کد خبر:۷۲۴۱۵۷
گزارش بیست|

پزشک را به خانه ببرید/ وقتی استارت‌آپ‌ها دسترسی به پزشکان را راحت می‌کنند

بدون شک حضور نرم‌افزارهای موبایلی در حوزه سلامت می‌تواند علاوه بر بهبود کیفیت زندگی افراد یک جامعه به بیماران در ارتباط گیری سریعتر با پزشک معالج خود کمک کند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- حمیده آقاجانی؛امروزه استارت آپ‌ها از خرید آنلاین تا مشاوره پزشکی در خدمت به جامعه هستند و شرایط زندگی را آسانتر کرده‌اند. بسیاری از افرادی که چند دهه پیش در اثر بیماری‌های ساده و یا عفونی جان خود را از دست می‌دادند شاید هرگز تصور هم نمی‌کردند شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که با یک اشاره انگشت بتوانند بخش زیادی از اطلاعات یک بیماری را به دست آورند. روزگاری دسترسی به پزشک برای بسیاری از مردم جوامع سخت بود، اما امروزه به لطف تکنولوژی‌های جدید بیماران با پزشک معالج خود آنلاین ارتباط برقرار می‌کنند.

استارت آپ‌های حوزه سلامت در این مسیر گام‌های مثبتی برداشته و مرتب در حال تغییر است. حالا دیگر در عرصه پزشکی این شرایط فراهم است که تبادل اطلاعات صورت بگیرد و بیمار با پزشک در هر لحظه از شبانه روز در ارتباط باشد؛ حتی برخی جراحی‌ها از راه دور با پیشرفته‌ترین ربات‌های پزشکی انجام می‌شود.

در ایران هم همچون سایر کشور‌های پیشرفته همگام با پیشرفت علوم پزشکی، استارت آپ‌ها و نرم افزار‌های حوزه سلامت پیشرفت‌های چشمگیری داشته اند. یکی از این نرم‌افزار‌ها که در قالب شرکت استارت آپی فعالیت خود را از سال ۱۳۹۳ آغاز کرده، شرکت تله طب است.

پزشک را به خانه ببرید/ وقتی استارت‌آپ‌ها دنیای دسترسی به پزشکان را کوچک می‌کنند

احسان نوری از موسسین استارت آپ تله طب در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درخصوص ایده اولیه ساخت نرم افزار در حوزه سلامت اظهار کرد: رشته تحصیلی من مهندسی پزشکی است و در حوزه سلامت و سلامت الکترونیک فعالیت داشتم.

وی ادامه داد: از حدود ۹۳ کار را شروع کردیم، به دلیل حوزه فعالیتمان و تعاملی که با بیمارستان‌ها خصوصا بیمارستان‌های دولتی داشتیم و اینکه شاهد مراجعه حضوری مردم خصوصا از شهرستان‌ها و راه‌های دور بودیم ومی‌دیدیم که صف‌های طولانی و نبود اسکان مناسب موجب آزار آن‌ها می‌شد، این انگیزه در ما تقویت شد و مصمم شدیم در حوزه خدمات پزشکی و پایش سلامت از راه دور کار کنیم.

نوری در پاسخ به این سوال که در حال حاضر تمرکز اصلی شما روی کدام حوزه‌ها است؟ تصریح کرد: در ابتدای کار آزمون و خطا‌های داشتیم و باید فضای استارت آپ تغییراتی می‌کرد و کار پخته می‌شد و بازخورد‌هایی هم دریافت کردیم و در حال حاضر تمرکز اصلی ما روی خانواده و با محوریت خانم باردار است یعنی اینکه اصلی‌ترین حوزه‌ای که بر روی آن متمرکز هستیم این است که یک خانم باردار همسرو سبک زندگی زوجی دارد و فرزندی در راه خواهد داشت که تا یکی دو سال نیاز به مراقبت دارد.

پزشک را به خانه ببرید/ وقتی استارت‌آپ‌ها دنیای دسترسی به پزشکان را کوچک می‌کنند

مردم با استفاده از نرم‌افزار‌ها دیگر غریبه نیستند
وی با اشاره به استقبال مردم از این نوع نرم افزار‌ها و موضوع سلامت گفت: من فکر می‌کنم جرقه این کار خورده شده و امروز از شرایط قبلی که خیلی غریب بود و گاهی مردم مقاومت می‌کردند درآمده‌ایم، ولی هنوز راه زیادی در پیش رو داریم به خاطر اینکه فرهنگی در نظام سلامت ما جا افتاده که اگر بخواهیم با آن فرهنگ مبارزه کنیم کمی طول می‌کشد.

نوری اظهار کرد: متاسفانه هنوز هم یک عده از افراد هستند که سراغ پزشک‌ها نمی‌روند و و با مشورت خاله و در و همسایه خوددرمانی می‌کنند و یا مستقیم به سراغ متخصص در نظام سلامت می‌روند؛ از طرف دیگر قانون بالادستی در حوزه سلامت در کل دنیا این اجازه را نمی‌دهد و می‌گوید که طبق نظام ارجاع یک فرآیندی برای رسیدن به پزشک متخصص وجود دارد.

وی ادامه داد: در این قانون تصریح شده که باید بیمار در ابتدا به پزشک عمومی مراجعه کند و بنا به تشخیص وی روند درمان طی شود، ولی در ایران متاسفانه این موضوع جا نیفتاده و من اسم آن را می‌گذارم یک فرهنگ که عادت شده و اگر بخواهیم با یک عادتی که به فرهنگ تبدیل شده بجنگیم و عوضش کنیم کار طاقت فرسایی است.

پزشک را به خانه ببرید/ وقتی استارت‌آپ‌ها دنیای دسترسی به پزشکان را کوچک می‌کنند

امسال، سال اجماع حمایت از نرم افزار‌های حوزه سلامت بود
نوری در خصوص استقبال مردم از یک نرم افزار حوزه سلامت تصریح کرد: اولا فکر می‌کنم تقریبا از اوایل امسال یک سری حرکت جدی از سوی همه متولیان آغاز شده یعنی شاید تا قبل از ابتدای امسال صرفا شرکت‌های استارت آپی بودیم که یک سری حرکت‌ها را طی می‌کردیم و متولیان امر از وزارت بهداشت تا دانشگاه‌ها نه به عمد بلکه به دلیل دغدغه‌های دیگری که داشتند به این موضوع ورود جدی نکرده بودند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه امسال یک اجماعی صورت گرفته که آن‌هایی که سیاستگذار هستند و باید نظارت کنند آمدند پای کار چرا که به این نتیجه رسیده اند این کار و سیستم و فرآیند‌ها که در خیلی از کشور‌ها به نسبت ایران جا افتاده‌تر است ورود پیدا کنند.

پزشک را به خانه ببرید/ وقتی استارت‌آپ‌ها دنیای دسترسی به پزشکان را کوچک می‌کنند

کار در حوزه سلامت یک رابطه چند سویه است
نوری خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات حوزه سلامت به راحتی حل نمی‌شود و باید به وسیله این نرم افزار‌ها به کمک نظام سلامت برویم و البته باید بگویم این موضوع سرعت زیادی گرفته، ولی نمی‌توان برای همه گیر شدن آن زمان خاصی را مشخص کنیم، اما به نظرم از سال ۹۷ اساسا جهشی در این تحول دیدگاه‌ها ایجاد شده است که آن‌ها هم پای کار بیایند.

وی افزود: اگر چه من معتقدم ما استارت آپ‌ها خودمان باید کاری انجام دهیم و متولیان تنها کمکی که می‌توانند به ما کنند ایجاد بستر‌ها و چارچوب‌ها و آیین نامه‌هایی است که با تصویب آن‌ها ما میدانیم که باید در چه چارچوبی فعالیت کنیم.

نوری تاکید کرد: آن‌هایی که می‌خواهند در حوزه نظام سلامت فعال باشند اولا باید بدانند وارد چه حوزه‌ای می‌شوند و هدفمند باشند، زیرا این کار زمان می‌برد و کسب و کار راه انداختن سخت است و اوضاع اقتصادی پیچیده شده، همچنین حوزه سلامت حوزه سخت و جدی است و همه این‌ها باعث می‌شود کسی که در این حوزه یعنی کسب و کار نوپا قدم می‌گذارد راه سختی را در پیش اشته باشد و البته به نظرم ارزشمند است، زیرا این کاربه قدری انگیزه در ما ایجاد کرده که باعث می‌شود دلمان نیاید پا پس بکشیم ضمن اینکه بازخورد‌هایی را هم که دیدیم نشان می‌داد آن‌هایی که آمدند و استفاده کردند راضی بودند منتها راه سختی در پیش است، ولی می‌ارزد.

مدیران مسن با جوانتر‌ها کنار نمی‌آیند
وی با اشاره به مشکلات پیش رو تصریح کرد: به طور خاص از ابتدای امسال جهشی ایجاد شد و حداقل مسئولین کلامی و فکری همراه شدند و علاقه و باورشون ظاهرا این است که این سیستم‌های جدید برای فضای نظام سلامت موثر خواهد بود، اما متاسفانه قوانینی وجود دارد که قدیمی است تا این‌ها بخواهند جابه جا شوند و اصلاح شوند زمان می‌برد و متاسفانه سیستم اداری ما در ایران نیز به شدت کند است.

نوری با اشاره به حضور مدیران مسن در این حوزه گفت: افرادی در این حوزه حضور دارند که با دیدگاه‌های قدیمی فعالیت می‌کنند و از طرفی ما جوانتر هستیم و انرژی و ایده‌های جدید داریم و ممکن است بین دو دیدگاه ما و آن‌ها اصطکاک ایجاد شود و ایجاد رابطه در ست بین این دو نظریه زمان‌بر است. البته من اگر مطمئن هستم این مسیری که می‌روم درست است باید تحمل کنم اگر می‌خواهم جواب بگیرم.

وی تاکید کرد: کسی که می‌خواهد در این حوزه فعالیت کند نباید انتظار نوازش و حل مشکلات از سوی سایرین باشد بلکه باید راهکار‌های جدید ارائه کند و وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها نقش حمایتی داشته باشند.

نوری در پایان خاطرنشان کرد: ما شدیدا آماده هستیم هم فکری کنیم و به آن‌ها ثابت کنیم این راهکار‌های به نظر ساده و پیش پا افتاده می‌تواند به دغدغه‌های آن‌ها کمک کند به شرط آنکه از همفکری ما استفاده کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار