برای مرور مهمترین اخبار دانشگاهی یک هفته گذشته در حوزه فناوری و آموزش با ما همراه باشید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه فناوری و آموزش در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
وزیر بهداشت به دانشجویان ایرانی رشتههای پزشکی دانشگاههای خارجی هشدار داد قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت بیان کرد: با توجه به برخی مشکلات ارزی که برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارجی ایجاد شده است، این امکان را برای آنها فراهم کردیم که نه تنها با ۷۲ واحد درسی بلکه با گذراندن ۳۶ واحد به دانشگاههای داخلی منتقل شوند، اما افرادی که از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی برای تحصیل در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و ... در دانشگاههای خارجی ثبتنام کنند باید تا آخر دوره تحصیلی خود همانجا بمانند و با انتقال آنها به دانشگاههای داخلی موافقت نخواهد شد مگر آنکه تحصیل آنها تمام شده و بعنوان مثال به عنوان پزشک یا دندانپزشک به کشور برگردند.
۳ هزار دانشجوی علوم پزشکی در دانشگاههای نامعتبر خارجی مشغول تحصیل اند باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: حدود ۱۰ هزار دانشجویی که در خارج کشور تحصیل میکنند برای دریافت ارز به ما مراجعه کرده اند و از این تعداد ۳ هزار نفر در دانشگاههای نامعتبر تحصیل میکنند و نمیتوانستند ارز بگیرند.
پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۳۹۶ دانشگاه فنی و حرفهای پرداخت میشود با عنایت به پیگیریهای مستمر مسئولین دانشگاه، بالاخص صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه ای، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور دستور پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۳۹۶ دانشگاه فنی و حرفهای را تا آذر ماه سال جاری صادر کرد.
رشد ۳۹ درصدی اقتصاد فضا در برنامه ۱۰ ساله اول مرتضی براری رییس سازمان فضایی کشور بیان کرد: دولت در برنامه ششم توسعه ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه به سازمان فضایی اختصاص داده است و دولت فقط انتظار دارد همکاریهای مشترک نیز در این زمینه صورت گیرد. اقتصاد فضا در ۱۰ ساله اول ۳۹ درصد و اقتصاد جهانی نیز ۴/۱۹ درصد رشد داشته که این شکاف تا ۲۰ سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
تئوریهای رئیس جدید بانک مرکزی نابود کننده تولید است سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: رئیس جدید بانک مرکزی در گفتوگوی تلویزیونی گفت که تولیدکننده را رها و به مصرفکنندگان توجه کنیم. چنین رویکردی نابودی شرکتهای تولیدکننده و دانش بنیان را در پی خواهد داشت؛ با چنین رویکردی ما نیاز به دشمن نداریم و با دست خودمان شرکتها را نابود میکنیم
تحریمهای موجود سبب تاخیر پرتاب ماهواره امیرکبیر شد مصطفی صفوی مدیر پروژه پیام گفت: این ماهواره الحاقیه خورده و به دلیل اینکه قرار بود پرتاب گر خارجی آن را ارسال کند با وجود تحریمهای موجود نتوانستیم قراردادی را با کشوری جهت پرتاب منعقد کنیم در نتیجه پرتاب ماهواره به پرتاب گر بومی و داخلی واگذار شد.
دانشگاه تهران پس از ۱۵سال بحق خود در اراضی پردیس ابوریحان رسید در رای دادگاه آمده است: «پس از سالها پیگیری اداره کل امور حقوقی دانشگاه تهران در خصوص بخشی از اراضی و تاسیسات دانشگاه واقع در پردیس ابوریحان که در ۱۹ شهریور سال ۸۲ من غیر حق و به بهانه تعریض خیابان تخریب شده و ترتیبات توافقی طرفین برای جبران خسارات دانشگاه از آن تاریخ به سرانجام نرسیده بود، النهایه به موجب دادنامه شماره ۹۲۴-۴/۷/۱۳۹۷ شعبه ۵۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران رای به حقانیت دانشگاه تهران صادر و اعلام شد.
برنامه سلامت در دانشگاه آزاد پایهریزی شد محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد از راه اندازی برنامه سلامت در دانشگاه آزاد خبر داد و گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی برنامه سلامت راه اندازی کرده ایم و در این راستا، در واحد تهران غرب، موضوع پایان نامهها به سمت موضوعات سلامت گرایش پیدا کرده است، اما شکل گیری بهتر این موضوع مستلزم تعامل بهتر با وزارت بهداشت است.
تفاهمنامه همکاری برای «توسعه کسبوکارهای سلامت دیجیتال» امضا شد عناصر مهم و حائز اهمیت و کلیدی در اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری، عنصر هماهنگی بین دستگاههای اجرایی در فراهم سازی بستر مشارکت مردم و متخصصین برای بکارگیری دانش و کاربرد آن برای تحقق اهداف توسعه ملی است از این رو تفاهمنامه همکاری توسعه کسبوکارهای سلامت دیجیتال کشور بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید.
امید به حضور و فعالیت مهندسین در بیمارستانها سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ضریب نفوذ فروش اینترنتی در دنیا حدود ۲۳ درصد است، درحالیکه ضریب نفوذ سلامت دیجیتال ۲۸ درصد عنوان شده و این امر نشان دهنده اولین بودن این حوزه در سطح جهان است.
وی با بیان اینکه برای حوزه سلامت دیجیتال برنامههای گستردهای را در چند ماه اخیر شروع کرده اند، اظهار داشت: حوزه سلامت دیجیتال در آینده روشهای تشخیص را تحت تاثیر قرار میدهد و بدون شک اتفاقاتی جدیدی در بحث پزشکی ایجاد خواهد شد از جمله آن میتوان حضور مهندسین در بیمارستانها را ذکر کرد.
دبیرخانه مرکزی برنامههای علمی در دانشگاه آزاد راه اندازی میشود بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تدوین نظام موضوعات پژوهشی برای مسئله محور کردن پایان نامهها و رسالههای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: نظام موضوعات علمی استان تهران مشخص و قرار است به زودی توسط سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شود.
رنجبر ادامه داد: در همین راستا دبیرخانه مرکزی برنامههای علمی ذیل معاونت پژوهش و فناوری به زودی تشکیل میشود و ۴۰ دبیرخانه در ۴۰ واحد ویژه که متشکل از ۳۱ دانشگاه آزاد اسلامی استان و ۹ واحد جامع مستقل است، راه اندازی خواهد
تفاهم نامه همکاری مشترک بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری تهران امضا شد تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری تهران برای تسهیل استقرار استارتاپ ها، شتاب دهندهها و ایجاد مراکز فناوری و کارخانههای نوآوری در بافتهای فرسوده، ناکارآمد و پهنههای صنعتی متروکه شهر تهران و استفاده از ظرفیتهای بالقوه در حوزه فرهنگ سازی، اقتصاد دانش بنیان با حضور ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و افشانی، شهردار تهران امضا شد.
ماموریتی برای تدوین برنامه جهت انتقال دانشجویان ایرانی خارج از کشور ابلاغ نشده است وحید احمدی رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پاسخ به این سوال که آیا مرکز تسهیلاتی را برای انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور فراهم کرده است یا خیر، بیان کرد: هنوز در این رابطه به مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ماموریتی ابلاغ نشده است.