کد خبر:۷۱۲۲۵۲
روزشمار هفته دفاع مقدس؛

یکم مهرماه روز اقدامی بی­ سابقه در تاریخ جنگ‌های هوایی

سی و یک سال پیش در چنین روزهایی در حالی که تابستان آخرین روزهایش را سپری می کرد و دانش آموزان آماده می شدند تا سال تحصیلی جدید را آغاز کنند رژیم بعثی عراق خود را برای حمله به ایران آماده می‌کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سی و یک شهریور ۱۳۵۹ در زمره روز‌های فراموش­ نشدنی تاریخ معاصر ایران به شمار می­ رود. در این روز با بمباران هوایی فرودگاه ­ها و شهر‌های مهم ایران توسط هواپیما‌های عراقی و سپس تهاجم گسترده نیرو‌های زمینی این کشور به قلمرو ایران در طول مرز مشترک دو کشور، تجاوز نظامی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید.

رژیم بعثی عراق، پس از اقدام به این تجاوز، همواره کوشید تجاوز نظامی خود را با توسل به یک رشته بهانه­‌ها موجه جلوه دهد. واقعیت این است که انقلاب اسلامی نه تنها سبب از بین رفتن "جزیره ثبات غرب" در منطقه شده بود، بلکه تمامی الگو‌ها و هنجار‌های مورد نظر غرب در منطقه را برهم زده بود. علاوه بر آن قدرت­‌های استکباری از این نگران بودند که ثبات موردنظر آنان در خاورمیانه و همچنین جریان آرام و مطلوب نفت از خلیج­فارس، با تثبیت انقلاب اسلامی ایران به خطر بیفتد.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت این بود که صدام از تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر جمعیت شیعیان عراق به هراس افتاده بود.

گزارش حاضر به بررسی اجمالی وقایع اتفاق افتاده در هر یک از روز‌های هفته دفاع مقدس (۳۱ شهریور الی ۶ مهر) در طول جنگ تحمیلی ۸ ساله می­ پردازد.

یکم مهر ۱۳۵۹

در یک اقدام بی­ سابقه از تاریخ جنگ ­های هوایی، ۱۴۰ فروند جنگنده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در عملیات کمان ۹۹ از پایگاه­‌های هوایی تهران، مشهد، تبریز، شیراز، دزفول، بوشهر و همدان به پرواز درآمدند و کارخانجات هواپیماسازی و پایگاه ­های هوایی، مخازن سوخت و مهمات، برج ­های مراقبت و هواپیما‌های جنگی عراق در پایگاه­های بغداد، موصل، الرشید، کرکوک و ناصریه را هدف قرار دادند و نیمی از توان هوایی دشمن را از کار انداختند.

همچنین در این روز، شهر سرپل ذهاب به دست ارتش متجاوز بعثی مورد اشغال قرار گرفت که به نابودی شهر و شهادت ۹۵ نفر از اهالی بی­گناه آن انجامید. همچنین در این روز شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست دبیر کل سازمان ملل، با توجه به خطر‌های گسترش جنگ تحمیلی در منطقه، تشکیل جلسه داد و از طرفین خواست تا اقدام نظامی علیه یکدیگر را متوقف ساخته و حل اختلاف­‌ها را به وسیله روش­‌های صلح­ آمیز انجام دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار