به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشست وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه و اوضاع ادلب و به منظور بررسی جزییات بیشتر «توافق ادلب» چهارشنبه در حاشیه هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.
محمدجواد ظریف، سرگئی لاوروف و مولود چاووش اوغلو وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه آخرین تحولات مربوط به سوریه و ادلب را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
وزارت امور خارجه ایران پس از برگزاری این نشست اعلام کرد که در این نشست آخرین تحولات ادلب بررسی و در خصوص هماهنگی راهکارهای سیاسی حل بحران سوریه و کمیته قانون اساسی رایزنی و تبادل نظر شد.
در تماس تلفنی سهشنبه 27 شهریور ماه که چاووش اوغلو و پس از توافق ادلب بین روسای جمهور روسیه و ترکیه با ظریف داشت، در خصوص جزئیات «توافق ادلب» که به دنبال مذاکرات در آنکارا، تهران و سوچی حاصل شد، گفتگو و تبادل نظر شد و طرفین توافق کردند که در حاشیه نشست مجمع عمومی در نیویورک به همراه لاوروف در خصوص جزییات این توافق گفتوگو کنند.
وزارت خارجه روسیه نیز امروز (پنجشنبه) در بیانیهای با اعلام خبر برگزاری نشست سهجانبه وزرای خارجه سه کشور در نیویورک خاطرنشان کرد که این دیدار در پی توافق روسیه و ترکیه در خصوص ادلب در راستای حفاظت از غیرنظامیان در ادامه مبارزه با تروریستها صورت گرفته است.
براساس اعلام وزارت خارجه روسیه سه طرف جزییات وضعیت میدانی در سوریه را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
به گزارش فارس، دوشنبه 26 شهریور ماه «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه در پی اعلام توافق آنکارا و مسکو برای ایجاد منطقه غیرنظامی با وسعت 15 کیلومتر بین نیروهای ارتش سوریه و شبهنظامیان مسلح این کشور در استان ادلب اعلام کرد که هیچ عملیات نظامی در این استان انجام نخواهد شد.
این توافق یک روز بعد یعنی سهشنبه 27 شهریور با استقبال ایران روبرو شد و بهرام قاسمی با استقبال از توافق به دست آمده بین دو کشور ترکیه و روسیه در نشست سوچی در خصوص وضعیت خاص ادلب که در پی اجلاس سه جانبه سران سه کشور ایران، ترکیه و روسیه در تهران صورت گرفت، اظهار داشت: نشست سران دو کشور روسیه و ترکیه و اعلام توافق حاصل شده پیرامون چگونگی حل و فصل مسئله ادلب در سوریه گامی مهم و اساسی در زدودن بقایای تروریستها در سوریه است که میتواند از طریق مساعدتهای مورد نیاز برای حل و فصل سیاسی مسائل سوریه و در نظر گرفتن تمام جوانب انساندوستانه، به روند استقرار صلح در سوریه و پایان بخشیدن به حیات گروه های تروریستی در این کشور کمک کند.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: توقف هرگونه خشونت و خونریزی در عین پاکسازی منطقه از تروریسم مستقر در این نقطه از اساسیترین و اصولیترین ارکان سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
وی همچنین در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: ما همواره در جریان تحولات سوریه و در مشورتهای مستمر بین سه کشور قرار داشتیم و موضوعات بدون اطلاع دیگری انجام نشده است و از این توافق استقبال میکنیم ، امیدواریم این تفاهم و اتفاقات پیش رو که موفقیت دیپلماسی در مذاکرات است، به نتایج خوبی در ادلب برسد و شاهد سوریه دیگر و جدیدی باشیم.
از سوی دیگر همان روز (سهشنبه 27 شهریور) نیز ظریف در جمع خبرنگاران و درباره توافق روسیه و ترکیه درباره ادلب هم گفت: ما درباره ادلب تمام تلاشمان از ابتدا این بود که جنگ صورت نگیرد و مبارزه با تروریست و پاکسازی سوریه از تروریستها بدون درگیری و تلفات صورت گیرد. این کار را در آنکارا و بعد در سفرم به دمشق دنبال کردم، هم در اجلاس سران در تهران و هم در مذاکرات حاشیه اجلاس سران همین بحث دنبال شد، یعنی محورهایی که دیروز مورد توافق اولیه قرار گرفته، همان محورهایی بود که بحث و دنبال کردیم که بتوانیم ادلب را از حضور تروریستها خارج کنیم، بدون اینکه تاثیری بر زندگی مردم گذاشته شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: امیدواریم با مذاکرات بیشتر به شکلی بتوان این را (توافق) اجرا کرد که حاصلش هم حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و هم مقابله با تروریسم و هم حفظ جان غیرنظامیان باشد.
وی تصریح کرد: ما همیشه در مرکز مشورتها قرار داشتیم.