یک این کارشناس مسائل حقوق بین الملل با بیان اینکه قرار صادره از سوی دیوان بین المللی دادگستری حکم نیست و قرار موقت است، گفت: با این حساب هیچ تضمینی برای اینکه این قرار به قوت خود باقی بماند وجود ندارد
مسعود اخوانفر، کارشناس مسائل حقوق بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص پرونده شکایت ایران از آمریکا و صدور قرار موقت دیوان به نفع ایران گفت: اختلافات حقوقی ایران و آمریکا نکات عدیدهای دارد آمریکاییها علی رغم ادعای آزادی بیان و حقوق بشر و ... به هیچ یک از این عناوین پایبند نبوده و نیستند.
وی ادامه داد: مثلا اموال وقفی و خیریه مربوط به بنیاد علوی در آمریکا مورد غصب و تصرف غیرقانونی آمریکاییها واقع شده است.
اخوانفر افزود: در این روند ما نیازمند دیپلماسی حقوقی و بین المللی فعال و پویا هستیم به این معنی که به محض آنکه طرف مقابل از موازین حقوق بین المللی و یا قوانین کشور خود تخطی کرد باید علیه آن اعلام موضع کنند این در حالی است که ما در این عرصه سالها دچار رکود بودیم و اخیرا اقداماتی صورت گرفته است.
این کارشناس مسائل حقوق بین الملل با بیان اینکه قرار صادره از سوی دیوان بین المللی دادگستری حکم نیست و قرار موقت است، گفت: با این حساب هیچ تضمینی برای اینکه این قرار به قوت خود باقی بماند وجود ندارد ضمن اینکه درخواست ایران در این شکایت پنج مورد بود که این دادگاه به دو مورد آن به نفع ایران رای داد.
وی با بیان اینکه موضوع ما در خصوص این شکایات مسئله برجام بوده است، گفت: سوال من این است که در این خصوص چرا به مکانیزم تعبیه شده در خود برجام استناد نشد و صرف اینکه آمریکاییها معاهدهای را برهم زدند دلیل بر این نیست که جمهوری اسلامی نیز به آن استناد نکند، چون ادعای ایران براساس برجام استناد به یک معاهده بین المللی بین ایران و ۱+۵ بود.
اخوانفر ادامه داد: گذشته از این در زمانی که هنوز آمریکاییها از برجام خارج نشده بودند تعداد زیادی از نقض عهد از سوی آمریکاییها وجود داشت چرا دولت تا قبل از خروج آمریکایی از برجام به این معاهده استناد نکرد و به جای آن به معاهده ۶۳ سال قبل استناد کرد.
این کارشناس مسائل حقوق بین الملل تصریح کرد: حتی جمهوری اسلامی میتوانست به بیانیه الجزایر که در سال ۱۹۸۰ منعقد شد استناد کند که از معاهده فعلی جدیدتر بود.
وی سخن خود را با این سوال ادامه داد که حال اگر قرار موقت صادر شده توسط آمریکاییها اجرا نشود چه تضمینی برای آن وجود دارد و پاسخ این است که ایران باید به شورای امنیت مراجعه کند مگر شورای امنیت کسی غیر از آمریکا و غرب است گذشته از این جمهوری اسلامی در پرونده سکوهای نفتی نیز حکم ICJ را علیه آمریکاییها داشت با این حکم آیا یک ریال هزینه توسط وزارت نفت از وزارت خزانه داری آمریکا دریافت شد؟
چهل سالمرگ بر آمریکا بگویی و از دیوار سفارت بالا بروی و آنوقت وقتی به ذلت افتادی، دست به دامان پیمان مودت سال ۱۳۳۴ شوی. اگر خجالت میکشید تعارف نکنید، ما جای شما جام زهر بنوشیم؟
*رأی دادگاه لاحه به نفع ایران صادر شد...*
در سال ۱۳۳۴ شاه قراردادی با آمریکا منعقد نمود بنام *قرارداد مودت*.
طبق این قرارداد آمریکا نمیتواند بر علیه نیازهای اصلی ملت ایران اقدام کند، اکنون پس از ۶۳ سال ایران با استفاده از آن قرارداد آمریکا را محکوم و رأی دادگاه به نفع ایران صادر گردید...
این قرارداد از اعماق تاریخ معاصر به فریادمان رسید.
جناب کارشناس اینکه چرا به برجام استناد نکرده رو همه میدونن. به خاطر اینکه مکانیسم ماشه برجام فقط برا یاعتراض بقیه طراحی شده نه اعتراض ما. و فرض شده که ایران زیر برجام میزنه نه بقیه. برای همین اگر هم اعتراض کنیم تحریمهای قبلی برمیگرده. یعنی از این مسخره تر نمی شه قرارداد بست
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
*رأی دادگاه لاحه به نفع ایران صادر شد...*
در سال ۱۳۳۴ شاه قراردادی با آمریکا منعقد نمود بنام *قرارداد مودت*.
طبق این قرارداد آمریکا نمیتواند بر علیه نیازهای اصلی ملت ایران اقدام کند، اکنون پس از ۶۳ سال ایران با استفاده از آن قرارداد آمریکا را محکوم و رأی دادگاه به نفع ایران صادر گردید...
این قرارداد از اعماق تاریخ معاصر به فریادمان رسید.