آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۰۲۰۰
گزارش |

دستان بی‌رمق دانشجویان خراسان شمالی در نشریه نگاری/ استقبال کم؛ دلیل افت نشریات دانشجویی

تشکل‌های دانشجویی و کانون‌های فرهنگی خراسان شمالی، تمایل بسیار کمی به انتشار نشریه دارند؛ نشریاتی که نیز منتشر می‌شود اغلب از سطح کیفیت پایینی برخوردار است.
حسین اکبری

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ فعالیت دانشجویی در قالب تشکل‌ها و کانون ها، یکی از عوامل رشد هر دانشگاه و در نتیجه رشد آن شهر و منطقه است. یقینا با افزایش فعالیت ها، پویایی دانشگاه بیشتر خواهد شد و این زمینه تفکر و رشد دانشجویان را به ارمغان می‌آورد.

یکی از زمینه‌های فعالیت که تاثیر بسیار بالایی نیز در رشد فردی و تشکلی دارد و از طرفی باعث افزایش اطلاعات و محتوای دانشجویان می‌شود، حوزه نشریات است. نشریات دانشجویی همواره با جسارت خود نقد‌های تاثیرگذاری را به جامعه و دانشگاه روانه کرده و از این نظر در سطح بالایی از تاثیرگذاری قرار گرفته است؛ اما وضعیت نشریات دانشجویی دانشگاه‌های استان به چه شکل است؟ آیا نه در سطح جامعه، بلکه در سطح دانشگاه تاثیری دارند؟ آیا نشریه‌ای را می‌توان از دانشگاه‌های خراسان شمالی نام برد که حرفی برای گفتن دارد؟ به طور خلاصه می‌توان گفت اکنون تشکل‌های دانشجویی و کانون‌های فرهنگی، تمایل بسیار پایینی به انتشار نشریه دارند؛ نشریاتی که نیز منتشر می‌شود اغلب از سطح کیفیت پایینی برخوردار است و لذا نه در دانشگاه تاثیری دارد و نه کسی را جذب خود می‌کند.

به عنوان مثال دانشگاه بجنورد به عنوان یکی از دانشگاه‌های اصلی استان، دارای دو تشکل با نام‌های بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان است. اکنون بیش از یک ماه از ترم تحصیلی گذشته است؛ اما این دو تشکل یک شماره نشریه نیز منتشر نکرده اند. در سال‌های گذشته نیز روند همینطور بوده است و تعداد بسیار قلیلی نشریه چاپ می‌شد. اکثر کانون‌ها و انجمن‌های علمی نیز وضعیتی مشابه دارند. اکثر آن‌ها ممکن است به مرز یک نشریه در ترم برسند و بسیاری دیگر اصلا به سمت چاپ نشریه حرکت نمی‌کنند.
 
دانشگاه کوثر که یکی دیگر از دانشگاه‌های دولتی بجنورد است، اکنون هیچ نشریه‌ای را به خود نمی‌بیند و سایر دانشگاه‌ها نیز به سختی می‌توانند مدعی شوند که در زمینه نشریه دانشجویی فعالیت مفیدی داشته اند.
 
دانشجویان علم نشریه نگاری نمی‌دانند
صادق شاکری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد در این باره می‌گوید: بسیج دانشجویی است که ما هر ماه یک شماره به چاپ می‌رسانیم و ویژه نامه‌هایی نیز داریم. این نشریات معمولا به حد خودش استقبال دانشجویان رابه همراه دارد؛ با این حال برخی نشریات فعالی در دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد.

شاکری ادامه می‌دهد: با این حال یکی از عواملی که فعالیت نشریات پایین است، بی انگیزگی دانشجویان است. دانشجویان تاثیر نشریه را نمی‌دانند و از طرفی نیز فضای مجازی تاثیر منفی‌ در این حوزه گذاشته است.

مسئول بسیج دانشجویی خاطرنشان می‌کند: عدم آشنایی دانشجویان با نحوه صحیح نشریه نگاری دلیل دیگر ضعف نشریات در استان است و باید تمام تشکل‌ها در این زمینه تلاش بیشتری کنند. دانشجویان علم نشریه نگاری را نمی‌دانند و کسانی که باید این علم را به دانشجویان بدهند، از وضعیت فعلی راضی اند. این نبود علم بزرگترین مشکل ماست و این موضوع باعث شده رشد خوبی نداشته باشیم.
 

وی در پایان می‌گوید: اکنون ما تیم قدرتمندی نداریم که بتوانیم برنامه کاملا مدونی برای انتشار نشریه بریزیم؛ با این حال تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم.
 
استقبال کم دانشجویان، دلیل افت نشریات
پروین حسین نژاد، مدیر مسئول نشریه انجمن علمی مکانیک دانشگاه بجنورد نیز می‌گوید: سال گذشته ما موفق شدیم ۴ شماره نشریه به چاپ برسانیم که استقبال دانشجویان رشته مکانیک متوسط بود. محتوای نشریه ما علمی و تخصصی است؛ با این حال سعی شده در تمام زمینه‌ها ورود شود تا افکار مختلف به این نشریه علاقه‌مند شوند.

حسین نژاد ادامه می‌دهد: دانشجویان از نشریات استقبال خوبی نمی‌کنند و این مشکل نشریات است و از طرفی دانشجویان نیز انگیزه‌ای برای این فعالیت ندارند. برای دانشجویان دانشگاه بد تعریف شده است و اکثرا به فکر درس هستند؛ البته اگر واقعا به فکر درس باشند.

وی در پایان می‌گوید: اگر دانشجویان بدانند این فعالیت‌ها رزومه خوبی را برایشان ایجاد می‌کد، بیشتر به سمت نشریات خواهند آمد. از طرفی دانشگاه نیز باید پذیرنده همه نوع افکار و عقیده باشد و فکر دانشجو را باز بگذارد.
 
دانشگاهی بدون نشریه!
فاطمه مرادی، فعال دانشجویی دانشگاه کوثر نیز در این باره می‌گوید: اکنون دانشگاه کوثر نشریه فعالی ندارد. پیش از این انجمن‌های علمی کامپیوتر و صنایع نشریه داشتند؛ اما استقبال آنقدر کم بود که در نهایت همین دو نشریه نیز کنسل شدند.

این فعال دانشجویی تصریح می‌کند: محتوا‌های نشریه‌ها در دانشگاه‌های بجنورد بسیار ضعیف است و شاید دلیل این ضعف، ضعیف بودن خود دانشجو‌ها در زمینه نشریه نگاریست. دانشجویان مطالعه کافی ندارند و از طرفی استقبال پایین ذکر شده انگیزه را از دانشجویان می‌ستاند و فعالان دانشجویی دیگر به سمت بالا بردن کیفیت کار خود نیستند.

وی در پایان خبر می‌دهد: بناست بسیج دانشجویی در آبان ماه نشریه‌ای منتشر کند و این روند به صورت گاه نامه ادامه خواهد داشت.
 
تشکل‌ها تولید محتوا ندارند
امین ریحانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد می‌گوید: رهبر انقلاب توجه خاصی به فعالان نشریات داشته اند و این گروه را بسیار تاثیرگذار دانسته اند؛ با این حال تشکل‌ها وضعیت مناسبی در این باب ندارند و نمی‌توانند آن طور که شایسته است، نقش ایفا کنند.

ریحانی در ادامه دلایل این ضعف را برمی شمرد و می‌افزاید: سنگ اندازی مسئولان، رخوت دانشجویان، کمبود اثر در فضای دانشگاه، کم بودن محتوا و تغییر ضائقه خود دانشجویان و روی آوردن به فضای مسموم مجازی از مهم‌ترین دلایل این ضعف به شمار می‌آید.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تاکید می‌کند: به عنوان نمونه در دانشگاه آزاد حمایت‌های مسئولان خوب است؛ اما دانشجویان استقبالی ندارند با این حال معتقدم که تشکل‌های فعال باید به صورت مستمر کار کنند و به سمت تولید محتوای جدید حرکت کنند.

این موضوع در خارج از دانشگاه نیز یک بحران به شمار می‌آید. استان خراسان شمالی فقط دو روزنامه فعال دارد که این برای یک استان موضوعی نزدیک به یک فاجعه است. به نظر می‌رسد دستان دانشجویان در این زمینه قدرت فعالیت ندارد و باید تلاش‌های گسترده‌ای برای احیای این دستان فلج انجام شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار