دانشگاه خانه دانشجوست، اما در جریان سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه تهران دولت باتنفگ خانه میزبان را برای سخنرانی تشریفاتی خود قرق کرد و دانشجویان حق ورود به سالن ۴۰۰ نفره را نداشتند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- محمد مهری؛ * روز یکشنبه مقام رییس جمهوری به مناسبت بازگشایی دانشگاهها درحالی در دانشگاه تهران حضور یافت که دانشجویان حق ورود به سالن ۴۰۰ نفره را نداشتند.
ظاهرا رئیس جمهور فراموش کرده اند که دانشگاه خانه دانشجوست و ایشان مهمان خوبی برای میزبان نبودند؛ و دولت باتنفگ خانه میزبان را برای سخنرانی تشریفاتی خود قرق کرد.
این مهم دربرههای رخ داد که دانشجویان به عنوان نخبگان نسبت به شرایط اخیر کشور مطالبات بسیاری را از مقام اول اجرایی کشور داشتند، به خصوص که برخی از جریانات دانشگاهها درزمان انتخابات ۹۶ حمایتهای کورکورانه و متعصبانهای از ایشان کردند. لکن آقای روحانی چونان عملکردی از خود نشان داد که رنگ بنفش از هویت رنگارنگ آنان حذف شد.
ایشان در عین آنکه دانشجویان بیرون سالن تجمع کرده بودند بی توجه به آنان به سخنرانی خود پرداختند، بازهم با ژست مردم سالاری!
علی الظاهر در مسلک روحانیها حضور در دانشگاه پشت درهای بسته در فضای امنیتی و توامان با استفاده از رانت امری مرسوم است به گونهای که برادر ایشان حسین هم چندی قبل در دانشگاه شهید بهشتی همین رویه را برای دفاع از رساله دکتری اش برگزید.
فرمودند: مطالبه دانشجویان حذف ستارهها بود و ما آسمان پرستاره را حذف کردیم، بی شک عدالت طلبی خصیصه اصلی دانشجویان آزاده است و صدور احکامی غیرقانونی و غیرمنطبق با قانون اساسی امری مذموم است، لکن در امسال هم شاهد چنین احکامی برای برخی دانشجویان ازجمله مخالفان آقای روحانی بودیم و ظاهرا این حذف آسمان در سوییس رخ داده است.
البته بی مهری به دانشجو از زمان آخرین نفسهای دولت اصلاحات رخ داد، آنجایی که رئیس آن دولت در اوج وقاحت درخانه دانشجویان معترضانش را به اخراج از سالن تهدید کرد؛ گویا روحانی تَکرار همان است، لکن با روش سنتی خود و اصلا دانشجویی را راه نداد که بخواهد بیرون کند. هرآنکه بود حقوق بگیر دولت بود.
اصول توسعه سیاسی و دموکراسی حکم میکرد که، چون سنوات گذشته به دانشجویان حقی برای ابراز نظرات و مطالبات داده میشد لکن دولتها وقتی به دورهی دوم خود میرسند برای عبور از بحرانها به دنبال آراء نخبگان نمیروند و آگاه و ناآگاه تبدیل به دولتی اقتدارگرا میشوند، که این پدیده موجب از بین رفتن اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی میگردد.
به اعتراف شخص رئیس جمهور، کاهش نرخ ارز در سال ۹۲ نتیجه عملکرد فنی تیم اقتصادی ایشان نبود و تنها به جهت فضای آرام سیاسی این مهم رخ داد، همین مساله باعث شد تیم اقتصادی دولت و شخص رئیس دولت متوهمانه خود را مدیر و مدبر بدانند و نرخ ارز را فدای صندوق آراء کردند و به هرطریقی پایین نگه داشتند. متاسفانه این فنر پس از عقلانی شدن فضای بازار باز شد و شدآنچه میتوانست نشود.
اما نکتهی دیگر قابل توجه که در فضای امروز جنبش دانشجویی حس میشود حرکت رو به رشد به سمت مطالبه گری بدون جناح بندی است به گونهای که مشاهده کردیم در هرتفکر هرجا که افراد هم سو عملی خلاف آن تفکر و وعده هایشان انجام میدهند جریان دانشجویی هم سو از آن شخصیت عبور کرده و تفکر را محور قرار میدهد. میتوان این مهم را در اعتراضات دانشجویان انقلابی به نمایندگان اصولگرا در موضوع تصویب CFT و اعتراضات روز حضور آقای روحانی مشاهده نمود.
امیدواریم شیخ حسن روحانی درک کند که راه حل عبور از بحرانهای امروز کشور توجه به رای و نظر نخبگان و دانشگاهیان است وگرنه ادامه این روند هزینههای بسیار بالا و جبران ناپذیری برای ایشان و کشور خواهد داشت. امیدواریم مشاوران رئیس جمهور تبعات از بین رفتن سرمایه اجتماعی را به ایشان گوشزد کنند و رای مردم را محور اعمال خود قرار دهند تا شاهد این خودکامگیها در پوشش برنامه شروع سال تحصیلی نباشیم.
*محمد مهری، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.