کد خبر:۷۱۵۵۳۲
نگاهی به افتتاحیه «طرح راه مهندسی»؛

«طرح راه مهندسی» بین دانشجویان و محیط بیرونی پل ارتباطی می‌زند / از عشق به دریافت تبلت تا هدف‌گذاری برای آینده

بسیج دانشجویی دانشگاه شریف با برگزاری برنامه «طرح راه مهندسی» سعی می‌کند دانشجویان ورودی جدید را نسبت به هدف‌گذاری صحیح برای داشتن فرصت‌های شغلی مناسب در آینده آگاه کند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- هدف‌گذاری برای آینده و ساختن زندگی مناسب به دوران نوجوانی برمی‌گردد جایی که دانش‌آموزان سال‌های پایانی متوسطه دوم یا همان دبیرستان خودمان را طی و برای ورود به دانشگاه و جامعه‌ای بزرگتر تلاش می‌کنند. بدون شک تمام دانش‌آموزان مقاطع متوسطه تمرکز خود را روی قبولی کنکور سراسری و حضور در بهترین دانشگاه و تحصیل در بهترین رشته دانشگاهی می‌گذارند؛ اما وقتی همین نوجوانان راهی دانشگاه می‌شوند دیگر باید هدف‌گذاری جدید و بلند مدتی را برای زندگی خود تعیین کنند آنچنان که مطابق علاقه در سال‌های تحصیل بیاموزند و سپس در دوران فارغ‌التحصیلی آینده کاری مناسبی را برای خود دست و پا کنند.

دیده می‌شود که طی سالیان اخیر برخی دانشجویان و جوانان کشور بعضا در تعیین هدف‌گذاری‌های خود دچار اشتباه می‌شوند و پس از دانش‌آموختگی نه تنها مهارت خاصی را پیدا نکردند بلکه برای یافتن شغل مناسب با مشکل مواجه هستند. از این رو دانشگاه‌های بزرگ و تراز اول کشور برای رفع چنین مشکلی دست به کار شدند و با راه‌اندازی همایش‌ها و کارگاه‌های مختلف تصمیم گرفتند دانشجویان را نسبت به نوع هدف‌گذاری و ساخت آینده بیشتر آشنا کنند.

دانشگاه صنعتی شریف یکی از همین نوع دانشگاه‌ها است که بسیج دانشجویی آن با یک برنامه‌ریزی مدون اقدام به برگزاری همایشی تحت عنوان «حلقه راه مهندسی» برای دانشجویان ورودی جدید می‌کند تا آن‌ها را ضمن آشنایی با شرایط تازه تحصیل‌شان نسبت به آینده شغلی و تعیین بهترین هدف آگاهی دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش در افتتاحیه مراسم که مختص ورودی‌های جدید دانشگاه برگزار می‌شد، شرکت کردیم. سالن جابر دانشکده شیمی پر بود از دانشجویانی که روز‌های آغازین حضور در دانشگاه را تجربه می‌کنند و نگاه متفاوتی به مراسم داشتند، پسران و دختران پرشور و هیجانی که ضمن تکاپوی جا نماندن از کلاس‌هایشان وقت استراحت را غنیمت شمرده و سری به همایش زده بودند.

عده‌ای با توصیه دانشجویان سال بالایی، عده‌ای با دیدن بنر‌های برگزاری افتتاحیه و عده‌ای دیگر به عشق دریافت جایزه مسابقه آخر برنامه، شرکت‌کننده همایش طرح راه مهندسی شده بودند.
 
«طرح راه مهندسی» بین دانشجویان و محیط بیرونی پل ارتباطی می‌زند / از عشق به دریافت تبلت تا هدف‌گذاری برای آینده
 
مدیریت در کنار مهندسی / از درس‌های تئوری تا برنامه‌های مهارتی
از آنجا که شرکت‌کنندگان غرق در صحبت‌های سخنرانان شده بودند تصمیم گرفتیم تا جزئیات برنامه را از علی امامقلی مسئول برگزاری «طرح راه مهندسی» در ستاد دانشکده‌های بسیج دانشگاه صنعتی شریف جویا شیم.

امامقلی که خود ورودی ۹۱ دوره کارشناسی و ۹۷ دوره کارشناسی ارشد عمران شریف بود، درباره این برنامه توضیح داد: طرح راه مهندسی، دانشجویان را با جنبه‌های غیردرسی و ورود تخصصی به حوزه دانش‌بنیان و علمی فناوری آشنا می‌کند. معمولا ساختار درسی دانشجویان در دانشگاه به گونه‌ای است که نیاز آن‌ها به مهارت‌های مختلف را برآورده نمی‌کند.

وی ادامه داد: به همین خاطر تصمیم گرفتیم که دانشجویان را از بدو ورود به دانشگاه، با این جنبه‌های مهندسی، مدیریتی و حتی کارآفرینی آشنا کنیم و بدون شک این آشنایی منجر به پیگیری‌هایی بعدی از جانب آن‌ها می‌شود.

البته این اولین دوره برگزاری چنین برنامه‌ای نیست و به گفته امامقلی، تاکنون ۶ دوره موفق را تحت عنوان «حلقه راه مهندسی» پشت سر گذاشته است،
 
جزئیات بیشتر این موضوع را می‌توانید در کلیپ زیر مشاهده کنید.
کد ویدیو
شرکت‌کنندگان امروز طرح راه مهندسی، کارآفرینان فردا هستند
نکته جالب و سوال‌انگیز درباره این برنامه برای ما، تاثیرات برگزاری دوره‌های قبلی و اصرار برای برگزاری دوره‌های جدید بود که مسئول برگزاری طرح توضیح داد: بسیاری از کارآفرینان شرکت‌های دانش‌بنیانی که هم‌اکنون در اطراف دانشگاه مستقر هستند در سال‌های اولیه ورود به دانشگاه در چنین جلساتی شرکت کردند از این رو می‌توان گفت که طرح راه مهندسی پل ارتباطی بین دانشجویان و دنیای بیرونی شده است.

نگاهی به سالن انداختیم و متوجه حضور داود رشتچیان معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شریف در این همایش شدیم مشتاقانه به سراغ او رفتیم و نظرش را پرسیدیم.
 
«طرح راه مهندسی» بین دانشجویان و محیط بیرونی پل ارتباطی می‌زند / از عشق به دریافت تبلت تا هدف‌گذاری برای آینده
 
پرداختن به فوق برنامه‌ها مهارت دانشجویان را تقویت و دانشگاه را به اهدافش نزدیکتر می‌کند
رشتچیان ضمن تشکر از بسیج دانشجویی برای تدارک چنین برنامه‌ای برای آشنایی دانشجویان جدیدالورود با حال و هوای دانشگاه اظهار داشت: برگزاری رویداد‌هایی این چنین علاوه بر آنکه دانشجویان را با فعالیت‌های فوق برنامه آشنا می‌کند، دانشگاه را سریعتر به اهدافش می‌رساند.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود که دانشجویان کنار کار اصلی خود یعنی درس خواندن، به فوق برنامه‌ها بپردازند تا اینگونه مهارت‌های خود را تقویت کنند.
 
تکمیل صحبت‌های رشتچیان در این باره را می‌توانید در کلیپ زیر ببینید.
کد ویدیو
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه دانشگاه در ارتباط با کارآفرینی و افزایش مهارت دانشجویان فعالیت‌های متعددی را اجرا می‌کند، ادامه داد: دانشگاه در این راستا درس کارآفرینی را جزو دروس اختیاری دانشجویان قرار داده است و در دو گروه ۶۰ نفره ارائه می‌شود البته شریف برای رشد کارآفرینی و برگزاری هرچه بیشتر برنامه‌هایی همچون «طرح راه مهندسی» از هیچ کاری دریغ نمی‌کند.
 
عشق به تبلت یا هدف‌گذاری منطقی؟
اما پس از سبک شدن سخنرانی‌ها، توانستیم با دانشجویان صحبت کنیم و از انگیزه آن‌ها برای شرکت در این همایش بپرسیم. نفر نخستی که حاضر به مصاحبه شد جوان پذیرفته شده کنکور سراسری در رشته مهندسی مواد شریف بود، او که نحوه شرکتش در این همایش را توصیه دانشجویان سال بالایی عنوان کرد، گفت: انگیزه‌های متعددی باعث شد تا در انتخاب رشته کنکور دانشگاه شریف را انتخاب کنم و یکی از این انگیزه‌ها بهترین بودن شریف در میان دانشگاه‌های دیگر و داشتن چنین برنامه‌هایی برای هدف‌گذاری‌های صحیح بود.

او همچنین مزاح کرد و گفت: با داشتن کلاس همزمان با برگزاری این برنامه، اما به عشق بردن تبلتی که در پایان برنامه قرعه‌کشی می‌کنند، هم‌اکنون اینجا هستم.
 
طرح راه مهندسی، فرصت‌های شغلی را روشن می‌کند
فاطمه چراغی دانشجوی مهندسی مکانیک شریف، فرد دیگری بود که حاضر به مصاحبه شد و درباره «طرح راه مهندسی ۹۷» گفت: به نظرم این برنامه، راه را نشان می‌دهد که باید در چه زمینه‌ای تصمیم‌گیری و کار شود تا بهترین فرصت‌های شغلی را در آینده برای خود رقم زنیم.

وی با بیان اینکه برای شناسایی و تعیین صحیح اهداف آینده خود در این برنامه حضور یافته است، در پاسخ به این سوال که چگونه به برگزاری این برنامه آشنا شده است، عنوان کرد: اطلاع رسانی برای حضور دانشجویان ورودی جدید بسیار خوب بوده و علاوه بر قرار گرفتن بنر و پوستر‌های مختلف در سطح دانشگاه، به جدیدالورود‌ها برای شرکت در این برنامه با پیامک اطلاع‌رسانی شد.

گفته‌های این دانشجو را می‌توانید با مراجعه به کلیپ زیر از زبان خودش بشنوید.
کد ویدیو
نهایتا قسمت جالب توجه برخی دانشجویان که تنها به امید آن در افتتاحیه حاضر شده بودند، فرا رسید و با قرعه‌کشی در بین دانشجویان جوایز اهدا شدند.
«طرح راه مهندسی» بین دانشجویان و محیط بیرونی پل ارتباطی می‌زند / از عشق به دریافت تبلت تا هدف‌گذاری برای آینده
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار