قاضی سراج در جریان بازدید از ستاد برگزاری هفدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات با اشاره به نقش مهم برگزاری انتخابات به شکل الکترونیکی گفت: این شیوه برگزاری در تمامی سطوح انتخابات میتواند از هزینههای نظام بکاهد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انتخابات هفدهمین دوره تعیین نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات از ساعت ۱۰ صبح روز گذشته به صورت الکترونیکی در محل معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد آغاز، اما نهایتا به دور دوم کشیده شد.
با توجه به الکترونیکی برگزار شدن این دوره از انتخابات توجه بسیاری از رسانهها از مدتها پیش حول این موضوع جلب میشده و اقدام به انتشار گزارش و تحلیلهایی در این باره کردند که رویکرد آنها بیشتر بر شفافیت و اطمینان از سلامت انتخابات بود.
در این راستا عصر روز گذشته و در جریان برگزاری انتخابات قاضی ناصر سراج؛ رئیس سازمان بازرسی کل کشور بازدیدی را از محل ستاد برگزاری انتخابات در ساختمان معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد داشت و به گفتوگویی با خبرنگار تسنیم پرداخت.
وی در پاسخ به این سوال که روند نظارت و توجه شما به این انتخابات به چه شکلی بوده است؟ گفت: ما برای نظارت بیشتر بر حسن انجام این انتخابات هیئت متخصص فنی را مسئول حضور در ستاد برگزاری آن کردیم تا به بررسی فرآیندها و تایید روال برگزاری بپردازند که البته اگر این تایید صورت نمیگرفت قطعا اجازه برگزاری به شکل الکترونیک را نمیدادیم.
قاضی سراج افزود: البته از نهادها از جمله ناجا و واجا هم بازدیدها و نظارتهایی از پروسه برگزاری انتخابات هیئت نظارت بر مطبوعات که تشکلی فراقوهای است و نمایندگان ۷ دستگاه در آن حضور دارند، داشتهاند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نمایندگان سازمان بازرسی از ساعات اولیه برگزاری این انتخابات در محل ستاد حضور داشتند و تا پایان زمان رایگیری و شمارش آراء همچنان در آن مکان مستقر بودند، ابراز کرد: قطعا با توجه به اینکه دور قبل این انتخابات را الکترونیکی برگزار کردیم، مشکلات به حداقل رسیده، اما چنانچه اگر برفرض اگر مشکلی هم وجود داشته باشد سالهای آینده و در انتخابات دورههای بعد به اصلاح آن خواهیم پرداخت.
وی تصریح کرد: انتخابات دو سال گذشته نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات به صورت الکترونیکی برگزار شد که نتایج حاصل از آن بسیار خوب بود؛ این دوره از برگزاری انتخابات نیز به صورت الکترونیکی برگزار شد تا علاوه بر تسهیل در نظارت انتخابات، فرصتی را برای مشارکت بیشتر و عادلانهتر فراهم آید.
قاضی سراج در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه با وجود تجاربی که از برگزاری دو دوره انتخابات الکترونیکی این تشکل به دست آوردید آیا پیشنهاد و تمایلی به برگزاری سایر انتخابات جاری در کشور به صورت الکترونیکی دارید؟ گفت: قطعا باید به این موضوع توجه داشته باشیم که برگزاری انتخابات الکترونیکی هم میتواند هزینه برای نظام را کمتر کند، زیرا اتلاف زمان به حداقل ممکن میرسد و هم کیفیت نظارت بر انتخابات را ارتقاء دهد که در نهایت میتواند صد درصد اطمینان مسئولان کشور در بخش نظارتی بخصوص شورای نگهبان را به ارمغان آورد، اما در این راستا باید بهبود فرآیندهای انتخابات را برای سالهای آتی داشته باشیم.