بسیج دانشجویی در دانشگاههای همدان برای حضور دانشجویان در پیادهروی اربعین اقداماتی انجام داد و با وجود مشکلات، دانشجویان از دانشگاههای مختلف در این مراسم معنوی و جهانی حضور مییابند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- تاریخ در همدان پررنگ است؛ هر گوشه شهر تاریخی و هویتی خودنمایی میکند؛ از شیر سنگی و هگمتانه تا مرقد ابن سینا و باباطاهر هر کدام بخشی از تاریخ بشریت را بازگو میکنند. همدان روزگاری که سپاه اسلام، بیرق دین برافراشتند و به سوی سرزمین ساسانیان سرازیر شدند، مرکز تجمع سپاهیان اسلام بود؛ به آن ماه الکوفه میگفتند؛ یعنی جایی که سپاهیانی که از کوفه ساماندهی شده بودند، در همدان دوباره گردهم میآمدند؛ استراحت میکردند و حرکت خود را از همدان ادامه میدادند.
حالا شاید هزاران سال از این نقاط عطف تاریخی مردم همدان گذشته باشد؛ اما جوانان این سرزمین هنوز در تاریخ اثرگذارند؛ چه آن زمان که در دفاع از دین و وطن هفت هزار شهید تقدیم اسلام کردند و چه اکنون که در مسیر عاشقی از نجف تا کربلا را پیاده میروند تا پیام زینب (س) را زنده نگه دارند.
دانشجویان همدانی هم در خیل عظیم عاشقانی که در پیاده روی اربعین شرکت کرده اند، پا به زودی پا در این مسیر ولایی میگذارند، کم نیستند؛ با وجود اینکه ایام اربعین همزمان با دومین ماه سال تحصیلی است و بعضی امتحانات میان ترم هم دارند.
وظیفه اصلی هماهنگی برای حضور دانشجویان در پیاده روی اربعین، به عهده مسؤولان بسیج دانشجویی دانشگاههاست. مشکلات برای حضور زائران دانشجو کم نیست؛ مثلا دانشجویان دانشگاههای دولتی براساس قانون تا زمانی که تحصیل خود را به اتمام نرسانده و معادل زمان تحصیل به کشور خدمت نکرده اند، نمیتوانند از کشور خارج شوند؛ مگر آنکه با تایید وزارت کشور و وزارت علوم باشد و این یعنی دانشجویی که میخواهد برای حضور در پیاده روی اربعین ویزا بگیرد، باید یک پروسه طولانی اداری را طی کند و یا اصلا اگر دانشجویان برای حضور در این مراسم جهانی، در کلاسهای درس حاضر نشوند، برای آنها غیبت لحاظ میشود و مشمول قوانین آموزشی دانشگاه میشوند و این هم مشکلی بزرگتر را برای آنان ایجاد خواهد کرد.
حضور ۱۰۰ دانشجو از دانشگاه بوعلی در پیاده روی اربعین همه اینها البته با هماهنگی درست میشود؛ زحمتش را هم مسؤولان دانشگاه و بسیج دانشجویی میکشند. اکبر عروتی موفق، معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی همدان از دو اقدام در کنار هم برای تسهیل حضور دانشجویان در پیاده روی اربعین خبر میدهد و میگوید: در این موضوع بسیج دانشجویی دانشگاه متولی اخذ مجوز خروج دانشجویان از کشور شد و این کار را با هماهنگی مدیران دانشگاه انجام دادند.
وی با بیان اینکه از سوی بسیج دانشجویی غرفهای در دانشگاه برپا شد تا اطلاعات لازم برای زیارت اربعین به دانشجویان ارائه شود، ادامه میدهد: دانشگاه هم برای اینکه دانشجویان با خیال آسوده مسیر همدان تا مرز مهران را طی کنند، اتوبوسهای دانشگاه را در اختیار دانشجویان قرار داده است.
عروتی با بیان اینکه سه اتوبوس برای اعزام ۱۰۰ دانشجوی دانشگاه بوعلی اختصاص یافته است، بیان میکند: از این سه اتوبوس، دو دستگاه دانشجویانی را به مرز مهران منتقل میکند که در قالب کاروان دانشجویی اربعین به پیاده روی اربعین اعزام میشوند.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر دانشجویانی که به صورت کاروانی به کربلا میروند، تعدادی از دانشجویان نیز به صورت انفرادی در این پیاده روی حضور مییابند، ادامه میدهد: همراه کاروان دانشجویی اربعین از سوی دانشگاه مبلغ اعزام میشود که در تمام طول مسیر همراه دانشجویان است تا این سفر معنوی، پربارتر باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا میگوید: این کاروان دانشجویی به همراه دانشجویانی که به صورت انفرادی در راهپیمایی اربعین حضور مییابند، امشب از همدان به سمت مرز مهران حرکت میکنند.
وی همچنین از برگزاری نمایشگاه حماسه حسینی در دانشگاه خبر میدهد و میگوید: برای اینکه حال وهوای پیاده روی اربعین برای دانشجویانی که توفیق حضور نداشتند، هم ایجاد شود، نمایش واقعه کربلا به صورت واقعیت مجازی از شنبه در دانشگاه اجرا میشود.
کاروان ۸۰ نفره دانشجویان دانشگاه آزاد در پیاده روی اربعین مسعود جامه بزرگی، رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان نیز از همراهی این دانشگاه با این حرکت عظیم جهانی خبر میدهد و میگوید: میهمان سرای دانشگاه با امکانات هتل سه ستاره در اختیار زائران اربعین قرار دارد.
وی با بیان اینکه افتخار پذیرایی ۲ هزار نفر در این مهمان سرا تنها در یک شب نصیب ما شده است، افزود: هرکسی میتواند یک شب از امکانات این مکان بهرهمند شود.
رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان همچنین از اعزام ۸۰ نفر از دانشجویان در قالب کاروان دانشجویی به پیاده روی اربعین خبر میدهد و میگوید: این کاروان متشکل از اعضای تشکلهای دانشجویی بودند و هر کدام از این دانشجویان به نیابت از سه شهید به زیارت سیدالشهدا (ع) خواهند رفت.
جامه بزرگی ادامه می دهد: دانشجویان دانشگاه آزاد همدان از وام کم بهره یک میلیون تومانی برای حضور در پیاده روی اربعین برخوردار شدند. رسیدن به این تسهیلات توسط دانشجویان کار راحتی نبود؛ طی کردن روند اداری وقت گیر است و ممکن است گاهی حتی زائری را از حضور در پیاده روی اربعین محروم کند.
سختیهایی که سد راه دلهای عاشق دانشجویان نمیشود مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی میگوید: دانشگاه وام ۷۰۰ هزار تومان برای دانشجویان اختصاص داد که دریافت این مبلغ برای دانشجویان سخت بود.
علیرضا رجاییان با بیان اینکه این مبلغ برای ۴۲ نفر از دانشجویان اختصاص یافت، ادامه میدهد: هماهنگیهای بسیاری کردیم تا غیبت دانشجویان موجه باشد و امتحانات میان ترم جابه جا شود.
وی با بیان اینکه در موضوع صدور مجوز خروج از کشور نیز ناهماهنگیهایی وجود داشت که باعث میشد وقت زیادی صرف کنیم، میگوید: نگران بودیم که این مجوزها به موقع صادر نشود و دانشجویان که مشتاقانه برای حضور در پیاده روی اربعین اقدام کرده بودند، از این فیض بازمانند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان میگوید: تنها توانستیم برای ۴۲ نفر از دانشجویان اتوبوس مهیا کنیم تا آنان را به مرز مهران برساند و برای بقیه دانشجویان دانشگاه به ما اتوبوس نداد.
سیماسادات لاری که سمت معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان را به عهده دارد، میگوید: دانشگاه برای ۱۰۰ دانشجو که برای حضور در پیاده روی اربعین اعلام آمادگی کرده بودند، تسهیلات ۲۵۰ هزار تومانی اختصاص داده است.
وی ادامه میدهد: برای انجام امور معافیت تحصیلی دانشجویان و همچنین لحاظ نشدن غیبت برای دانشجویانی که زائر کربلا هستند، نامه نگاریهای لازم را انجام دادیم.
در دانشگاه پیام نور نیز بسیج دانشجویی مسئوولیت هماهنگی برای حضور دانشجویان مشتاق در پیاده روی اربعین را به عهده داشت.
مهدی کوثری، سرپرست بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور همدان با بیان اینکه در دانشگاه برای ثبت نام از دانشجویان علاقهمند برای حضور در این مراسم معنوی، غرفهای تشکیل دادیم، میگوید: نزدیک به ۸۰ نفر از دانشجویان به این غرفه مراجعه کردند؛ اما وقتی با مشکلات اعزام به کربلا مواجه شدند، تعدادی از آنان از حضور در پیاده روی اربعین، منصرف شدند.
وی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور برای حضور دانشجویان وام ۱۰۰ هزار تومانی اختصاص داده، بیان میکند: دانشجویان برای دریافت این وام با مشکلات زیادی روبه رو بودند؛ این در حالی بود که بعضی از دانشجویان به دلیل نداشتن همین مبلغ اندک، نتوانستند در پیاده روی اربعین حضور یابند.
کوثری ادامه میدهد: دانشجویان باید ۱۰۰ هزار تومان به عنوان ودیعه به دانشگاه میسپردند تا مجوز خروج شان از کشور صادر شود که این قانون سال گذشته نبود؛ اما امسال اضافه شد و مشکلاتی را برای دانشجویان ایجاد کرد.