برای مرور مهمترین اخبار دانشگاهی یک هفته گذشته در حوزه فناوری و آموزش با ما همراه باشید.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حوزه فناوری و آموزش در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
فرصت دو هفتهای نمایندگان مجلس به «غلامی» برای رسیدگی به وضعیت شهریه دانشگاهها نشست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وزیر علوم، معاونین وی و جمعی از نمایندگان به منظور طرح سوال از منصور غلامی در رابطه با پارهای از مشکلات حوزه آموزش عالی و دانشگاهی برگزار شد و نمایندگان مطالبی مختلفی از جمله کوتاهی وزارت علوم در آموزش مهارتی به دانشجویان، نحوه ساماندهی مربیان حق التدریس در دانشگاه فنی و حرفهای، علت دریافت شهریه از دانشجویان دانشگاههای دولتی و ... را مطرح کردند.
منصور غلامی، وزیر علوم در واکنش به این مباحث، توضیحات مفصلی را ارائه کرد و درنهایت مقرر شد جلساتی میان عضو کمیسیون صنایع و معادن و مسئولان وزارت علوم به منظور بررسی موارد مطرح شده برگزار و نتیجه طی ۲ هفته آینده به کمیسیون اعلام شود.
کنکور حذف نمیشود/ تلاش برای پیداکردن جایگزین مناسب برای آزمون سراسری ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش با تاکید بر اینکه مادامی که جایگزین مناسب و مورد اعتماد برای کنکور وجود نداشته باشد حذف این آزمون به جایی نمیرسد، عنوان کرد: شورای سنجش و پذیرش و وزارت آموزش و پرورش بایستی سیستم ارزشیابی حوزه آموزش متوسطه را تغییر دهند به گونهای که مشخصههای آماری موردنیاز، پراکندگی و تامین اعتماد داوطلبان را تامین کند.
امکان انتقال دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج به دانشگاه آزاد فراهم شد رهایی معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت:جلسه شورای برنامه ریزی آموزشی و درسی در روز سه شنبه ۱۰ مهرماه با بررسی چند دستور برگزار شد و نحوه تطبیق دروس گذرانده شده دانشجویان انتقالی از دانشگاههای دولتی به دانشگاه آزاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رهایی با بیان اینکه آزمونهای زبان به دلیل وقفهای که در برگزاری کلاسهای زبان ایجاد شده به تاخیر افتاده است، گفت: زمان برگزاری امتحان جامع دانشگاه آزاد اسلامی که قرار بود در آبان ماه سال جاری برگزار شود، متناسب با پایان کلاسهای زبان مشخص میشود. همچنین افرادی که در آزمون جامع دانشگاه آزاد اسلامی قبول شده اند، اما در آزمون زبان موفق نبوده اند، نتیجه آزمون جامع آنها تا پایان دوره جدید کلاسهای زبان همچنان معتبر است.
فرصت ثبتنام دوره بدون آزمون استعدادهای درخشان پزشکی به پایان رسید دوشنبه ۹ مهر آخرین فرصت ثبتنام بدون آزمون استعدادهای درخشان (پزشکی) کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شده بود و داوطلبان تا آن تاریخ با مراجعه به سامانه ثبت نام الکترونیکی مرکز سنجش و پذیرش به آدرس www.azmoon.org میتوانستند برای ثبت درخواست خود اقدام کنند.
تکمیل ظرفیت دانشگاههای غیرانتفاعی اعلام شد تکمیل ظرفیت رشتههای تحصیلی پذیرش صرفاً با اعمال سوابق تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۳۹۷ در مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی از ۱۰ مهرماه ۹۷ آغاز شد.
اعلام نیاز جذب هیات علمی دانشگاه آزاد در ۵۶ رشته اعلام شد فراخوان جذب اعضای هیات علمی در رشتههای علوم پزشکی و غیر پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از ۳۱ شهریورماه آغاز شده و تا ۳۰ مهرماه ادامه دارد. متقاضیان پذیرش در فراخوان جذب اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی باید به سامانه جذب این دانشگاه به نشانی sajed.iau.ir مراجعه کنند.
در این فراخوان از سوی دانشگاه آزاد برای ۲۷ استان و ۵۶ رشته پزشکی و غیر پزشکی اعلام نیاز شده است.
نوآوری و علم در صنعت جریان ندارد/ در عملی شدن دستاوردهای پژوهشی ضعف داریم محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران بیان کرد: اگرچه به پژوهش میپردازیم و یکی از بزرگترین افتخارات جمهوری اسلامی دستاورد دانشگاهها در حوزه انتشار دستاوردهای علمی و حضور و نقش پررنگ دانشجویان و دانشمندان ما در صفحه جهانی است، ولی بالفعل درآمدن این دستاوردها عملا خیلی ضعیف است. متاسفانه نوآوری و علم در بخشی از صنعت ما جریان ندارد.
شایعه انتقال دانشجویان دندانپزشکی از خارج کشور صحت ندارد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در مورد اخبار منتشر شده در فضای مجازی در مورد نحوه و شرایط انتقال دانشجویان دندانپزشکی از دانشگاههای خارج از کشور اعلام کرد که این مطالب کاملا خلاف واقع و کذب محض است و این اتهامات ناروا بدون ارایه هر گونه مستندی مطرح شده است که موجب تشویش اذهان دانشگاهیان و آحاد مردم میشود.
طرح «اصلاح قانون حذف کنکور» در مجلس اعلام وصول شد هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، لایحه «درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاری ها» و لایحه «میزان و نحوه جریمه نقدی و توقف دارندگان وسایل نقلیه و واحدهای مشمول تمرض موضوع تبصره ۱ ماده ۳ قانون هوای پاک» را اعلام وصول کرد.
شهریه را با تصویب هیئت امناء ۱۰درصد افزایش دادیم احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر در خصوص شهریههای دانشگاه گفت: شهریه دانشجویان با تصویب هیئت امنا تا حدود ۱۰ درصد افزایش دارد و افزایش شهریه بنا بر افزایش دلار در کشور نیست، منطق ما در دانشگاه بازارگونه نیست، زیرا هر چه شهریهها افزایش یابد افراد مستعد کمتری نیز وارد دانشگاه خواهند شد تلاش ما این است که افراد مستعد بیشتری را در دانشگاه جذب کنیم.
شرایط اعطای تسهیلات بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان اعلام شد بنیاد ملی نخبگان براساس آییننامه «پشتیبانی از فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور»، تسهیلات ویژهای از قبیل: راتبه دانشجویی، اعتبار آموزشیاری/ پژوهشیاری/ فنیاری، اعتبار توانمندی آموزشی/ کارآفرینی و اعتبار ارتباطات علمی را به دانشجویان مستعد دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور اعطا میکند.
دانشجویان هر یک از دانشگاهها و مراکز آموزش عالی عالی کشور که واجد شرایط مذکور «شیوهنامه اعطای جایزههای تحصیلی به دانشجویان صاحب استعداد برتر در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷» هستند، میتوانند در این رقابت شرکت کنند.
تهدیدها را به فرصت تبدیل کردیم حسن زارعیان معاون آموزش و پژوهش دانشگاه صداوسیما بیان کرد: تابستان امسال و پیش از انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون تحصیلات تکمیلی با اقدام نادرست معاون آموزشی وزارت علوم، تمامی رشتههای کارشناسی ارشد دانشگاه صدا و سیما حذف شد. این اقدام چالش برانگیز، سرگردانی و بلا تکلیفی داوطلبان متقاضی تحصیل در این دانشگاه اعم از تهران و قم را موجب شد.
وی ادامه داد: دیر اعلام شدن رشتههای تحصیلی میتوانست تهدید بزرگی بر کمیت و کیفیت جذب داوطلبان داشته باشد، اما با توجه به اطلاع رسانی به موقع رسانه ها، رشتههای این دانشگاه در اولویت انتخاب دانشجویان برتر قرار گرفت. به عبارتی تهدیدها را به فرصت تبدیل کردیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به آفریقا سفر کرد سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در راس هیاتی عالی رتبه شامل نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت و بانک توسعه صادرات و همچنین روسای ۴۵ شرکت دانش بنیان و فناور فعال در حوزههای صادراتی مطلوب بازار شرق آفریقا به کنیا و اوگاندا سفر کرد.
این سفر در راستای برنامههای توسعه صادرات و کسب و کار بین المللی شرکتهای دانش بنیان و فناور است.
اولین فراصندوق سرمایه گذاری در کشور با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه بنا بر تقویت صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه است، گفت: در این زمینه جرقه اولیه ایجاد فراصندوق در بنیاد برکت اتفاق افتاد و مقرر شد فراصندوقی راه اندازی شود که در صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه، سرمایه گذاری انجام دهد.
وی با بیان اینکه راه اندازی این صندوق در شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی تصویب شد، عنوان کرد: مراحل اولیه تاسیس آن انجام و مقرر شده این فراصندوق با بودجه ۱۰ هزار میلیارد ریال در سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شود.
ستاد نانو از دانشگاهی که پتانسیل کار در حوزه نانو را داشته باشد حمایت میکند عماد احمدوند، مدیر کارگروه ترویج ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری اظهار کرد: الگویی که ما برای توسعه نانو طی ۱۰-۱۵ سال گذشته پیش بردهایم این بوده که هر مرکزی اعم از دانشکده یا دانشگاهی که پتانسیل کار در حوزه نانو را داشته باشد، حمایت خواهیم کرد.
وی با بیان این مسئله که برای کارگروه ترویج ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری فرقی ندارد که این دانشگاهها و یا پژوهشکدهها در تهران قرار دارند یا سایر استانها، ادامه داد: این مسئله باعث شده که حدود بیش از ۱۳۰ مرکز اعم از دانشکده و پژوهشکده کشور در حوزه فناوری نانو فعالیت داشته باشند.