کاردار سابق ایران در لندن گفت: اجماع علیه آمریکا در سازمان ملل فقط به معنی همکاری اروپا با ایران نیست در شرایط درافتادن آمریکا با ایران و افزایش قیمت سوخت در آستانه زمستان کشورهای اروپایی نیز متضرر میشوند.
سیدجلال ساداتیان، کاردار سابق ایران در لندن در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای مکرون، رئیس جمهور فرانسه مبنی بر اینکه در صورتی که آمریکا در راه فروش نفت ایران سنگ اندازی نکند، قیمت نفت پایین خواهد آمد و ترامپ نیز به خواسته خود خواهد رسید، گفت: یک شب قبل از اینکه ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند شاهد آن بودیم که گروه ۱+۴ جلسهای را در سطح وزرای خارجه و به ریاست موگرینی برگزار و بیانیهای را صادر کردند که تشکیل چنین جلسهای در مقر سازمان ملل بسیار گویا و دال بر این بود که نه اروپا مواضع ترامپ را پذیرفته است و نه مجموعهای که در برجام حضور داشت روند طی شده را قبول دارد.
وی با اشاره به اینکه گروه ۱+۴ تا الان تنها با اتخاذ به مواضع سیاسی مخالفت خود را با ترامپ اعلام میکردند، گفت:، اما نشست این گروه در مقر سازمان ملل نشان داد که اتحادیه اروپا به سمت راه حل عملی در این خصوص در حرکت است.
ساداتیان با اشاره به اینکه این رفتارها به تعبیر عامیانه دهن کجی به آمریکا و در عرف دیپلماتیک معنی دار است، گفت: در حقیقت اروپا با این اقدام استقلال خود را نشان میدهد این در حالی است که ترامپ جبههای را گشوده و با همه سر جنگ دارد و از پیمانهای بین المللی مثل نفتا، آب و هوای پاریس و ... نیز به غیر از برجام خارج شده است.
کاردار سابق ایران در لندن تصریح کرد: پس از جنگ جهانی دوم براساس طرحی که آمریکاییها پیشتاز آن بودند کسی حق سرپیچی از قوانین سازمان ملل را نداشت، اما امروز شاهد این هستیم که خود آمریکاییها از این قواعد سرپیچی میکنند و نوعی ناسیونالیسم به معنی «فقط آمریکا» را مطرح میکنند.
وی با اشاره به اجماع ۱+۴ برانجام کار اقتصادی و تجاری با ایران و اظهارات صریح مکرون خطاب به ترامپ در خصوص سنگ اندازی آمریکا در مسیر فروش نفت ایران گفت: این اجماع البته فقط به معنی همکاری اروپا با ایران نیست بلکه در شرایط فعلی وضع اروپاییها نیز به خطر افتاده، چون وضعیت درافتادن آمریکا با ایران و افزایش قیمت سوخت در آستانه زمستان موجب ضرر کشورهای اروپایی نیز خواهد شد.
ساداتیان با اشاره به منابع نفتی آمریکا گفت: آمریکاییها تا اندازهای تولید نفت داخلی دارند و میتوانند حدود نصف مصرف داخلی خود را از منابع خود تامین کنند و بقیه را وارد کنند و اگر قیمت نفت با همین شیب افزایش پیدا کند آنها نفت شین خود را استخراج میکنند، اما وضعیت کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه و حتی ژاپن و چین کاملا متفاوت است به طور کلی عمده اقتصادهای عظیم دنیا اعم از اروپا و آسیا و هند و چین وابستگی به نفت دارند و در صورت افزایش قیمت این سوخت حیاتی اقتصاد این کشورها فلج خواهد شد.
کاردار سابق ایران در لندن تصریح کرد: با این حساب همه واکنشی که از کشورهای اروپایی دیده میشود فقط در حمایت از برجام نیست بلکه آنها منافع خود را نیز در حال تباهی میبینند از این رو شاهد واکنشهای حمایتی از سوی کشورهای اروپا در قبال برجام و خروج آمریکا از آن هستیم.