آخرین اخبار:
کد خبر:۷۱۲۰۵۳
جوکار در گفتگو با دانشجو:

اصرار اروپا به اجرای FATF بهانه‌ای مقطعی و بدون حاصل است

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده شریعتی گفت: اصرار اروپا به اجرای کامل برنامه‌ اقدام FATF جهت رفع موانع، بهانه‌ای مقطعی و بدون حاصل است.

مهدیه جوکار، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان(عضو دفتر تحکیم وحدت) دانشکده شریعتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: مدتی است که شاهد بحث‌های گسترده‌ای از سوی کارشناسان، متخصصین و دانشجویان پیرامون fatf و لوایح مرتبط با آن هستیم. سازمان بین دولتی که هدف ظاهری آن مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تعریف شده و از وظایف آن بررسی وضعیت قوانین مبارزه با پولشویی در بازار‌های مختلف مالی و همچنین برآورد میزان ریسک سرمایه‌گذاری در بازار هدف است.
 
جوکار با بیان اینکه این اقدامات از طریق ایجاد زیرساخت‌های اطلاعاتی در حوزه پولی و مالی و مبادله اطلاعات بین کشور‌های عضو آن صورت می‌گیرد، افزود: آنچه مسئله‌ پیوستن ایران به این گروه و پذیرش کنوانسیون‌های مرتبط با آن را نگران کننده می‌کند، بستر اطلاعاتی است که در حوزه اقتصادی برای بیگانگان ایجاد شده و می‌تواند در وضع تحریم‌های اقتصادی، به کشور‌هایی که امروزه به اتاق جنگ اقتصادی علیه ایران تبدیل شده اند، کمک قابل توجهی کند.

دبیر انجمن اسلامی (عضو دفتر تحکیم وحدت)دانشکده شریعتی افزود: با وجود قوانین مدنظر fatf در ایران که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است، همچنان در راستای عدم بازگشت به لیست سیاه این سازمان و افزایش اعتماد بازار جهانی بخصوص اروپاییان به بازار ایران، تلاش‌هایی جهت پیوستن به این گروه و پذیرش معاهدات مرتبط با آن در حال انجام است.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که برخلاف وجود برخی مفاد علی الظاهر مثبت بین المللی که برای آن تعریف می شود، در شرایط کنونی شفاف سازی دقیق ساختار‌های پولی و مالی کشور برای بیگانگان، نتیجه‌ای جز آشفتگی‌های بیشتر ارزی و لطمه‌ جدی به امنیت اقتصادی کشور نخواهد داشت.

جوکار بیان داشت: پیوستن به کنوانسیون‌های cft و پالرمو که بازو‌های اعمال فشار و نفوذ با عناوین مدنظر fatf یعنی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم هستند، در تضاد با اصل استقلال کشور خواهد بود. علاوه بر آن، خروج اروپایی‌ها از ایران پس از تحریم‌های آمریکا و همچنین اظهارات صریح شرکت‌های اروپایی، در حالیکه ایران در وضعیت تعلیق از لیست سیاه fatf بود، بار دیگر ثابت کرد آنچه موجب عدم اطمینان اروپا نسبت به سرمایه گذاری در ایران است نه لیست سیاه fatf بلکه تحریم‌های آمریکاست.

دبیر انجمن اسلامی (عضو دفتر تحکیم وحدت) دانشکده شریعتی گفت: به گواه تجربه می‌توان ادعا کرد وضعیت سرمایه‌گذاری و حضور اقتصادی اروپا با پیوستن ایران به fatf، در عین حضور ایران در لیست تحریم‌های آمریکا، دچار تحول خاصی نخواهد شد و مانند دفعات متعدد، اصرار اروپا به اجرای کامل برنامه‌ اقدام fatf جهت رفع موانع نیز، بهانه‌ای مقطعی و بدون حاصل خواهد بود.

جوکار با اشاره به اینکه این روز‌ها شاهد مطالبات دانشجویی و مردمی ایجاد شده مبنی بر عدم پیوستن به fatf بوده و هستیم که در ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) نیز به طور جدی در هیئات دنبال می‌شد، افزود: از نمونه مطالبه‌گری‌های گسترده می‌توان به توزیع بیانیه‌های تحلیلی دفتر تحکیم وحدت در مراسم‌های عزاداری، هیئات و نماز جمعه و امضای طوماری که روز گذشته در نماز جمعه توسط این اتحادیه دانشجویی انجام و با استقبال گسترده از سوی مردم مواجه شد، اشاره کرد.

وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم پس از رهنمود‌های صریح مقام معظم رهبری و مطالبات دانشجویان و مردم، نمایندگان از این آزمون سربلند بیرون آیند و حال که تصمیم گیری در این باره مجدداً در دستور کار مجلس قرار گرفته است، نمایندگان ضمن توجه به مطالبات مردمی و با بررسی تمامی جوانب این امر، درست‌ترین تصمیم را اتخاذ کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار