هر ساله زوار اربعین کشور پاکستان با طی کردن مسیر حدود ۲۰۰۰ کیلومتری و از طریق مرز میرجاوه، راهی کربلا میشوند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،معصومه شمسینی؛ این روزها بسیاری از عاشقان و دوستداران امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان در تدارک هستند که برای حضور در همایش میلیونی اربعین، راهی کربلا شوند؛ که در این بین زوار بسیاری از کشورهای مختلفجهان از جمله افغانستان و پاکستان لیاقت حضور می یابند.
زوار پاکستانی برای حضور در این همایش جهانی با طی کردن مسیر طولانی، خودشان را به مرز میرجاوه میرسانند، مسیری که همراه با سختی و مشقت و خطرات احتمالی است، اما آنها خطرات آن را با جان و دل میپزیرند.
فهیمی زاده، مسئول موکب دانشجویی دانشکده فنی شهید باهنر زاهدان است که از چند روز پیش در مرز میرجاوه حضور داشته است، او در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اعزام دانشجویان این دانشکده به مرز میرجاوه برای خدمت رسانی به زوار پاکستانی میگوید: دانشجویان این دانشکده طی چند روز در مرز میرجاوه حضور دارند و موکب برپا کردند و بعد از پایان خدمت رسانی به زوار، برای تحصیل به دانشگاه باز میگردند.
فهیمی زاده با بیان اینکه سال گذشته نیز دانشجویان این مرکز برای خدمت رسانی اربعین در مرز حضور داشته اند، گفت: بیشتر زواری که در این نقطه مرزی هستند، از کشورهای همسایه بوده و برخی از آنها نمیتواند فارسی صحبت کنند. ما از طریق رابط با آنها ارتباط برقرار میکنیم و سعی میکنیم که به خواستههای آنها رسیدگی کنیم.
اما عشق و دلدادگی اباعبدلله (ع) گاهی جور دیگر نمود پیدا میکند؛ هستند دانشجویانی که این روزها، خدمت به زوار را انتخاب کردند و حالا به عنوان خادم برای خدمت به زائران در مرز میرجاوه حضور دارند. در این موکب ها دانشجو معلمان دختر نیز حضور داشتند؛ بامری، مسئول بسیج دانشجویی پردیس رسالت دانشگاه فرهنگیان زاهدان به خبرنگار ما میگوید که به همراه حدود ۲۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه هفته گذشته برای خدمت رسانی به زوار کشورهای همسایهدر میرجاوه حضور داشتیم.
او از عشق دانشجویان سخن می گوید که از هیچ کمکی به زوار دریغ نکرده اند؛ ۴۸ ساعت در مرز میرجاوه حضور داشتیم و دانشجویان خادمی زوار اباعبدلله را کردند، از کارهای نظافتی و توزیع غذا گرفته تا کمک در آشپزخانه و حتی پوست کندن پیاز و سیبزمینی.
شیعیان پاکستان مسیر طولانی و حدود ۲ هزار کیلومتر را طی میکنند و دانشجویان در موکبهای دانشجویی برای خدمت رسانی و پذیرایی زوار اربعین حضور دارند.
شور عزاداران حسینی همسایههای ایران زمین نیز که این مسیر طولانی را برای رسیدن به کربلا و از نقطه مرزی میرجاوه انتخاب کردند، غیر قابل وصف است، این زوار که اغلب از شیعیان پاکستان هستند، مسیر طولانی حدود ۲۰۰۰ کیلومتری را طی میکنند.
به گفته دانشجویان؛ زوار پاکستانی پس از ورود به میرجاوه با استقبال دانشجویان مواجه شده و این موضوع برایشان بسیار غافلگیر کننده است. صادق فتح نیا، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو میگوید: موکبهای دانشجویی در مرز زائرانی پاکستانی را مورد عنایت خودقرارداده و ازآنها استقبال می کنند. معمولا دیدن این صحنه ها و این شوق خدمت به زائران برای مهمانان پاکستانی غافلگیر کننده است.
او می افزاید: زوار پس از استقبال، از مرز میرجاوه راهی شهر زاهدان میشوند و در میهمان سرایی اسکان داده میشوند و پس از اقامت کوتاهی، از آنجا راهی کربلا میشوند.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن سیستان و بلوچستان تاکید می کند که این دانشجویان به صورت داوطلبانه به کمک زوار میآیند و به عنوان خادم خدمت رسانی میکنند.
بیشتر این دانشجویان بدون هیچ چشمداشت و به صورت داوطلبانه در مرز میرجاوه حضور پیدا کرده اند
زائر سرایی که برای اقامت زوار پاکستانی در نظر گرفته شده، مزین به نام امام رضا (ع) است. ایمان میر، از دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان که به زائران در زائر سرای امام رضای زاهدان خدمت رسانی میکند، در رابطه با حضورش در این زائر سرا میگوید: خدمت به زوار امام حسین (ع) که مسیر طولانی را طی کرده اند و وارد مرز ایران شده اند، افتخاری برای ما است و با تمام وجود می خواهیم بهترین و مطلوبترین خدمات را به آنها ارائه بدهیم.
او می افزاید: استقبال از این زوار در مرز میرجاوه و اقامت در این مهمان سرا، تکریم و احترامی که دانشجویان و مردم به آنها میکنند، آنها را تحت تاثیر قرار داده است. زوار پاکستانی از مردم ایران تشکر میکنند و ایران را به برکت عنایت اهل بیت(ع) کشور مقدسی میدانند؛ حتی گاهی بر خاک ایران بوسه میزنند.
این دانشجوی دانشگاه سیستان و بلوچستان با اشاره به برنامههای فرهنگی دانشجویان برای زوار کشور پاکستانی میگوید: سعی میکنیم با زائران نخبه و تحصیلکرده هم ارتباط برقرار کنیم و در مسیر رسیدن آنها به کربلا، برنامههای فرهنگی خودمان را به آنها ارائه کنیم.
ناگفته نماند روزانه ۵ تا ۶ هزار زوار وارد زائر سرای امام رضا (ع) میشوند که به طور میانگین از ۱۸ تا ۲۰ روزی که زائران در ایران حضور پیدا میکنند، بین ۶۵ تا ۷۵ هزار زائر پاکستانی از طریق به میرجاوه برای حضور در مراسم پیادهروی اربعین راهی کربلا میشوند.