کد خبر:۷۰۹۶۲۲
گزارش |

چند روز به شروع ترم نمانده؛ دختران خوابگاهی بجنورد بلاتکلیفند/ اداره آب و فاضلاب؛ مانع راه‌اندازی خوابگاه

در آستانه شروع سال تحصیلی جدید، دانشجویان دانشگاه بجنورد که از کمبود خوابگاه دولتی رنج می‌برند، تا کنون نتوانسته‌اند به خوابگاه خودگردان تحت نظر دانشگاه دسترسی پیدا کنند.
حسین اکبری

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ در آستانه شروع سال تحصیلی جدید، دانشجویان دانشگاه بجنورد که از کمبود خوابگاه دولتی رنج می‌برند، تا کنون نتوانسته‌اند به خوابگاه خودگردان تحت نظر دانشگاه دسترسی پیدا کنند؛ این در حالی است که مسئولان دانشگاه این موضوع را تحت کنترل دانستند.

ماجرا از این قرار است که دانشگاه بجنورد به دلیل کمبود خوابگاه دولتی، توانایی پذیرش همه دانشجویان را در خوابگاه‌های خود ندارد و این امر سبب راه اندازی خوابگاه‌های خودگردان دخترانه و پسرانه در سطح شهر شده است.
 
مشخص نبودن مسئله خوابگاه‌های خودگردان آن هم فقط چند روز مانده به شروع ترم تحصیلی باعث شده دانشجویان دختر به سمت خانه‌های دانشجویی بروند که این امر خود به خود باعث ایجاد خطراتی برای دختران و نگرانی خانواده های آنان می شود؛ هرچند در بجنورد، بیشتر پسران ترجیح می‌دهند به جای استفاده از خوابگاه خودگردان، خانه دانشجویی در اختیار بگیرند؛ اما این مسئله در بین دختران بسیار اندک است.
 
اما ماجرای دانشگاه بجنورد، مسئله اختلاف دانشگاه و خوابگاه نیست. هرچند برخی دانشجویان دانشگاه بجنورد معتقدند مسئولان دانشگاه دولتی بجنورد کم کاری‌هایی کرده‌اند؛ اما به نظر می‌رسد گره کار جای دیگری است. طبق شنیده‌ها این بار اداره آب و فاضلاب است که از راه اندازی خوابگاه خودگردان جلوگیری به عمل می‌آورد!

اداره آب  و فاضلاب مانع راه اندازی خوابگاه
یکی از مسئولان خوابگاه‌های خودگردان دخترانه که خواست نام او بیان نشود، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: مشکل کنونی تعرفه آب خوابگاه‌هاست. اداره آب و فاضلاب می‌گوید باید تعرفه آموزشی بخرید و این خرید برای خوابگاه ما قیمتش ۱۲۰ میلیون تومان است و با این تفاسیر اگر خوابگاه را جمع کنیم، بهتر است.

این خوابگاه دار ادامه داد: اکنون ماهانه حدود ۷ میلیون تومان پول آب پرداخت می‌کنیم. ما به اداره آب گفتیم این مبلغ را پرداخت می‌کنیم و مشکلی نداریم؛ اما نمی‌دانم این تعرفه دیگر چیست. به ما گفتند اگر این ۱۲۰ میلیون تومان را پرداخت نکنید، از این به بعد ماهانه ۸ میلیون تومان نیز باید جریمه بپردازید. ما نیز به دانشگاه گفتیم اگر این موضوع حل نشود، دانشجویان را ثبت نام نمی‌کنیم.

وی افزود: روزانه خانواده‌های بسیاری با من تماس می‌گیرند و نمی‌دانند تکلیف فرزندانشان چه می‌شود. امیدوارم این موضوع سریع‌تر حل شود تا خانواده‌ها از نگرانی در بیایند. مسئولان دانشگاه خیلی دیر به فکر انجام کاری در این موضوع افتاده‌اند. اکنون نیز جواب درستی نمی‌دهند.

مسئول خوابگاه خودگردان تاکید کرد: دانشگاه با خوابگاه مشکلی ندارد؛ حتی از خوابگاه ما بازدید کرده‌ اند؛ اما هنوز قیمت به ما اعلام نکرده اند. این مسئله تنها مشکل بجنورد نیست و مسئله کل کشور است.

وی در پایان گفت: هفته گذشته ریاست دانشگاه بجنورد با وزیر نیرو در این رابطه جلسه‌ای داشت و اکنون نیز برای پیگیری این موضوع در تهران حضور دارند. امیدواریم مشکل حل شود؛ در غیر این صورت ما خوابگاه را تعطیل خواهیم کرد.

حال با این شرایط دانشجویان دختر منتظر هستند تا ببینند تصمیمات مسئولان چه خواهد شد. لازم به ذکر است که اکنون دانشگاه بجنورد شورای صنفی نیز ندارد و این مسئله باعث شده است تا دانشجویان نگرانی بیشتری داشته باشند. سال تحصیلی گذشته و پس از انتخابات شورای صنفی، به دلیل شرکت نکردن حد مجاز دانشجویان در انتخابات، نتیجه انتخابات مورد قبول واقع نشد. از طرفی حکم مسئولان قبلی نیز تمدید نشد و در نتیجه دانشگاه فعلا از داشتن شورای صنفی محروم است.

با این حال مسئولان دانشگاه بجنورد معتقدند همه جوانب را سنجیده‌اند و هیچ مشکلی وجود ندارد. مسئولان دانشگاه قاطعانه می‌گویند برنامه ریزی دقیقی انجام شده تا مشکلات سال‌های گذشته به وجود نیاید.

پیگیری‌ها انجام شده/ دانشجویان هیچ نگرانی‌ نداشته باشند
محمدرضا قربانی، معاون دانشجویی دانشگاه بجنورد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، می گوید: هیچ مشکلی برای خوابگاه وجود ندارد؛ اما ما صبر می کنیم تا دانشجو خودش حضور داشته باشد و آدرس خوابگاه‌های مورد تایید را نیز به آن‌ها می‌دهیم تا بروند و ثبت نام کنند. امسال بدون معرفی نامه از دانشگاه، هیچ خوابگاهی حق ثبت نام ندارد. دلیلش نیز این است سال گذشته افراد غیر دانشجو بین دانشجویان بودند که این تبعاتی دارد.

قربانی ادامه داد: ما اگر به خوابگاه‌ها اجازه دهیم قبل از این که امکانات لازم را تهیه کنند، از دانشجو پول بگیرند برای خود دانشجو و خانواده‌ها مشکل به وجود می‌آید؛ بنابراین گفته ایم تا شروع ثبت نام در دانشگاه حق گرفتن وجه ندارید. همچنین گفته ایم باید با مجوز ما ثبت نام کنید. این مجوز نیز داده می‌شود و مشکلی نیست. وقتی دانشجو دیگر مستقر شد، بسیاری از امکاناتی که باید فراهم کنند را نمی‌کنند؛ زیرا ما در عمل انجام شده قرار گرفته ایم.

رئیس شورای نظارت بر خوابگاه‌های غیر دولتی درخصوص مشکل ایجاد شده بین خوابگاه داران و اداره آب وفاضلاب می افزاید: ما در سطح وزیر مکاتبه کرده ایم. وزیر علوم به وزیر نیرو نامه زده است. دیگر بالاتر از این پیگیری نداریم. پیگیری‌های لازم انجام شده؛ ضمن اینکه برای جبران پول آب اجاره بها افزایش پیدا کرده است.
 
وی ادامه می دهد: اکنون خوابگاه‌ها تجهیز شده و آماده است. بسیاری از نواقص رفع شده است. آن‌هایی که می‌گویند دانشگاه به ما اجازه نمی‌دهد توقع دارند ما اجازه دهیم پیش ثبت نام انجام شود و پولی از دانشجو اخذ شود. ما نیز گفته ایم رزرو کردن مشکلی ندارد؛اما حق دریافت وجه ندارید. نمی‌خواهیم سو استفاده‌ای انجام شود.

قربانی می گوید: آدرس تمام خوابگاه‌ها در دسترس است. وقتی دانشجو بیاید لیستی در اختیارشان قرار می‌گیرد تا بروند و از نزدیک خوابگاه را ببینند و انتخاب کنند. نیت خیر است. کل فرآیند به خاطر تسهیل کار خانواده هاست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار