معاون اول رئیس جمهور گفت: جمعیت سالمندان کشور تا سال ۲۰۵۰ به ۳۰ میلیون نفر خواهد رسید.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو،
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در کنفرانس منطقهای سالمندی که صبح امروز (سهشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: موضوع جمعیت و آینده نگری در دنیا و کشور ما یکی از مهمترین ترین برنامههای آتی جامعه است.
وی با بیان اینکه برخی از مقاطع تحصیلی ابتدایی در گذشته ۳ تا ۴ شیفت فعالیت داشتند، افزود: در آن زمان توانستیم ظرفیت دانشگاهها را افزایش دهیم و دانشگاههای بسیاری در شهرهای مختلف تأسیس کنیم.
جهانگیری بیان کرد:جمعیت سالمندی در ۳۰ سال آینده افزایش مییابد و باید از امروز برای ۳۰ سال آینده کشور برنامه ریزی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال ۹۵ جمعیت سالمندی حدود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود، تصریح کرد: در سال ۲۰۵۰ این جمعیت به حدود ۳۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت، در حالی که ایران در هیچ مقطعی با این افزایش جمعیت مواجه نبوده است.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: این کنفرانس فرصت خوبی برای کشور است تا با استفاده از تجربیات جهانی بتوانیم در این زمینه برنامه ریزی دقیقی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه این نشست میتواند با توجه به تجربیات کشورهای مختلف برای برنامه ریزیهای آتی سالمندان موثر باشد، افزود: در این فرصت باید به کرامت و منزلت سالمندان توجه کرد و برنامههای دقیقی را برای ارتقای منزلت آنان تدوین کرد و این برنامهریزی باید مرتبط با سلامت اجتماعی و توسعه کشور باشد.
جهانگیری ادامه داد: با توجه به جایگاه و تجربیات سالمندان باید برنامهای تدوین شود که به توسعه کشور نیز کمک کند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: نهادهای مدنی به عنوان حلقههای میان سالمندان و دولت نقش مهمی دارند و بنیاد فرزانگان میتواند در جهت استفاده از ظرفیت سالمندی در ارتباط با دولت نقش مهمی را ایفا کند.
وی با بیان اینکه قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سالمندان و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز در جهت امنیت سالمند و ارتقای سطح امید به زندگی در این افراد است، بیان کرد: باید از برنامه هفتم توسعه به بعد سرفصل مشخصی در ارتباط با نیازهای سالمندی داشته باشیم.
جهانگیری افزود: نقش سالمندی در تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مشخص بوده و باید به آن دقیق توجه شود، چرا که بخش اعظمی از هرم جمعیتی را سالمندی تشکیل میدهد و این امر تاثیر خود را بر هزینههای بودجهای دولت، صندوقهای بازنشستگی و سن بازنشستگی خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه صندوقهای بازنشستگی به تعبیر صاحبنظران یکی از ابرچالشهای پیش روی ما هستند و در مقطع فعلی بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد بودجهشان متکی به دولت است و ۱۰۰ درصد هزینههای صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح توسط دولت تامین میشود، ادامه داد: در سالهای آینده با انباشت بیشتری از نیروی انسانی سالمند روبرو خواهیم شد و باید هزینهها توسط صندوقها پرداخت شود، این در حالی است که دو سند مهم جمعیتی و سیاست خانواده را در اوایل دهه ۸۰ داشتیم.