مدیرعامل شرکت ماهی و میگوی لازک چند سالی است که با کمک بنیاد برکت به فعالیت اقتصادی در شهر بوشهر پرداخته و افراد زیادی را که کم توان هستند صاحب شغل کرده.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - محمود کوهستانی، سخن گرانبهای مقام معظم رهبری در مورد کارآفرینان بهخوبی نشان از اهمیت و ضرورت کارآفرینی به عنوان بازوی محرک در اقتصاد مقاومتی دارد. از همین روی، در این برههی حساس از زمان و در سالی که به «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شده است، توجه به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی امری ضروری است. یکی از مهمترینِ این سیاستها، تأمین شرایط و فعالسازی کلیهی امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعهی کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی است. این امر که لازم است با هدف تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی و تأکید بر ارتقای درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط انجام شود، میتواند زمینه را برای دستیابی به یکی از مهمترین سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی فراهم کند.
در کشور نهادهای بسیاری فعالیت خود را در این راستا آغاز کرده و نتایج مثبت و مثمرثمری را داشتهاند. «بنیاد برکت» وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) یکی از همین نهادهای پرتلاش است که در پیشانی فعالیتهای خود، به خودکفایی مردم مناطق محروم و هموطنانی که مجالی برای بروز استعدادهای خود نداشتهاند، میپردازد. هم اکنون بنیاد برکت در حوزههای وسیعی در جهت خدمت به محرومین و نقاط کمتر توسعهیافته فعالیت دارد که مواردی از قبیل: توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی، توسعهی فضاهای آموزشی از طریق تأسیس مدارس برکت، انجام امور زیربنایی، ساخت مراکز فرهنگی- مذهبی، توسعهی خدمات بیمهای، مالی و حمایتی، ساخت بیمارستان و افزایش دسترسی آحاد جامعه بهویژه هموطنان ساکن مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی، حمایت از گروههای جهادی و تشکلهای مردمنهاد، کمک به درمان کودکان ناشنوا و ناگویا و حمایت از شرکتهای دانش بنیان را شامل میشود.
در تولید میگو از ابزارآلات ایرانی استفاده می کنیم
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجو به عسلویه؛ سید سیف الله حسینی مدیرعامل شرکت میگوی لازک چند سالی است که با کمک بنیاد برکت در یکی از فقیرترین شهرهای بوشهر به تولید میگو و ماهی پرداخته و بنابه بینات رهبر معظم انقلاب به فعالیت اقتصادی مشغول شده است. وی در این راستا افراد زیادی را که کم توان هستند را جمع آوری و صاحب شغل کرده است.
این کارآفرین که بیش از ۱۵۰ نفر را بصورت مستقیم و شبانه روزی در شرکت خود استخدام کرده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو؛ گفت: این افراد یا از کمیته امداد آمده اند یا شرایط خانوادگی مالی به آنها فشار آورده بود. لذا تصمیم گرفتیم ابتدا افراد نیازمند را وارد کار کنیم.
سیف الله حسینی که کارخانه تولید ماهی و میگو دارد معتقد است که آبزیان بصورت فصلی تولید میشوند و ماهیها معمولا در دو ماه از سال برای صید وجود دارند، اما او تمام سال به تولید و پرورش ماهی پرداخته و زمانی برای خاموشی شرکت ندارد.
وی در این باره اضافه کرد: در شرکت لازک ۱۴۰ نفر کارگر وجود دارد و زمانی نیست که تولید ماهی و میگو نداشته باشیم. امروز اگرچه آمریکا ما را تحریم کرده است، اما کشورهای خارجی برای خرید محصولات ما اصرار به خریدن میکنند، زیرا بهترین محصولات را تولید میکنیم.
حسینی عنوان داشت: هیچ گاه فراموش نمیکنم که در چه شرایطی کار میکردیم. زمانی وجود داشت که برای جذب کارگر پلاکارد میزدیم، اما امروز شرایط فرق کرده است.
ظرفیت نگهداری ۵۰۰ تن ماهی و میگو را داریم
مدیرعامل شرکت ماهی لازک با اشاره به اینکه در این شرکت از ابزارآلات و محصولات ایرانی استفاده میشود گفت: ما در سال اقتصاد مقاومتی سعی کردیم گوشهای از بیانات رهبر معظم انقلاب را اجرا کنیم.
صادرات ماهی و میگو به کشورهای بلژیک، قطر، پاکستان و چین
وی با بیان اینکه ما ظرفیت نگهداری ۵۰۰ تن ماهی و میگو را داریم و سال ۹۶ به عنوان کارآفرین نمونه انتخاب شدیم افزود:با حمایتهای مادی و معنوی بنیاد برکت رشد ما چندین برابر شد.
حسینی خاطرنشان کرد: ما به کشورهای بلڗیک، قطر، پاکستان و چین صادرات میکنیم و در انتخاب مشتریان ما گلچین شده است و بابت فروش مشکلی نداریم. ۳۰ درصد ارز از فقیرترین مناطق ایران که عسلویه است برای ایران آورده میشود.
ظرفبت اشتغالزایی روستاها را به حداکثر می رسانیم
مجموعه بنیاد برکت که تحت حمایت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) است معتقد است که همواره باید حضور فعال و مستمر در حمایت از فعالان اقتصادی در کشور وجود داشته باشد. لذا این مجموعه در پروژههای خود قصد ماندگاری و تصدی گری را نداشته و بعد از اتمام پروژه های اقتصادی بعد از سه الی پنج سال تاسیسات و مراکز را به طور کامل در اختیار فعالان اقتصادی قرار می دهد.
این مجموعه در نظر دارد ظرفبت روستاها را مشخص و به حداکثر برساند؛ فلذا زنان سرپرست خانوار را در جهت اشتغالزایی آماده و شرایط را برای آنها فراهم میکند. شناسایی و توسعه مناطق کردستان و هرمزگان برخی از فعالیت های اخیر بنیاد برکت بوده است.
ماهانه ۱۵۰ میلیون تومان به کارگران پرداخت می کنیم
شهرام جعفرراده مدیر صنایع غذایی و دارویی شرکت لازک در این رابطه گفت: بنیاد برکت برای توانمدسازی، مناطق محروم کار میکند؛ لذا هدف شناسایی مناطق محروم بوده تا شغل پایدار آن منطقه شکل بگیرد تا اکوسیسم آن منطقه تخریب نشود.
جعفرزاده افزود: ما در این کارگاه پرورش ماهی سعی کردیم با سرمایه بنیاد و موسس اینجا امکانات را فراهم کنیم. از مهر سال ۹۶ کارخانه فعال بوده و ۸۶ نفر کار می کنند. ۱۸۷ نفر نیز شبانه روز در حال کار هستند. ماهانه ۱۵۰ میلیون تومان به کارگران پرداخت شده و ۲۱ میلیارد تومان سرمایه اولیه بود که با وام ۵ میلیارد تومانی از بانک توانستیم این مجموعه را راه اندازی کنیم. لذا امروز در تلاشیم مجموعه های بیشتری راه اندازی و به کشور خدمت کنیم