تسهیل و تسریع در رسیدن زودتر به نتیجه توسط جنابعالی با روشهای خاص مانعی که برای رسیدگی زودتر FATF بود را از سر راه برداشتید، با توجه به تصویب برجام در ۳۰ دقیقه در مجلس شورای اسلامی و آغاز جلب رضایت معاهده مذکور با تعهد غیرقانونی توسط دولت، انتظاری جز تصویب این کنوانسیونها نباید داشته باشیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی استانهای زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی در ارتباط با موضوع FATFنامهای سرگشاده خطاب به رئیس مجلس منتشر کرد.
در بخشی از این نامه خطاب به علی لاریجانی آمده است:
تصویب لایحه FATF در مجلس شورای اسلامی تاثیر لابیها و کانونهای وابسته به قدرت و برخی از شخصیتهای سیاسی در پیوستن ایران به معاهده فوق را پش از پیش عیان کرد.
تسریع در رسیدن زودتر به نتیجه توسط جنابعالی صورت گرفت که با روشهای خاص، مانعی که برای رسیدگی زودتر FATF بود را از سر راه برداشتید. با توجه به تصویب برجام در ۳۰ دقیقه در مجلس شورای اسلامی و شروع جلب رضایت معاهده مذکور با تعهد غیرقانونی توسط دولت، انتظاری جز تصویب این کنوانسیونها نباید داشته باشیم.
جناب آقای لاریجانی با توجه به رهنمودهای صریح مقام معظم رهبری به نمایندگان در زمینه معاهدات و کنوانسیونهای بیناللملی که میفرمایند: "این معاهدات ابتدا در اتاقهای فکر قدرتهای بزرگ و برای تامین منافع و مصالح آنها پخت و پز میشود و سپس با پیوستن دولتهای همسو یا دنباله رو مرعوب، شکل به ظاهر بینالمللی میگیرد، به گونهای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار میدهند". با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری شاید با یک سؤال منطقی قابل حل باشد، مگر اروپا به همین مقدار برجام نوشته شده عمل کرده که بخواهیم قانون جدید تصویب کنیم؟ اما این بار اجازه سؤال پرسیدن هم داده نشد و مدام بر طبل ضرورت تصویب FATF کوبیده شد.
آزاردهندهترین نکته درباره تصویب کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم در مجلس و توجیهات دولت در این باره، این است که با هدف اجرای قولی که به یک طرف خارجی داده شده، عمدا حرفهای عجیب و غریب به مردم تحویل داده میشود. اکنون مسالهای پنهان نیست و وزیر امور خارجه کشورمان هم آن را تایید کرد که راز اصلی اصرار دولت بر کامل شدن برنامه اقدام FATF، فشار اروپاست مبنی بر اینکه اگر اجرای استانداردهای FATF در ایران کامل نشود، توافق نصفه و نیمه فعلی با اروپا درباره ایجاد یک مکانیسم تعامل اقتصادی با ایران اجرا نخواهد شد؛ و در اینکه اجرای کامل برنامه اقدام FATF در ایران ریسکهای امنیت ملی بسیار هنگفتی دارد، حتی مدافعان آن چندان تشکیک نکردهاند.
فهرست ساده این تهدیدها چنین است: ۱- تحریم داخلی نهادهای انقلابی و منع شدن بانکها و نهادهای مالی در داخل از خدماتدهی به آنها ۲- ملزم شدن ایران به افشای مورد به مورد اطلاعات بانکی که مصرفکننده آن بدون تردید سرویسهای اطلاعاتی دشمن هستند. ۳- ایجاد یک کانال جدید فشار بر ایران ۴- هوشمندتر و موثرتر شدن تحریمهای آمریکا از طریق افشای نقشه کامل تراکنشهای مالی ایران برای دشمن ۵- محدود شدن مبارزه با پولشویی به استانداردها و درخواستهای مورد توجه FATF و جلوگیری از مبارزه موثر با پولشویی و اصلاح نظام بانکی در ایران.
برای اینکه ببینیم چیزی که دولت ادعا میکند به دست آورده ارزش این هزینهها را دارد یا نه، زحمت چندانی لازم نیست. حتی لازم نیست بدانیم توافق انجام شده با اروپا چیست و توان حفاظت از روابط اقتصادی ایران با اروپا در مقابل تحریمهای ثانویه آمریکا را دارد یا نه. پاسخ را آقای ظریف خود ساده و سرراست به ما داده و به صراحت در مجلس اعلام کرد حتی اگر CFT تصویب و اجرای برنامه اقدام FATF در ایران کامل شود باز هم هیچ تضمینی نیست که مشکلات بانکی ایران حل یا حتی سبک شود. آقای ظریف تنها قول داد با این کار از ایجاد مشکلات جدید برای ایران جلوگیری خواهد شد.
پس ظریف از همین حالا سعی کرده اشتباه برجام را تکرار نکند و آب پاکی را روی دست کشور ریخته و میگوید امتیاز نقد خواهیم داد، اما اینکه حتی به طور نسیه چیزی به دست بیاوریم روشن نیست.
سوالهای مهم اینهاست: اولا- کدام عقلانیت اقتضا میکند امتیازی چنین بزرگ در ازای وعدهای مبهم به طرفی غیر قابل اعتماد مانند اروپا داده شود؟ آیا بهتر نبود آقایان که مذاکرهکنندگانی چیرهدست هستند برگ FATF را در دست نگه میداشتند تا حداقل پس از مطمئن شدن از کارآمدی مکانیسم پیشنهادی اروپا، به آن ملحق شوند؟
ثانیا- در حالی که تحریمهای ثانویه بانکی آمریکا به تمامی تا یک ماه دیگر باز خواهد گشت، اساسا FATF چگونه میتواند به تسهیل روابط بانکی ایران کمک کند؟ آیا در شرایط برقراری تحریمهای ثانویه کارکرد FATF معکوس نبوده و منجر به پر کردن خلأهای اطلاعاتی آمریکا از نظام بانکی ایران به منظور هوشمندتر کردن تحریمها نخواهد شد؟
ثالثا- میدانیم که بانک مرکزی از ماهها قبل به طور زیرپوستی و باز هم تحت فشار برنامه اقدام FATF ترغیب شبکه بانکی به تحریم داخلی نهادهای مورد تحریم آمریکا را آغاز کرده است، دولت تا امروز هیچ گامی برای جلوگیری از وارد شدن نهادهای مالی داخلی به تحریم ریالی نهادهای انقلابی برنداشته است.
آیا این معنایی جز این دارد که بخشهایی از دولت اساسا بدشان نمیآید بخش دفاع و امنیت تحت فشار قرار گیرد؟
و در نهایت اینکه همه اینها به ما نشان میدهد جنابعالی و دولت اصرار دارید چیزی از تجربه سالهای گذشته نیاموزید، برجام را نگاهی بشدت ایدئولوژیک و توأم با شیفتگی تحلیل کنید، امتیازهای بزرگ بدهید و در انتظار وعدههای نسیه بمانید و آرزوهای توهمآلودی نظیر ایجاد شکاف علیه اروپا و آمریکا چنان عمیق شود که ایران بتواند از دل آن مشکلات خود را حل کند.
امضاء کنندگان. بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان بسیج دانشجویی دانشگاههای استان اردبیل بسیج دانشجویی دانشگاههای آذربایجان شرقی بسیج دانشجویی دانشگاههای آذربایجان غربی